ΑΜΟΤΟΕ: Επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Στη λίστα των επιχορηγήσεων που πήραν οι Ομοσπονδίες από το Στοίχημα
Από το

motomag

9/6/2022
Περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ για τις Εθνικές μας Ομάδες καταβλήθηκαν στις 2 Ιουνίου σε όλες τις Ομοσπονδίες ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΜΟΤΟΕ, εκ της προκαταβολής των 31 εκατ. ευρώ του ερασιτεχνικού αθλητισμού από το Στοίχημα.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:
 
“Στις 2 Ιουνίου 2022, καταβλήθηκαν για τις Εθνικές μας Ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε όλες τις Ομοσπονδίες (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών αθλημάτων), τα αναλογούντα ποσά εκ της προκαταβολής των 31.000.000€ για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είχε εγκριθεί προ μηνών ως έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Δεκεμβρίου 2021 είχαν διανεμηθεί περίπου 22 εκατ. ευρώ σε σχεδόν 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε 29 ερασιτεχνικές ομάδες, που αγωνίζονταν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών και από 465.000€ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ), για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες μας.
 
Στις 2 Ιουνίου, λοιπόν, για την ενίσχυση και ανάπτυξη των Εθνικών μας Ομάδων, καταβλήθηκαν 8.215.854,85€ σε 44 Ομοσπονδίες, ως εξής:
 
* Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ)  1.352.366,71€
* Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ)  1.252.161€
* Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) 1.007.460€
* Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) 473.406€
* Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) 472.819€
* Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φίλαθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ)  418.897,60€
* Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) 330.475,89€
* Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ) 300.583€
* Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ ΑμεΑ)  298.566€
* Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛΟΠ) 243.045€
* Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) 208.120€
* Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ)  208.000€
* Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚΟΕ) 192.000€
* Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ)  157.488€
* Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΑ)  149.586€
* Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) 120.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (ΕΟΑΚ)  100.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ) 85.766€
* Ελληνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο (ΕΛΟΤ) 82.235,78€
* Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ) 72.724,54€
* Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (ΟΣΕΚΑ) 70.376€
* Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (ΕΟΤ – ΑΟΧ) 70.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι (ΕΟΘΣΚΙ) 65.000€
* Ελληνική ομοσπονδία Τοξοβολίας (ΕΟΤ) 58.179€
* Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ)  52.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (ΕΟΞ) 51.785€
* Αθλητική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Ελλάδος (ΑΟΤΕ)  51.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε – Καγιάκ (ΕΟΚΚ) 46.156,33€
* Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ)   25.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ (ΕΛΟΚ)  25.000€
* Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ) 24.500€
* Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) 21.569€
* Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) 18.770€
* Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) 18.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ (ΕΟΓ)  15.319€
* Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας (ΕΟΤΡ) 10.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ – Σόφτμπολ (ΕΟΣ) 10.000€
* Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΑΟΜΝ) 9.500€
* Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) 8.000€
* Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) 8.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ) 8.000€
* Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ) 8.000€
* Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες ΠΟΣΔ) 8.000€
* Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (ΕΟΑΑ)  8.000€
 
Για άλλες οκτώ Ομοσπονδίες η καταβολή εκκρεμεί, καθώς δεν έχουν ακόμα υποβάλλει κάποια από τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία τους ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση των ποσών τους, ενώ η ΕΠΟ δεν υπέβαλλε οτιδήποτε.  
 
Το συνολικά προβλεπόμενο ποσό που αντιστοιχεί για όλες τις Εθνικές Ομάδες (30% των 31 εκατ. ευρώ της προκαταβολής για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό),  κατανέμεται με τα εξής κριτήρια:
 
> 80% στις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες
> 5% στις μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες
> 5% στις Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες
> 5% στην ΕΟΕ (465.000€ που καταβλήθηκαν τέλος Δεκεμβρίου)
> 5% στην ΕΠΕ (465.000€ που καταβλήθηκαν τέλος Δεκεμβρίου)
 
Κατόπιν, για τον υπολογισμό του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε Ομοσπονδία, λαμβάνονται υπόψιν τα εξής: 
 
