BMW C400X: Δοκιμάζεται στην Ελλάδα!

Στο καλύτερο περιβάλλον οι τελικές δοκιμές…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/12/2017

Το νέο scooter της BMW που σας παρουσιάσαμε ζωντανά από την EICMA, ολοκλήρωσε σήμερα δύο εβδομάδες δοκιμών στην Ελλάδα! Πρόκειται για δύο μοντέλα προπαραγωγής με γερμανικές πινακίδες, που κυκλοφορούσαν αυτές τις ημέρες στην Αθήνα στο πλαίσιο της τελικής τους δοκιμής πριν μπουν στο στάδιο της παραγωγής. Τα δύο σκούτερ έγραψαν πολλά χιλιόμετρα αυτές τις ημέρες, χωρίς να αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην δοκιμή τους ή με τις συνθήκες της κίνησης στην Αθήνα, που οι αναβάτες έπρεπε να συνηθίσουν.

Η Αθήνα επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες περιπτώσεις δοκιμής για το νέο scooter, θεωρώντας πως αποτελεί ισχυρή δοκιμασία, πράγμα που έχουμε κι εμείς μεταφέρει πολλές φορές στους κατασκευαστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η BMW φέρνει μοντέλα προπαραγωγής στην Ελλάδα για δοκιμές στο τελικό στάδιο. Συγκεκριμένα για το C400X, που ο στόχος είναι η ευελιξία και παράλληλα και η σταθερότητα στους ανοικτούς δρόμους, είναι καλό που ήρθαν στις δικές μας συνθήκες για δοκιμές..

Το νέο C400X έχει μικρές διαστάσεις, αλλά κάθεσαι άνετα στην σέλα του, με πολύ χώρο για τον συνεπιβάτη και τύπου “flex” χώρο κάτω από την σέλα, που επεκτείνεται όταν σταθμεύεις για να αποθηκεύσεις κράνος. Εντυπωσιακή από κοντά η οθόνη του πρόσθετου εξοπλισμού με ιδιαίτερα εύχρηστο μενού. Περιμένουμε την παρουσίασή του και τον ερχομό του στην Ελλάδα για να το δοκιμάσουμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, και σε κάθε πιθανή χρήση φυσικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο μονοκύλινδρο σκούτερ της BMW, που είναι 350 κυβικά και όχι 400, όπως δηλώνει η ονομασία του, διαβάζετε εδώ

Το C400X θα μπει στην παραγωγή στις αρχές της Άνοιξης του 2018, κι αναμένεται να είναι στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 7.000, αν και είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει κανείς με ακρίβεια την ακριβή τελική του τιμή. Βέβαια το C400X θα έρχεται με ένα εξαιρετικά πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την διασυνδεσιμότητα με τον αναβάτη και το έξυπνο κινητό τηλέφωνο…

 

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες