BMW C400X: Δοκιμάζεται στην Ελλάδα!

Στο καλύτερο περιβάλλον οι τελικές δοκιμές…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2017

Το νέο scooter της BMW που σας παρουσιάσαμε ζωντανά από την EICMA, ολοκλήρωσε σήμερα δύο εβδομάδες δοκιμών στην Ελλάδα! Πρόκειται για δύο μοντέλα προπαραγωγής με γερμανικές πινακίδες, που κυκλοφορούσαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελικής τους δοκιμής πριν μπουν στο στάδιο της παραγωγής. Τα δύο σκούτερ έγραψαν πολλά χιλιόμετρα αυτές τις ημέρες, χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην δοκιμή τους ή με τις συνθήκες της κίνησης στην Αθήνα, που οι αναβάτες έπρεπε να συνηθίσουν.

Η Αθήνα επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις δοκιμής για το νέο scooter, θεωρώντας πως αποτελεί ισχυρή δοκιμασία, πράγμα που έχουμε κι εμείς μεταφέρει πολλές φορές στους κατασκευαστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW φέρνει μοντέλα προπαραγωγής στην Ελλάδα για δοκιμές στο τελικό στάδιο. Συγκεκριμένα για το C400X, που ο στόχος είναι η ευελιξία και παράλληλα και η σταθερότητα στους ανοικτούς δρόμους, είναι καλό που ήρθαν στις δικές μας συνθήκες για δοκιμές..

Το νέο C400X έχει μικρές διαστάσεις, αλλά κάθεσαι άνετα στην σέλα του, με πολύ χώρο για τον συνεπιβάτη και τύπου “flex” χώρο κάτω από την σέλα, που επεκτείνεται όταν σταθμεύεις για να αποθηκεύσεις κράνος. Εντυπωσιακή από κοντά η οθόνη του πρόσθετου εξοπλισμού με ιδιαίτερα εύχρηστο μενού. Περιμένουμε την παρουσίασή του και τον ερχομό του στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και σε κάθε πιθανή χρήση φυσικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο μονοκύλινδρο σκούτερ της BMW, που είναι 350 κυβικά και όχι 400, όπως δηλώνει η ονομασία του, διαβάζετε εδώ

Το C400X θα μπει στην παραγωγή στις αρχές της Άνοιξης του 2018, κι αναμένεται να είναι στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 7.000, αν και είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια την ακριβή τελική του τιμή. Βέβαια το C400X θα έρχεται με ένα εξαιρετικά πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την διασυνδεσιμότητα με τον αναβάτη και το έξυπνο κινητό τηλέφωνο…

 

Fabio Wibmer - Από το ποδήλατο στη σέλα της ΚΤΜ RC16! [VIDEO]

Με τη βοήθεια του Dani Pedrosa όχι μόνο δεν... τσακίστηκε, αλλά τα πήγε και πολύ καλά!
Fabio Wibmer MotoGP challenge 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/7/2024

Ο αστέρας του ποδηλατικού freestyle Fabio Wibmer δεν καταλαβαίνει από προκλήσεις και το αποδεικνύει οδηγώντας την εργοστασιακή RC16 MotoGP μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και κάνοντας μάλιστα και αξιοπρεπέστατο χρόνο για το αρχάριο επίπεδό του!

Τα απίστευτα ακροβατικά που μπορεί να εκτελέσει ο Fabio Wibmer με το ποδήλατό του είναι μόνο ένας από τους λόγους για να θαυμάζει κανείς τον Αυστριακό. Ο 29χρονος αναβάτης είναι γνήσιος λάτρης των δύο τροχών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα στραβά και ανάποδα στη ζωή του αλλά και τον τρόπο που εκφράζει την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα.

Με περισσότερους από 7,8 εκατ. ακόλουθους στο κανάλι του στο Youtube ο ατρόμητος Wibmer δεν το βάζει κάτω ποτέ και αυτό το απέδειξε έπειτα και από τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα που είχε, με το δεύτερο μάλιστα να έρχεται σχεδόν άμεσα από την πολύμηνη αποκατάσταση για το πρώτο, όπου ο Αυστριακός τραυματίστηκε σε προπόνηση MX και έκανε να περπατήσει τέσσερεις μήνες.

Fabio Wibmer MotoGP challenge

Ο Wibmer έχει επιστρέψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στη δράση κάνοντας συγκλονιστικά ακροβατικά με το ποδήλατό του ενώ δεν λέει ποτέ όχι σε κάθε είδους πρόκληση που περιλαμβάνει δύο τροχούς -έτσι έκανε και με εκείνη της ΚΤΜ.

Για να επιτρέψουν οι άνθρωποι της ΚΤΜ στον Wibmer να ανέβει στη σέλα της RC16 των 280+ ίππων και 360+ χλμ./ώρα, και μάλιστα στην πολύ γρήγορη πίστα Red Bull Ring, τον πέρασαν από ολοκληρωμένη εκπαίδευση ξεκινώντας τον από mini bike και "οδηγώντας" τον προοδευτικά σε ολοένα και ισχυρότερες και ταχύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, συγκεκριμένα στη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών στη Moto2 κατηγορία και κατόπιν στην RC 8C.

Ένας νέος, πρωτόγνωρος, ασφάλτινος και πισταδόρικος κόσμος ανοίγεται για τον Wibmer, ο οποίος προέρχεται από μια 10ετία αγωνιστικής εμπειρίας στο MX και τα βρίσκει όλα παράξενα. Έχει όμως μαζί του τους σωστούς εκπαιδευτές, αρχικά τον August "Gustl" Auinger επίσης Αυστριακό και παλιό αγωνιζόμενο στα GP125 και GP250 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έχει πλέον επιβλέπων ρόλο στο Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Ξεκινώντας από το mini bike ο Wibmer έκλεισε την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του με το RC 8C, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα πρόσφυσης, από το πλάτος της πίστας αλλά και από το πόσο μακριά πρέπει να κοιτάζει. 

Η δεύτερη μέρα για τον Wibmer ξεκίνησε με εκπαιδευτή τον Dani Pedrosa και τη Moto2 μοτοσυκλέτα της KTM πριν από το μεγάλο βήμα στην εργοστασιακή RC16, με τον Pedrosa σε ρόλο πλοηγού-εκπαιδευτή με ένα 1390 Duke -εξαιρετικά άνετος ο Ισπανός ακολουθώντας τον μαθητή του, καβάλα στην hyper-naked της KTM, αποδεικνύοντας ξανά τη διαφορετική "πάστα" των αναβατών MotoGP.

Τελικά ο Wibmer δεν έμεινε απλά ζωντανός πάνω στη σέλα της πανίσχυρης εργοστασιακής ΚΤΜ αλλά κατάφερε να κατέβει και πολύ κάτω από τα δύο λεπτά στον καλύτερο γύρο του, συγκεκριμένα στο 1:53, με τον Pedrosa να μένει εντυπωσιασμένος από την τεχνική του κατάρτιση.

Φυσικά ο Wibmer δεν απείλησε το ρεκόρ πίστας για MotoGP μοτοσυκλέτα που κατέχει ο Marco Bezzecchi από το 2023 με 1:28.533, ωστόσο το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, τα πήγε εξαιρετικά μέσα σε μόλις δύο ημέρες οδήγησης και απεδείχθη ο πιο καλός ο μαθητής, έχοντας και εξαιρετικό δάσκαλο, τον Dani.