> Διακρίσεις της Εθνικής Ομάδας (1 μονάδα για κάθε εκατοστό στη βαθμολογία ως προς τις διακρίσεις από το πρόγραμμα αξιολόγησης ΧΙΛΩΝ)
> Έξοδα εκάστης Ομοσπονδίας για τις Εθνικές της Ομάδες (0.001 μονάδα για κάθε ευρώ εξόδων, όπως αυτά προκύπτουν από τον απολογισμό που κατατίθεται στη ΓΓΑ). 
> Ειδικά για τις Εθνικές Ομάδες Ολυμπιακών Ομοσπονδιών των ομαδικών αθλημάτων Ποδοσφαίρου (ΕΠΟ), Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Χειροσφαίρισης (ΟΧΕ), Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) και Κολύμβησης (ΚΟΕ), προσαυξάνεται κατά 10% το ποσό που τους αναλογεί με βάσει τα ανωτέρω.
> Καθορίζεται ελάχιστο ποσό βάσης, το οποίο ανέρχεται σε 10.000€ για τις ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων και σε 8.000€ για τις Ομοσπονδίες αθλημάτων ΑμεΑ και των μη Ολυμπιακών Αθλημάτων.
> Η χρηματοδότηση για τις Εθνικές Ομάδες στις Ομοσπονδίες Ολυμπιακών Αθλημάτων και στις ομοσπονδίες αθλημάτων ΑμεΑ, δεν μπορεί να υπερβαίνει την τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ή το συνολικό ποσό που δαπανούν αυτές οι Ομοσπονδίες για τις Εθνικές τους Ομάδες, όπως αυτό αποτυπώνεται στα οικονομικά στοιχεία που καταθέτουν στην ΓΓΑ.
> Για τις Ομοσπονδίες των μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, η παρούσα χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το επταπλάσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ή το συνολικό ποσό που δαπανούν για τις Εθνικές τους Ομάδες , όπως αυτό αποτυπώνεται στα οικονομικά στοιχεία που καταθέτουν στην ΓΓΑ.
> Εφόσον το ποσό που προκύπτει από τα προπεριγραφόμενα κριτήρια κατανομής υπερβαίνει τα θεσπιζόμενα όρια για οποιαδήποτε Ομοσπονδία, τότε το υπερβάλλον ποσό κατανέμεται στις άλλες Ομοσπονδίες με βάση αθλητικές προτεραιότητες, υπό την απαράβατη προϋπόθεση, τα τελικά ποσά για κάθε Ομοσπονδία να μην υπερβαίνουν τα θεσπιζόμενα όρια».
 
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως «φροντίζουμε καθημερινά και με κάθε τρόπο τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τις αθλήτριες και τους αθλητές, τους προπονητές, τους υγιείς παράγοντες και τους εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα νόμιμα σωματεία. Τολμήσαμε ως Κυβέρνηση και θεσμοθετήσαμε τη μόνιμη, ετήσια και ισότιμη ενίσχυση όλου του αθλητισμού, επαγγελματικού και ερασιτεχνικού, από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος ικανοποιώντας ένα δίκαιο αίτημα πολλών ετών. Κι ευχαριστώ θερμά, για ακόμα μια φορά, τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους συναδέλφους στο οικονομικό επιτελείο. 
Από τα 31 εκατ. που αναλογούσαν ως προκαταβολή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ήρθε η ώρα όλων των Εθνικών ομάδων μας. Οι περισσότερες Ομοσπονδίες ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στα στοιχεία που τους ζητήθηκαν και για πρώτη φορά ενισχύονται με διαφάνεια, επιπλέον της τακτικής τους επιχορήγησης, με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Για τη στήριξη των διεθνών αθλητριών και αθλητώνν, για ακόμα εντονότερη ανάπτυξη κάθε αθλήματος, ανεξαρτήτως δημοφιλίας. Για να σηκώνουν οι Εθνικές μας αποστολές ακόμα ψηλότερα την Ελλάδα στις διεθνείς διοργανώσεις, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».”

Shoei: Παρουσίασε κράνος που υπόσχεται βελτίωση έως και 32% στον χρόνο αντίδρασης

Το νέο κράνος διαθέτει τεχνολογία AR / HUD
shoei
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/11/2025

Είχαμε γράψει λίγες ημέρες νωρίτερα για την εταιρεία Roof και το κράνος που παρουσίασε στην EICMA που δεν χρειάζεται ιμάντα για να δεθεί στο κεφάλι του αναβάτη. Σήμερα βλέπουμε μία άλλη περίπτωση και την πιο γνωστή μας Shoei που με ένα teaser μας δείχνει το κράνος της GT-Air 3 Smart που φέρει τεχνολογία AR και υπόσχεται βελτίωση στον χρόνο αντίδρασης.

Αυτό λίγο πολύ σημαίνει πως το κράνος αλληλεπιδρά με τη μοτοσυκλέτα, το τηλέφωνό σας και το περιβάλλον, για να σας παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Ο αναβάτης θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες όπως ταχύτητα, οδηγίες για την πλοήγηση, ώρα, όρια ταχύτητας, κλήσεις, μηνύματα, μουσική και πολλά άλλα.

shoei2

Επίσης, η τεχνολογία περιλαμβάνει ένα σύστημα επικοινωνίας που σας επιτρέπει να δίνετε φωνητικές εντολές και είναι συμβατή τόσο με Android, όσο και με IOS. Στην ουσία όλα τα παραπάνω είναι εφικτά χάρη στην ζελατίνα που φέρει την τεχνολογία και το GT-Air 3 Smart είναι το πρώτο κράνος με ανοιχτή ζελατίνα HUD.

 

 

Η Shoei δημιούργησε το εν λόγο κράνος σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία EyeLights, που υποστηρίζει πως η τεχνολογία βελτιώνει τον χρόνο αντίδρασης – κατά έως και 32 τοις εκατό. Το κράνος εκτός από τεχνολογικά προηγμένο, είναι και ανθεκτικό, καθώς πληροί τα πρότυπα DOT και ECE 22.06. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο κράνος, καθώς η TVS είχε πρόσφατα παρουσιάσει ένα κράνος με αντίστοιχες δυνατότητες, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τα έξυπνα κράνη της Skully.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά το GT-Air 3 Smart και η τιμή του αναμένεται να κινείται σε τετραψήφιο αριθμό.

 

Ετικέτες