Αποκάλυψη: Έρχεται KTM RC16 – Αυστριακή V4 για λίγους

Πληροφορία που έχει το ΜΟΤΟ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/4/2019

Ταυτόχρονα με την είσοδο της KTM στα MotoGP, ξεκίνησαν και οι φήμες για μία V4 αυστριακή μοτοσυκλέτα, την οποία μάλιστα περιμέναμε πολύ γρήγορα παράλληλα με τα πρώτα τους βήματα στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία δρόμου. Είχαν προηγηθεί μάλιστα κάποιες φωτογραφίες από αναβάτες εξέλιξης των Αυστριακών, να κυκλοφορούν με καμουφλαρισμένα V4 Aprilia, αποκωδικοποιώντας τα βήματα του υπάρχοντος -τότε- ανταγωνισμού. Μία απόλυτα σωστή διαδικασία. Δεν χρειάστηκε τίποτα περισσότερο από αυτό για να μιλούν τότε για μία αυστριακή V4, ωστόσο οι υποθέσεις αυτές του αέρα, αποδείχτηκαν απόλυτα λανθασμένες στην πράξη.

Παραμένει όμως το γεγονός πως η ίδια η KTM είχε δηλώσει τότε, το 2017, πως σκοπεύει να φτιάξει μία V4 μοτοσυκλέτα και να την διαθέσει προς αγορά. Το οποίο είναι και το λογικό κι επόμενο βήμα, όχι δηλαδή κάποια σπουδαία αποκάλυψη, παρόλο που άμεσα πυροδότησε τις φήμες για επερχόμενο V4 μοντέλο. Τώρα όμως το ΜΟΤΟ είναι σε θέση να ξέρει πως έρχεται πράγματι και πως δεν πρόκειται για κάτι που θα μπορεί καθένας μας να αποκτήσει. Η KTM ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εμπορική διάθεση μίας V4 αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, απευθείας από την κατηγορία των ελίτ superbike, φέρνοντας μία αντίστοιχη Desmosedici ή RS-GP, ή RC213V αν θέλετε, που θα έχει αντίστοιχη εξωφρενική τιμή. Είμαστε σε θέση τώρα, να επιβεβαιώσουμε το γεγονός πως έρχεται αυτή η έκδοση, έχοντας αποκτήσει απευθείας την πληροφορία πρωτογενώς, εδώ και μερικούς μήνες.

Η υπερ-V4 των Αυστριακών θα αποδίδει πάνω από 230 ίππους, κοστολογείται στο επίπεδο των 180.000 Ευρώ και φυσικά εκτός από το γεγονός πως δεν θα βγάζει πινακίδα, δεν θα μπορείς και να την οδηγήσεις δίχως την παρουσία των μηχανικών της KTM. Θα είναι δική σου, αλλά θα την οδηγείς με ραντεβού στην πίστα. Μην βιαστείτε να πείτε το γιατί, καθώς η απάντηση είναι ιδιαίτερα απλή: Οι πελάτες αυτοί που θα θέλουν να την αποκτήσουν σε αυτά τα χρήματα, αυτές τις υπηρεσίες αναζητούν, δεν τους νοιάζει να κυκλοφορούν σε καφετέριες υποδεικνύοντας ανωτερότητα, προφανώς! Όπως επίσης προφανέστατα αυτές οι μοτοσυκλέτες δεν οδηγούνται πουθενά αλλού εκτός από την πίστα, απαιτώντας και την αντίστοιχη συντήρηση. Κάτι που δυστυχώς αρκετός κόσμος αδυνατεί να καταλάβει. Μόλις πρόσφατα για παράδειγμα, η BMW κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα τυχαία σχόλια των αδαών, όταν ανακοίνωσε την συντήρηση που απαιτεί η HP4 Race που με τιμή εκκίνησης τις 80.000 Ευρώ ήταν μία ξεκάθαρα αγωνιστική superbike. Και υπήρχε κόσμος που επικεντρώθηκε σε αυτό, τα διαστήματα και το κόστος συντήρησης, αγνοώντας προφανώς πως πρόκειται για μία ξεκάθαρα αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Ακόμα περισσότερο, η πολύτιμη V4 της KTM δεν θα είναι ένα εργοστασιακό superbike, αλλά ένας MotoGP κλώνος και προφανώς θα θέλει ότι και η κανονική έκδοση, μία μικρή ομάδα πριν αρχίσει να τρέχει γράφοντας γύρους. Κι όλα αυτά είναι επίσης μικρή υπόθεση για κάποιον που θα μπορεί να διαθέσει το ποσό που θα απαιτεί η αγορά της. Ας μην το πάμε μακριά, η KTM δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ όταν έδινε τις δύο πρώτες αγωνιστικές RC16 προς ¼ του εκατομμυρίου. Τότε είχε πουλήσει τις πραγματικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με τον εξοπλισμό του Espargarto κι όχι κάποια ειδική έκδοση του V4… Αντίστοιχα και τώρα δεν πρόκειται καθόλου να ιδρώσει πριν διαθέσει το σύνολο της παραγωγής που σκοπεύει να ετοιμάσει. Είναι λοιπόν βέβαιο πως έρχεται μία τέτοια μοτοσυκλέτα για λίγους και είναι λογικό αυτό να είναι το πρώτο βήμα πριν δούμε και μία «πολιτική» έκδοση στους δρόμους, ένα superbike για όλους, που θα έρθει για να τοποθετηθεί απέναντι στον αυξημένο φετινό ανταγωνισμό. Προς το παρόν η KTM θα φέρει μία αντίστοιχη Desmocedici, μία μοτοσυκλέτα για να την ποθούν όλοι, και να την έχουν λίγοι…

 

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες