BMW GS Trophy 2018 - Update

Άνοιξαν οι συμμετοχές για τα προκριματικά του 2017
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/2/2017

Όλα είναι έτοιμα πλέον για το BMW Motorrad International GS Trophy "Central Asia" 2018, το οποίο θα διεξαχθεί στην Μογγολία στις αρχές του καλοκαιριού του μεθεπόμενου καλοκαιριού. Όποιος –ή όποια- θέλει να λάβει μέρος στον συναρπαστικό αυτόν θεσμό, πρέπει να εγγραφεί από τώρα, όπως μας ενημερώνει η BMW Motorrad, καθώς οι εθνικές προκριματικές δοκιμασίες θα διεξαχθούν μέσα στο 2017.

Μετά την Βόρεια και Νότια Αφρική, τη Νότια και στη συνέχεια την Βόρεια Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία, το έκτο BMW Motorrad International GS Trophy χαράζει πορεία για την Μογγολία, η οποία έχει αποτελέσει πολλές φορές τον προορισμό ταξιδιωτών που αναζητούν την περιπέτεια και το εναλλακτικό ταξίδι. Η χώρα προσφέρει απίστευτα σκηνικά που κρύβουν πολλές προκλήσεις για κάθε αναβάτη που ταξιδεύει με μοτοσυκλέτα, με ακραίες κλιματικές συνθήκες και νομάδες που ζουν σε ένα τέτοιο σκληρό περιβάλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της BMW Motorrad, το GS Trophy είναι ανοικτό σε όλους τους μη επαγγελματίες αναβάτες BMW, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε ό,τι αφορά τις οδηγικές τους δεξιότητες, την περιπετειώδη νοοτροπία τους και το ομαδικό τους πνεύμα. Οι εθνικές προκριματικές δοκιμασίες, ουσιαστικά θα είναι μια προσομοίωση των δοκιμασιών του International GS Trophy και συνήθως διαρκούν δύο ή παραπάνω μέρες, με τους αναβάτες να συγκεντρώνουν βαθμούς ώστε οι τρεις καλύτεροι να αποτελέσουν την ομάδα της χώρας τους. Όσοι επιλεγούν, θα εξοπλιστούν πλήρως από την BMW Motorrad, θα πετάξουν μέχρι την Μογγολία κι εκεί θα τους παραχωρηθεί μια ολοκαίνουργια –φτιαγμένη στα μέτρα τους- μοτοσυκλέτα GS για να λάβουν μέρος στον θεσμό.

Φέτος, και μετά από την επιτυχημένη παρουσία τους το 2016, θα διαγωνιστούν και γυναίκες από όλο τον κόσμο για το GS Trophy της Μογγγολίας, ενώ η τελική επιλογή θα γίνει με μια νέα διαδικασία. Θα μπορούν να διαγωνιστούν στα προκριματικά της χώρας τους διαγωνιζόμενες απέναντι σε άντρες, ενώ οι δύο καλύτερες γυναίκες των εθνικών προκριματικών (που δεν θα έχουν καταφέρει να μπουν στην τελική τριάδα) θα συμμετάσχουν στα International GS Trophy Female Qualifier, όπου όπως και πριν οι καλύτερες των καλυτέρων θα επιλεγούν για την γυναικεία ομάδα της GS Trophy.

Η χώρα προσφέρει απίστευτα σκηνικά που κρύβουν πολλές προκλήσεις για κάθε αναβάτη

Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι εξής χώρες:
• Αργεντινή
• Αυστραλία
• Καναδάς
• Κίνα
• Γαλλία
• Γερμανία
• Ιαπωνία
• Λατινική Αμερική
• Μεξικό
• Ρωσία
• Νοτιοανατολική Ασία
• Νότια Αφρική
• Βόρεια Κορέα
• Μ. Βρετανία
• Η.Π.Α.

Σε ό,τι αφορά το αν θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή, αναμένουμε ενημέωση από την BMW Hellas AE και θα ανταποκριθούμε άμεσα με update.

Για επιπλέον πληροφορίες και λεπτομέρειες για το International GS Trophy 2018, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της διοργάνωσης www.gstrophy.com

 

Update: Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την BMW Hellas A.E. δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικά στην Ελλάδα για το International GS TRophy 2018

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.