Sito Pons - Ρίχνει φως στην ασκητική ζωή του γιου του Axel που έγινε viral

Από αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... περιπατητής του κόσμου
Sito Pins και Axel Pons
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/12/2024

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ασκητικό τρόπο ζωής του γιου του Axel Pons αποκάλυψε ο πατέρας τού Sito έπειτα και από σχετικό video που έγινε viral και αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ο 33χρονος Axel Pons, γιος του δυο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 250 Sito, έγινε γνωστός ως αγωνιζόμενος στα 125, τα 250 και στη Moto2, αλλά και ως επαγγελματίας μοντέλο. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, αποκηρύσσοντας την ταχύτητα και τον δυτικό τρόπο ζωής. Aναζητά τον Θεό, περπατώντας ξυπόλητος από την Ισπανία στην Ασία εδώ και 20 μήνες.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Το εν λόγω video, που δείχνει τον Axel Pons να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο ζωής του και από αναβάτης και μοντέλο να έχει γίνει περιπλανώμενος ασκητής, σας το δείξαμε πριν από λίγες ημέρες. Αν και δεν είναι νέο video, έγινε viral τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας πολλά θετικά και αρνητικά σχόλια αλλά και συκοφαντίες που θέλουν τον Ισπανό ακόμη και να έχει συλληφθεί.

Το motosport.com επικοινώνησε με τον Sito Pons για να μάθει περισσότερα για τον Axel αλλά και για να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα που ακούγονται για αυτόν και τον τρόπο ζωής του.

"Αυτόπου κάνει ο Axel. Νομίζω ότι είναι κάτι εξωπραγματικό και γενναίο...Θα έχουν περάσει δύο χρόνια τον ερχόμενο Μάρτιο από τότε που έφυγε από τη Βαρκελώνη περπατώντας.", δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο motosport.com.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Ο 65χρονος Ισπανός, που κέρδισε δύο σερί πρωταθλήματα στην κλάση των 250 κ.εκ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα τέλη της 10ετίας του '80, πρόσθεσε ότι ο Axel προσπάθησε να εξηγήσει στους γονείς του ότι έπρεπε να κάνει αυτό το ταξίδι περπατώντας, να δει τον κόσμο και να καταλάβει τη φιλοσοφία της ζωής και των θρησκειών.

"Κάθε μέρα σηκώνεται στις πέντε το πρωί, κάνει διαλογισμό και yoga και ξεκινάει το περπάτημα. Χρειάζεσαι πολλή πειθαρχία για να το κάνεις αυτό συν το ότι δεν διαμένει σε ξενοδοχεία και ταξιδεύει μόνο με τα ελάχιστα πράγματα που έχει στην τσάντα του."

Ο πατέρας Pons, έδωσε και την εξήγησή του γιατί άρχισαν τώρα όλοι να ασχολούνται με τον γιο του έπειτα από τόσους μήνες. Είπε ότι όταν ο Axel πέρασε πέντε μήνες στα Ιμαλάια, στα βόρεια του Πακιστάν, κάποιοι τον αναζήτησαν, τον φωτογράφισαν και του μίλησαν, σε αντίθεση με αυτό που ήθελε ο ίδιος. Έτσι έγινε εκεί γνωστός και σιγά-σιγά αυτά που έκανε έγιναν γνωστά και σε άλλα μέρη του κόσμου, τη στιγμή που ο ίδιος ο Axel αγνοεί πλήρως τι συμβαίνει αλλά και τι λέγεται για αυτόν αφού έχει εγκαταλείψει μέσα κοινωνικής δικτύωσης και smartphone.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Ο 65χρονος αναφέρει πως το είχε σίγουρο ότι τα videos του γιου του θα γίνουν viral στην Ευρώπη, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα για αυτά που ακούγονται για τον Axel με τον οποίο ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί πολύ συχνά.

"Ο Axel είναι μια χαρά και δεν έχει συλληφθεί ποτέ, δήλωσε ο Sito, ενώ για τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πετάξει το διαβατήριό του είπε ότι το έχει παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία του Πακιστάν, η οποία είναι υπεύθυνη για την έκδοση της βίζας που χρειάζεται για να περάσει στην Ινδία.

Ο Pons πέρασε μάλιστα και μία εβδομάδα με τον γιο του στη Βόρεια Μακεδονία τον Ιούλιο του 2023, όπου πήγε και τον βρήκε με τους δυο τους να κοιμούνται μέσα σε ένα δάσος. Είναι πολύ περήφανος για τον Axel που θέλει να περπατήσει όλο τον κόσμο, να τον καταλάβει και να τον γνωρίσει καλύτερα οδηγούμενος μόνο από αγάπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς από τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ μεταξύ των ομιλητών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας θα είναι ο Σπύρος Κούτρας
In motion for safety
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/11/2025

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εταιρικής Υπευθυνότητας: “In Motion for Safety”, ανακοινώνει τη συνεργασία του με το κορυφαίο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Στόχος της δράσης “In Motion for Safety” είναι η καλλιέργεια Κουλτούρας Ασφαλούς Οδήγησης και η διαμόρφωση Ασφαλούς Οδηγικής Συμπεριφοράς στη νέα γενιά οδηγών και αναβατών και συνεπώς η μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Το επόμενο διαδραστικό εκπαιδευτικό σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και η παρακολούθηση είναι εντελώς δωρεάν. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στις 15:00 – 18:00 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Αμφιθέατρο στο Κτήριο Λαμπαδάριο, στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Μηχανικών Γεωπληροφορικής στην Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου

Ομιλητές και Εκπαιδευτές θα είναι οι:

    • Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κυκλοφοριακής Τεχνικής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο 

    • Κωνσταντίνος Μαρκουίζος Ιαβέρης - Ιδρυτικό μέλος Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Μελετών και Εντεταλμένος στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

    • Σπύρος Κούτρας - Εκπαιδευτής Οδηγικής Ασφάλειας Μοτοσυκλετιστών California Superbike School, Ιδρυτής Σχολής Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας City Art

    • Συντονιστής ο Τάκης Πουρναράκης - Δημοσιογράφος - Ανταποκριτής Formula 1, Μηχανολόγος – Μηχανικός, Καθηγητής Αθλητικής Δημοσιογραφίας, Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 

H πρωτοβουλία “In Motion for Safety” του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενώ παράλληλα, συνδέεται και συμβάλλει στην πραγματοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών:
Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες

Τι λένε τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα Τροχαία Ατυχήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς, τα πιο πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2024, είναι άκρως απογοητευτικά καθώς υπήρξε αύξηση 7,5% στα τροχαία ατυχήματα σε σύγκριση με το 2023 και 2,9% αύξηση στους νεκρούς.

  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2024: 11.346 τροχαία ατυχήματα με 665 νεκρούς, 546 βαριά τραυματίες, 12.880 ελαφρά τραυματίες.
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2023: 10.553 τροχαία ατυχήματα με 646 νεκρούς, 659 βαριά τραυματίες, 12.156 ελαφρά τραυματίες. 
  • Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2022: 10.487 ατυχήματα με 654 νεκρούς, 664 βαριά τραυματίες, 11.961 ελαφρά τραυματίες.