Axel Pons - Από αναβάτης Moto2 προσκυνητής-περιπατητής σε αναζήτηση του Θεού [VIDEO]

Περπατώντας ξυπόλητος από την Ισπανία στο Πακιστάν χωρίς παπούτσια, με όλο του το βιος στην πλάτη του
Axel Pons
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2024

Ο Axel Pons Ramon, γεννηθείς το 1991, είναι γιος του δυο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή 250, Sito Pons, και έγινε γνωστός ως αγωνιζόμενος μοτοσυκλέτας στα 125, τα 250 και στη Moto2 μεταξύ 2008-2017, αλλά και με την ενασχόλησή του με το modelling. Τώρα, σε πρόσφατα βίντεο τον βλέπουμε να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, αποκηρύσσοντας την ταχύτητα και τον δυτικό τρόπο ζωής, και αναζητώντας τον Θεό, περπατώντας ξυπόλητος από την Ισπανία στο Πακιστάν.

Ο Axel, σε συνέντευξή του στην El Pais το 2019, είχε δηλώσει πως αλλάζει ζωή, αφήνοντας πίσω του όλα όσα τον είχαν κάνει γνωστό στους φαν των αγώνων μοτοσυκλέτας.

Κατόπιν χάθηκε από το ραντάρ, για να επανεμφανιστεί και πάλι φέτος, σε διάφορα βίντεο, αγνώριστος, με ράστα, ξυπόλητος, με κομποσκοίνι στο χέρι και φορτωμένος το βιος του, εξιστορώντας μας πώς περπάτησε από την Ισπανία στο Πακιστάν αναζητώντας τον Αλλάχ / Θεό.

Όταν τον ρωτούν από που έρχεται, εκείνος απαντά "από παντού", ενώ όταν του ζητούν να τους πει το όνομά του, εκείνος λέει "παλιά με είχαν ονομάσει Axel, αλλά τώρα έχω αλλάξει όνομα".

Όπως λέει ο ίδιος στο βίντεο, του πήρε 15 μήνες να περπατήσει από την Ισπανία στο Πακιστάν, διασχίζοντας 10 χώρες ξυπόλητος μέχρι να τα καταφέρει.

Στο βίντεο μας λέει πως ήθελε να περάσει στην Ινδία, όμως δεν του έδωσαν βίζα από το Πακιστάν, και επόμενος στόχος του είναι να μπει στην Ινδία μέσω Κίνας -πάντα περπατώντας.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, όπου του παίρνει συνέντευξη ένα... παιδί, ο 33χρονος Ισπανός αναφέρει πως αφού έζησε την ταχύτητα τόσο καιρό θέλησε να αλλάξει πορεία, και απολαμβάνοντας τη ζωή με πιο αργό ρυθμό, αναζητώντας τον Θεό περπατώντας, παρομοιάζοντας το περπάτημα με προσευχή.

Είναι διασκεδαστικό που κάποιος ρωτάει στα σχόλια του βίντεο αν ο Pons έχει δικό του κανάλι στο Youtube που να ανεβάζει βίντεο από τα ταξίδια του, με την απάντηση να έρχεται πληρωμένη: "εδώ δεν έχει παπούτσια (σσ. έχει ένα ζεύγος Crocs μόνο για κακοτράχαλα μονοπάτια) θα έχει κανάλι Youtubue;"

Ευχές στον Axel να βρει αυτό που ψάχνει στη νέα του ζωή.

Ετικέτες

Ο Valentino Rossi προπονείται για πρώτη φορά στην Μανταλίκα [VIDEO]

Δεν είχε οδηγήσει ποτέ στην ινδονησιακή πίστα, την οποία βρήκε “διασκεδαστική”
Rossi rides Mandalika
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2026

Καθώς ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP είχε αποσυρθεί από τους αγώνες στο τέλος του 2021, λίγους μήνες μόνο πριν η ινδονησιακή πίστα της Μανταλίκα κάνει ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα, δεν είχε ποτέ οδηγήσει σε εκείνην. Τώρα, ο Rossi προσθέτει και τη Μανταλίκα στον μακρύ κατάλογο με τις πίστες που έχει οδηγήσει, καθώς οδήγησε τώρα εκεί μαζί με τους αναβάτες της VR46 Academy.

Να επισημάνουμε πως η Ινδονησία -αλλά και ολόκληρη η Ασία- λατρεύει τον Rossi, τόσο για τις αγωνιστικές επιδόσεις όσο και για τον μοναδικό χαρακτήρα του, ενώ ο “γιατρός” είχε κάνει πολλά προωθητικά βίντεο μοτοσυκλετών και παπιών της Yamaha για τις αγορές της ανατολής, λέγοντας μάλιστα και διάφορα τσιτάτα στα ινδονησιακά.

Το 2021 ο CEO της πίστας της Μανταλίκα είχε δηλώσει: “Εύχομαι στον Valentino Rossi ό,τι καλύτερο στη συνταξιοδότησή του, αλλά όλη η χώρα στεναχωρήθηκε που ανακοίνωσε την αποχώρησή του λίγο πριν τον πρώτο αγώνα MotoGP στη Μανταλίκα. Φυσικά, θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε εδώ, ακόμη κι αν ερχόταν απλώς για δοκιμές. Θα τον υποδεχόμασταν με ανοιχτές αγκάλες. Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή για εκείνον.”

Και η στιγμή αυτή έφτασε. Ο Rossi βγήκε στην πίστα με μια Yamaha R1 βαμμένη στα χρώματά του, μαζί με τους αναβάτες της VR46 Academy, στο πλαίσιο προπονητικού ταξιδιού πριν τις δοκιμές της Sepang, οργανωμένου από τον βασικό χορηγό της ομάδας, Pertamina.

Ο Rossi, που είχε κερδίσει το 1997 το ινδονησιακό Grand Prix στα 125cc στο Sentul, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η πίστα της Μανταλίκα είναι εξαιρετική. Μου αρέσει πολύ γιατί η χάραξη είναι διασκεδαστική, γρήγορη και με ωραία ροή. Επίσης, η άσφαλτος είναι πολύ καλή, με καλό κράτημα και χωρίς σαμαράκια.” Θυμίζουμε πως στα GP εκεί οι αναβάτες κάθε χρονιά εκφράζουν πολλά παράπονα για το κακό κράτημα της πίστας -που συνήθως είναι και σκονισμένη- αλλά και για τις “παγίδες” με χαλίκια που δεν έχουν καλό σχεδιασμό, ενώ εκεί είχαν σημειωθεί πάμπολλες πτώσεις. Μάλιστα το 2025 εκεί είχε σπάσει την κλείδα του ο Marc Marquez, με πολλούς αναβάτες να κριτικάρουν την ασφάλεια της πίστας. Βέβαια, αν ο χορηγός σου είναι Ινδονήσιος, οι φαν της χώρας τρελαίνονται για σένα, και εσύ έχεις έρθει στη Μανταλίκα για λίγους γύρους φωτογράφησης, γιατί να πεις κάτι αρνητικό για την πίστα;

Στην προπόνηση συμμετείχαν επίσης οι Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi, Luca Marini και Franco Morbidelli, οι οποίοι τώρα κατευθύνονται προς τη Μαλαισία για τις επίσημες δοκιμές MotoGP στη Sepang την επόμενη εβδομάδα.

Παρότι η δική του καριέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, ο Rossi ελπίζει ότι η Μανταλίκα μπορεί να αποτελέσει σημείο-κλειδί για την ανάπτυξη νέων ταλέντων από την Ινδονησία: “Υπάρχουν πολλοί νεαροί Ινδονήσιοι αναβάτες που ονειρεύονται το MotoGP”, είπε.

“Πρέπει να προσπαθήσουν στο μέγιστο, γιατί τώρα έχουν μια πίστα MotoGP που μπορεί να τους βοηθήσει να εξελιχθούν. Όλοι θέλουν να δουν έναν Ινδονήσιο αναβάτη στο υψηλότερο επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.”

Ετικέτες