Aprilia All Stars 2024 – Η πίστα του Misano υποδέχεται την μεγάλη γιορτή του Noale στις 8 Ιουνίου

Παλιοί και νέοι εργοστασιακοί αναβάτες θα υποδεχθούν τους φίλους του εργοστασίου, σε μία εκδήλωση με δραστηριότητες τόσο εντός όσο και εκτός πίστας
motomagAprilia All Stars 2024 – Η πίστα του Misano υποδέχεται την μεγάλη γιορτή του Noale στις 8 Ιουνίου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/2/2024

Η μεγάλη γιορτή της Aprilia επιστρέφει μετά από ένα χρόνο ξανά στο Misano, στις 8 Ιουνίου, προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους του εργοστασίου, να θαυμάσουν από κοντά την RS-GP, αλλά και το Tuareg το οποίο κατέκτησε τον αγώνα Africa Eco Race, με πλούσιο πρόγραμμα τόσο εντός όσο και εκτός πίστας, και με δωρεάν είσοδο για όλους.

Από την εορταστική ατμόσφαιρα δεν θα μπορούσε να λείπει και η Aprilia Racing, με τους αναβάτες των MotoGP, Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Lorenzo Salvadori, Miguel Oliveira και Raul Fernandez να δίνουν το παρών. Όχι μόνο θα βρεθούν εκεί, αλλά ακολουθώντας την παράδοση του Aprilia All Stars, θα αναμιχθούν με τους παρευρισκόμενους, για να γιορτάσουν όλοι μαζί το ευρωπαϊκό εργοστάσιο με τις 297 νίκες σε GP. Την ιστορία θα συμπληρώσουν οι παλαιότεροι αγωνιζόμενοι, που επίσης θα βρεθούν στην πίστα του Misano, με πρώτο και καλύτερο τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Max Biaggi.

Aprilia All Stars 2024 – Η πίστα του Misano υποδέχεται την μεγάλη γιορτή του Noale στις 8 Ιουνίου

Κάτι νέο για φέτος είναι η συμμετοχή των Jacopo Cerutti και Francesco Montanari πλάι στο νικηφόρο Tuareg 660, το οποίο εξελίχθηκε από τις GCorse και Aprilia Racing, με τον Cerutti να το οδηγεί στην κορυφή του σκληροτράχηλου αγώνα Africa Eco Race. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αναβάτες της Aprilia, αλλά και να θαυμάσουν από κοντά το νικηφόρο δικύλινδρο on-off.

Aprilia All Stars 2024 – Η πίστα του Misano υποδέχεται την μεγάλη γιορτή του Noale στις 8 Ιουνίου

To Aprilia All Stars όμως δεν μένει μόνο εκεί, καθώς θέλει να αποτελέσει μία ολοκληρωμένη γιορτή, που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Η νέα γκάμα της Aprilia, θα διατίθεται για test ride στους δρόμους γύρω από την πίστα, ενώ το Racing Museum θα φιλοξενεί όλες τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που έχτισαν τον θρύλο της ιταλικής εταιρείας που αποτελεί τον ευρωπαίο κατασκευαστή με τις περισσότερες νίκες στα GP.

Aprilia All Stars 2024 – Η πίστα του Misano υποδέχεται την μεγάλη γιορτή του Noale στις 8 Ιουνίου

Το Radio Deejay έχει αναλάβει την ψυχαγωγία, ντύνοντας μουσικά τις διάφορες πρωτοβουλίες του φεστιβάλ, όπως την έκθεση “Aprilia vista dall’ Oriente”. Εκεί θα βρίσκονται οι εκπληκτικές φωτογραφίες του Ιάπωνα φωτογράφου Aki Kusudo, μέσω των οποίων γίνεται μία ολοκληρωμένη αφήγηση της ιστορίας της Aprilia στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της αφοσίωσής της στο Πρωτάθλημα MotoGP.

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης χώροι για ηλεκτρονικά παιχνίδια αφιερωμένα στα αθλήματα, καταστήματα με ρούχα και προϊόντα της Aprilia Racing, περιοχές για φαγητό και πολλά ακόμα.

Σε κακή κατάσταση τα οικονομικά του VW Group – Αυξάνουν οι πιθανότητες πώλησης της Ducati

Η καλή τιμή που πιάνει στην αγορά η ιταλική εταιρεία ίσως κριθεί σημαντικότερη από τη σταθερή της κερδοφορία
ducati
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/8/2026

Ο Όμιλος Volkswagen (VW Group) κολυμπά σε θολά νερά αυτόν τον καιρό, καθώς οι πληροφορίες που βγαίνουν από τον γερμανικό Τύπο ακούγονται ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η αλληλουχία που ξεδιπλώθηκε με αφετηρία το σκάνδαλο Dieselgate και συνέχισε με τις τεράστιες επενδύσεις στην Ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερα την περίοδο 2017-2019 και πριν η άφιξη του Covid ανατρέψει την κατάσταση, έχουν φέρει σε οικονομικές δυσκολίες τον Όμιλο, ενώ η σαρωτική είσοδος των Κινέζων κατασκευαστών στις δυτικές αγορές τρίτωσε το κακό για τους Γερμανούς.

Τώρα η εικόνα έχει επιδεινωθεί, καθώς η Porsche Automobilholding SE έχει μπει για τα καλά στα κόκκινα με απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Το πρόβλημα ακουμπά ολόκληρο τον Όμιλο VW, καθώς η Porsche αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τους μισούς ψήφους στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, συνεπώς οι εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι έχουν αμεσότερες και βαρύτερες συνέπειες στη λήψη αποφάσεων.

Παρότι λοιπόν η περσινή χρονιά έκλεισε με κέρδη 6,9 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά για το VW Group, ήδη έχει αφαιρέσει περίπου 3 δις από τη φετινή πρόβλεψη και βλέπει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από την κερδοφορία του χάρη σε μια σειρά προβλημάτων όπως οι αμερικανικοί δασμοί και η κακή εικόνα της παγκόσμιας αγοράς  υπό τη σκιά πολέμων και της αβεβαιότητας που προκαλούν στον ενεργειακό τομέα.

Όταν ξαναγράφαμε για την ιστορία αυτή στα τέλη Ιουνίου 2026, η VW εξέταζε την απόλυση 100.000 εργαζομένων σε όλον τον κόσμο – περίπου το ένα έκτο του παγκόσμιου δυναμικού του – και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων στη Γερμανία.

Πλέον η εικόνα έχει διαμορφωθεί ως εξής: τα τέσσερα γερμανικά εργοστάσια ακόμη μετρούν αντίστροφα για το λουκέτο χωρίς εμφανές παράθυρο αισιοδοξίας, ενώ ήδη η VW έχει κλείσει ή πουλήσει τρία εργοστάσιά της στην Κίνα. Παράλληλα, μιλά πια ανοικτά για 50.000 απολύσεις στη Γερμανία μόνο!

Κάπως έτσι ξαναφτάνουμε στη Ducati, η οποία φερόταν και παλιότερα έτοιμη για πούλημα, ωστόσο η VW αποφάσισε να μην χάσει ένα από τα πιο πετυχημένα ενεργητικά του Ομίλου. Στο μεταξύ όμως έχει ήδη πουλήσει την κατασκευάστρια μεγάλων ντιζελομηχανών Everllence, καθώς και τη Bugatti, εισπράττοντας κάμποσα απαραίτητα δισεκατομμύρια.

Η Lamborghini είναι επίσης εταιρεία που ακούγεται πως ίσως πουληθεί, μόνο που αυτή έχει ένα σημαντικό προσόν: συνέβαλλε στο άθροισμα κερδών του Ομίλου κατά 768 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, γεγονός που την κάνει αρκετά πολύτιμη για να βγαίνουν όμορφα τα νούμερα για τους μετόχους.

Η Ducati από την άλλη, όσο κι αν βρίσκεται στη μάλλον καλύτερη περίοδο της εκατονταετούς ιστορίας της με απανωτά ρεκόρ πωλήσεων και πρωταγωνιστική θέση στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων, ως κατασκευάστρια δικύκλων μοιραία εμφανίζει πολύ μικρότερη κερδοφορία σε απόλυτα νούμερα. Τα 52 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε στα κέρδη του Ομίλου VW πέρυσι μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό σε μια συζήτηση που γίνεται σε τάξη μεγέθους δισεκατομμυρίων.

Και εδώ ακριβώς είναι που η πώληση της Ducati αρχίζει να φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστική για το διοικητικό συμβούλιο του VW Group. Όντας στην αφρό του κύματος τώρα η Ducati μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια, την ώρα που η διατήρησή της στο εταιρικό σχήμα προσφέρει άφθονη δόξα και προβολή, αλλά σχεδόν τίποτα σε χρήμα. Και η VW αυτή τη στιγμή δεν καίγεται για αγωνιστικές δάφνες, μετρητό χρειάζεται.

Είναι ακριβώς αυτό που γράφαμε προ μερικών εβδομάδων, αλλιώς πουλάς όταν θες να αναδιοργανωθείς υγιώς προς το καλύτερο κι αλλιώς όταν οι πιστωτές σου βαρούν πόρτες και παράθυρα.

Διά του λόγου το αληθές, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της ιταλικής εταιρείας Patritalia για εξαγορά της Ducati από τον Όμιλο VW και τώρα μαθαίνουμε το προτεινόμενο αντίτιμο. Η Patritalia έχει προτείνει στη VW 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη Ducati, τιμή υπερτριπλάσια από τα περίπου 800 εκατομμύρια που είχε κοστίσει στη VW η αρχική αγορά της Ducati το 2012.

Ίσως λοιπόν γι’ αυτό, όταν αμερικανικό μέσο απευθύνθηκε πρόσφατα στον Όμιλο VW ρωτώντας αν σκέφτεται όντως να πουλήσει τη Ducati, το γραφείο Τύπου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά με γενικόλογες απαντήσεις του τύπου, “αναθεωρούμε τακτικά τη δομή του Ομίλου” και “θέλουμε να επικεντρωθούμε στην κεντρική μας δουλειά στον χώρο των αυτοκινήτων”.

Ακόμη κι αν δεν το σκέφτονταν καν πριν έναν μήνα, τώρα φαίνεται πως το βλέπουν πολύ πιο ζεστά το θέμα εκεί στο Wolfsburg.