ATHENS SUPERCROSS 2010

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/9/2010

 

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20 – 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαφυλάσσοντας το κύρος και το επίπεδο του διεθνούς Athens Supercross, και λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν αναπάντεχα, κρίθηκε απολύτως απαραίτητη η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής από 2 – 3 Οκτωβρίου το σαββατοκύριακο 20 – 21 Νοεμβρίου 2010 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Η μεγάλη αυτή διοργάνωση για τη μοτοσυκλέτα, η οποία για 17 χρόνια παραμένει στην κορυφή του «χώρου», υπόσχεται σε όλους τους φίλους της ένα πραγματικό διήμερο φεστιβάλ μοτοσυκλέτας και θεάματος γεμάτο από αγώνες, φώτα, μουσική, live dj show, freestyle motocross, bmx, babycross, juniorcross, κληρώσεις, δώρα και πολλή αδρεναλίνη. Ώρα έναρξης των αγώνων είναι το Σάββατο 20/11 στις 20:00 και την Κυριακή 21/11 στις 18:00 με διάρκεια προγράμματος 2,5 ώρες. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 25€ (άνω διάζωμα), 30€ (κάτω διάζωμα αριθμημένες θέσεις) και 40€ (κάτω διάζωμα αριθμημένες θέσεις κέντρο αρένας ). Για προ-κρατήσεις εισιτηρίων και ομαδικές αγορές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Lamarco στο 210-6614100, ενώ η προπώληση θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου από τα VILLAGE CINEMAS, από την Lamarco (Λ. Μαραθώνος 161 & Καστοριάς, Γέρακας) και από το κατάστημα KRD (Καλλιρρόης 20, Ν. Κόσμος).

Με σύνθημα "It's race time!" ετοιμαστείτε για το συναρπαστικότερό σας σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα.

International Athens Supercross, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 20 – 21 Νοεμβρίου 2010

Χορηγοί: RED BULL, KRD Racing- FOX, HONDA – ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Χορηγοί επικοινωνίας: περιοδικό ΜΟΤΟ, HOL, enduro.gr.

Ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη καυσίμων και τροφίμων ως το τέλος Ιουνίου

Η εξαγγελία της κυβέρνησης στοχεύει σε προστασία από φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Ως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή ανώτατου ορίου στα περιθώρια κέρδους των καυσίμων και των τροφίμων. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις λιανικές τιμές σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που έχουμε εισέλθει μετά το ξέσπασμα πολέμου στο Ιράν, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές μέσω του Περσικού Κόλπου, αλλά και στην παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και η διάρκειά της θα είναι, σε πρώτη φάση, ως την 30ή Ιουνίου 2026.

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί προβλημάτων εφοδιασμού της αγοράς, εξηγώντας πως ειδικά στην ενέργεια η επάρκεια στη χώρα μας δεν κινδυνεύει καθώς πάνω από 50% της παραγωγής της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά λίτρο στο χονδρεμπόριο και τα 12 λεπτά στα πρατήρια καυσίμων. Ειδικά για τα νησιά, οι εταιρείες εμπορίας μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον ειδικό κόστος διανομής μεταφοράς πάνω από το ανώτατο όριο των 5 λεπτών, το οποίο θα καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση.

Στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως τα τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο ποσοστό κέρδους ανά κωδικό από αυτό που είχε ο ίδιος κωδικός κατά μέσο όρο το 2025.

Τυχόν παραβάτες των ανακοινωθέντων πλαφόν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν ως τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την ποσότητα στην οποία σημειώθηκε η αθέμιτη κερδοφορία.

Η επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους δεν μπορεί από μόνο του ως μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς ειδικά στα καύσιμα αυτές ορίζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές, επιχειρεί ωστόσο να εξασφαλίσει πως εντός της χώρας η όποια χονδρική τιμή ισχύσει για την αγορά καυσίμων δεν θα επιβαρυνθεί με υπερβολικά κέρδη από πρατηριούχους και ανάλογη λογική ισχύει και στα μέτρα για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.