Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Αυτοκινητιστής πατά επίτηδες μοτοσυκλετιστή [VIDEO]

Αδιανόητη εξέλιξη λεκτικού διαπληκτισμού

Στην Ισπανία και όχι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, οδηγός αυτοκινήτου βγαίνει από πάρκινγκ χωρίς να κοιτάξει και παραλίγο να συγκρουστεί με 63χρονο μοτοσυκλετιστή. Ακολουθεί διαπληκτισμός και λογομαχία, με τους τόνους να ανεβαίνουν απότομα και να αρχίσουν οι φωνές. Σε αυτό το σημείο είναι που οι περαστικοί αρχίζουν να καταγράφουν το περιστατικό.

Μέχρι εδώ είναι κάτι συνηθισμένο, αν όχι για την Ισπανία, τουλάχιστον για εμάς εδώ. Η συνέχεια βέβαια που φαίνεται στο video ξεπερνά την λογική. Η λογομαχία γίνεται κανονική επίθεση, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στρίβει το τιμόνι και πατά τον μοτοσυκλετιστή που πέφτει κάτω καταστρέφοντας τον αστράγαλό του, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σου πει ο οποιοσδήποτε και να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση. Η χειροδικία είναι ένα πράγμα, ποινικά και ηθικά κολάσιμο, αλλά η επίθεση με το αυτοκίνητο σε μοτοσυκλέτα, ξεπερνά το όριο αυτό και γίνεται δολοφονική απόπειρα.

 

 

Η συνέχεια είναι αρκετά χειρότερη. Αν δείτε το video και ακούστε τον ήχο με τις κραυγές πόνου του μοτοσυκλετιστή, δεν μπορείτε να φανταστείτε πως υπήρχε περίπτωση η ιστορία να συνεχίσει. Κι όμως, τόσο ο οδηγός, όσο και η συνοδηγός που ποτέ δεν τον σταμάτησε ή τον απέτρεψε, από την αρχή της λογομαχίας, βγαίνουν από το αυτοκίνητο όχι για να βοηθήσουν τον αναβάτη, αλλά για να λογομαχήσουν με τους περαστικούς που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά την σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου. Ο αναβάτης κατέληξε στο νοσοκομείο, κι από εκεί στο χειρουργείο για ανάταξη του αστραγάλου του…

Το περιστατικό συνέβη στο Οβιέδο, μία πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους και διοικητικά αποτελεί πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστουριών, που στο σύνθετο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας είναι μία από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες.