Αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος - Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή, παράδοση μέσα στο 2025

Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει το 30%
motomag Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, παράδοση μέσα στο 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/1/2024

Επίσκεψη στα εργοτάξια του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να επιθεωρήσουν τα στάδια προόδου των εργασιών.

Ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια των διαδρομών στη Δυτική Πελοπόννησο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο λόγος για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, μήκους 74,8 χιλιομέτρων ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στο 2025 σύμφωνα με την Κυβέρνηση. Για να ενημερωθούν για την πορεία του έργου βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου καθώς και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος  Ταχιάος. Και οι τρεις τους αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτη Παπανικόλα πως η συνολική πρόοδος του έργο έχει ξεπεράσει πλέον το 30% ανέφεραν τα εξής:

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: ”Βρισκόμαστε εδώ για να επιθεωρήσουμε –εκ νέου– τις εργασίες προόδου ενός εμβληματικού οδικού έργου, αυτού της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους περίπου 75 χιλιομέτρων. Η συνολική πρόοδος του έργου έχει ξεπεράσει πλέον το 30%. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2023, όταν είχαμε επισκεφθεί τα εργοτάξια, η πρόοδος κατασκευής υπολειπόταν του 20%, αυτό σημαίνει ότι μέσα σε διάστημα έξι μηνών, το έργο προχώρησε με πάρα πολύ υψηλό και επιταχυνόμενο ρυθμό. Εκτιμούμε ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο και θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους, με την ολοκλήρωση του έργου να επιτυγχάνεται, όπως έχουμε δεσμευτεί, μέσα στο 2025. Η Κυβέρνηση υλοποιεί, με συνέπεια, ένα ακόμη εμβληματικό έργο, με σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, αναγκαίο για την οδική ασφάλεια των διαδρομών στη Δυτική Πελοπόννησο.”

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, παράδοση μέσα στο 2025

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές δήλωσε: “Η νέα εθνική οδός Πατρών – Πύργου είναι ένα έργο που υπερασπίστηκα από την πρώτη στιγμή, ως βουλευτής Αχαΐας, αφού θα αλλάξει τον οδικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας. Πλέον, είμαστε σε θέση σήμερα να ανακοινώσουμε ότι η πρόοδος των εργασιών έχει ξεπεράσει το 30% και μάλιστα σε λιγότερο από έξι μήνες ο ρυθμός υλοποίησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Με δεδομένο ότι τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται αυστηρά, μέχρι το 2025 θα έχουμε έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα συμβάλλει τόσο στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.”

Ο Νίκος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος σημείωσε: “Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, υψηλών προδιαγραφών, 74,8 χιλιομέτρων και σχεδιαστική ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις μεταφορές στην περιοχή και θα μετατρέψει έναν δρόμο υψηλής επικινδυνότητας σε μια ασφαλή δίοδο. Παράλληλα, θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων, αλλά και τον χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα. Στόχος της Κυβέρνησης είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του τους πρώτους μήνες του 2025 και πλήρως λίγους μήνες αργότερα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι δεν θα παρεκκλίνουμε του χρονοδιαγράμματος και του αρχικού σχεδιασμού και ότι το έργο θα παραδοθεί στον χρόνο και με την ποιότητα που ορίζονται.”

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, παράδοση μέσα στο 2025

Triumph Originals 2025: Διεθνής διαγωνισμός custom από τους Βρετανούς

Δημιουργικές “μάχες” για οχτώ ομάδες με μούσα μια Bonneville
Triumph Originals 2025
Από το

motomag

30/4/2025

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τον Triumph Originals 2025, τον διεθνή custom διαγωνισμό με στόχο να αναδείξει τη μοναδικότητα, την καινοτομία και τη διαχρονική αισθητική της βρετανικής κουλτούρας, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη σειρά Bonneville.

Με θέμα "Icons of British Originality", ο διαγωνισμός καλεί οκτώ ομάδες Triumph από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Ταϊλάνδη (λείπει ένα από Ιαπωνία δε νομίζετε) να συνεργαστούν με διακεκριμένους τοπικούς custom builders, δημιουργώντας μοναδικές custom μοτοσυκλέτες βασισμένες στα μοντέλα Bonneville.

Triumph Originals 2025

Οι κατασκευές θα αξιολογηθούν με βάση πέντε κριτήρια που αναμένεται να βάλουν δύσκολα σε όλους τους συμμετέχοντες αφού πρέπει να ισχύουν ταυτόχρονα: το εμβληματικό στιλ, τη βρετανική αυθεντικότητα, τη δημιουργικότητα και τη καινοτομία, τη δεξιοτεχνία και την οδηγική εμπειρία. Η Triumph δίνει ούτως ή άλλως μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια στις μοτοσυκλέτες της και αυτό αναμένεται να παίξει επίσης καθοριστικό ρόλο στην τελική αξιολόγηση των custom κατασκευών όπως επίσης και η αίσθηση που δίνουν κατά την οδήγησή του.

Η τελική φάση περιλαμβάνει την επιλογή πέντε (5) φιναλίστ από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ενώ με δημόσια ψηφοφορία που θα συνυπολογιστεί στο τελικό αποτέλεσμα θα αναδειχθεί το Triumph Original 2025, που θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2025.

Triumph Originals 2025

Ο Nick Bloor, CEO της Triumph Motorcycles, δήλωσε σχετικά: “Η Bonneville αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ατομικότητας και έμπνευσης για custom δημιουργούς εδώ και δεκαετίες. Με το Triumph Originals 2025, θέλουμε να δούμε πώς οι μοντέρνες επιρροές της βρετανικής κουλτούρας εμπνέουν τους κορυφαίους δημιουργούς του κόσμου σήμερα.”

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.