Sito Pons - Ρίχνει φως στην ασκητική ζωή του γιου του Axel που έγινε viral

Από αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα... περιπατητής του κόσμου
Sito Pins και Axel Pons
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/12/2024

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον ασκητικό τρόπο ζωής του γιου του Axel Pons αποκάλυψε ο πατέρας τού Sito έπειτα και από σχετικό video που έγινε viral και αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ο 33χρονος Axel Pons, γιος του δυο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα 250 Sito, έγινε γνωστός ως αγωνιζόμενος στα 125, τα 250 και στη Moto2, αλλά και ως επαγγελματίας μοντέλο. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του, αποκηρύσσοντας την ταχύτητα και τον δυτικό τρόπο ζωής. Aναζητά τον Θεό, περπατώντας ξυπόλητος από την Ισπανία στην Ασία εδώ και 20 μήνες.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Το εν λόγω video, που δείχνει τον Axel Pons να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στον τρόπο ζωής του και από αναβάτης και μοντέλο να έχει γίνει περιπλανώμενος ασκητής, σας το δείξαμε πριν από λίγες ημέρες. Αν και δεν είναι νέο video, έγινε viral τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας πολλά θετικά και αρνητικά σχόλια αλλά και συκοφαντίες που θέλουν τον Ισπανό ακόμη και να έχει συλληφθεί.

Το motosport.com επικοινώνησε με τον Sito Pons για να μάθει περισσότερα για τον Axel αλλά και για να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα που ακούγονται για αυτόν και τον τρόπο ζωής του.

"Αυτόπου κάνει ο Axel. Νομίζω ότι είναι κάτι εξωπραγματικό και γενναίο...Θα έχουν περάσει δύο χρόνια τον ερχόμενο Μάρτιο από τότε που έφυγε από τη Βαρκελώνη περπατώντας.", δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο motosport.com.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Ο 65χρονος Ισπανός, που κέρδισε δύο σερί πρωταθλήματα στην κλάση των 250 κ.εκ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα τέλη της 10ετίας του '80, πρόσθεσε ότι ο Axel προσπάθησε να εξηγήσει στους γονείς του ότι έπρεπε να κάνει αυτό το ταξίδι περπατώντας, να δει τον κόσμο και να καταλάβει τη φιλοσοφία της ζωής και των θρησκειών.

"Κάθε μέρα σηκώνεται στις πέντε το πρωί, κάνει διαλογισμό και yoga και ξεκινάει το περπάτημα. Χρειάζεσαι πολλή πειθαρχία για να το κάνεις αυτό συν το ότι δεν διαμένει σε ξενοδοχεία και ταξιδεύει μόνο με τα ελάχιστα πράγματα που έχει στην τσάντα του."

Ο πατέρας Pons, έδωσε και την εξήγησή του γιατί άρχισαν τώρα όλοι να ασχολούνται με τον γιο του έπειτα από τόσους μήνες. Είπε ότι όταν ο Axel πέρασε πέντε μήνες στα Ιμαλάια, στα βόρεια του Πακιστάν, κάποιοι τον αναζήτησαν, τον φωτογράφισαν και του μίλησαν, σε αντίθεση με αυτό που ήθελε ο ίδιος. Έτσι έγινε εκεί γνωστός και σιγά-σιγά αυτά που έκανε έγιναν γνωστά και σε άλλα μέρη του κόσμου, τη στιγμή που ο ίδιος ο Axel αγνοεί πλήρως τι συμβαίνει αλλά και τι λέγεται για αυτόν αφού έχει εγκαταλείψει μέσα κοινωνικής δικτύωσης και smartphone.

Sito Pons on Axel Pons 2024

Ο 65χρονος αναφέρει πως το είχε σίγουρο ότι τα videos του γιου του θα γίνουν viral στην Ευρώπη, ενώ θέλησε να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα για αυτά που ακούγονται για τον Axel με τον οποίο ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί πολύ συχνά.

"Ο Axel είναι μια χαρά και δεν έχει συλληφθεί ποτέ, δήλωσε ο Sito, ενώ για τις φήμες που τον ήθελαν να έχει πετάξει το διαβατήριό του είπε ότι το έχει παραδώσει στην αρμόδια υπηρεσία του Πακιστάν, η οποία είναι υπεύθυνη για την έκδοση της βίζας που χρειάζεται για να περάσει στην Ινδία.

Ο Pons πέρασε μάλιστα και μία εβδομάδα με τον γιο του στη Βόρεια Μακεδονία τον Ιούλιο του 2023, όπου πήγε και τον βρήκε με τους δυο τους να κοιμούνται μέσα σε ένα δάσος. Είναι πολύ περήφανος για τον Axel που θέλει να περπατήσει όλο τον κόσμο, να τον καταλάβει και να τον γνωρίσει καλύτερα οδηγούμενος μόνο από αγάπη, όπως είπε χαρακτηριστικά.
 

ZXMOTO: Μαθήματα αλληλεγγύης από τον Zhang Xue στις πρόσφατες πλημμύρες που χτύπησαν την Κίνα

Προσφέρει πολυεπίπεδη βοήθεια σε πληγείσες περιοχές
zxmoto-zhang-xue
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/7/2026

Η 9η Ιουλίου 2026 θα μείνει στην κινέζικη ιστορία ως μια μαύρη μέρα για τη χώρα και ειδικά για τη νότια επαρχία Guangxi που επλήγη από σφοδρή κακοκαιρία και αντιμετώπισε πρωτοφανείς για τη χώρα καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ιδιοκτήτης της ΖΧΜΟΤΟ, Zhang Xue, παρότι η εταιρεία του εδρεύει στην Chongqing, χιλιάδες χιλιόμετρα βορειότερα της πληγείσας επαρχίας, έσπευσε να συνεισφέρει στην ανακούφιση των συμπατριωτών του με αρκετούς τρόπους.

Κατ’ αρχήν δώρισε πέντε εκατομμύρια γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 650.000 ευρώ (ισοτιμία 27/7/2026), καθώς και περισσότερους από 33 τόνους προμηθειών που περιλαμβάνουν νερό, γάλα σε σκόνη, πάνες για μωρά και τρόφιμα.

Επιπλέον, οργάνωσε και έστειλε μια ομάδα μοτοσυκλετιστών για να προσφέρουν τη βοήθεια αυτή και ό,τι άλλο χρειαστεί σε περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση από μεγαλύτερα οχήματα καθώς το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Ο κύριος Xue έχει πολλάκις αποδείξει πως ο τρόπος σκέψης του απέχει έτη φωτός από το τυπικό μεγαλοστέλεχος μιας βιομηχανίας μοτοσυκλετών. Το έκανε ήδη από τότε που κρατούσε το τιμόνι της Kove Moto, όταν ίδρωνε και ξενυχτούσε ως μηχανικός της ομάδας ράλι στο Dakar, ενώ ενίσχυσε τη γοητεία του προς τους μοτοσυκλετιστές σε μεγάλο βαθμό όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την πρώτη σοβαρή ανάκληση σε μοτοσυκλέτα της ΖΧΜΟΤΟ.

Τώρα το πάει ένα βήμα παραπέρα, παρότι η εταιρεία του είναι από τις μικρότερες σε μέγεθος και νεότερες σε ηλικία κατασκευάστριες μοτοσυκλετών της Κίνας. Στην τελική, πιθανότατα ουδείς θα τον κατηγορούσε αν δεν έκανε τίποτε, μα για μια φορά ακόμη φαίνεται πως ο ιδρυτής της ΖΧΜΟΤΟ δεν αρέσκεται στην πεπατημένη.

Ετικέτες