Body kit για KTM 390 Adventure by C-Racer!

Μεταμόρφωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/4/2021

Είναι εντυπωσιακό το πώς μερικές απλές αλλαγές μπορούν να σου μεταμορφώσουν την μοτοσυκλέτα και να την κάνουν εντελώς διαφορετική. Η C-Racer ανέλαβε το δικό μας 390 και αλλάζοντας λίγα, μεταμορφώνονται πολλά.

Μπορεί στην χώρα μας η εταιρία C-Racer να μην είναι πολύ γνωστή, όμως στο εξωτερικό έχει καταφέρει να εδραιωθεί πλήρως στην αγορά των μετατροπών και του customizing. Εκτός από τα universal kit που κατασκευάζει, η C-Racer κατασκευάζει βελτιωτικά κιτ εμφάνισης για πάρα πολλά μοντέλα της αγοράς και φυσικά ένα από αυτά είναι και για το ΚΤΜ 390 Adventure. Φυσικά δεν είπαμε όχι ώστε η μοτοσυκλέτα μας να μεταλλαχτεί, με ένα κιτ πλαστικών που είναι έτοιμο και διαθέσιμο προς πώληση.

Όλο το σετ έτοιμο για τοποθέτηση με εξαιρετικής ποιότητα πλαστικά, τα οποία βιδώνουν πολύ εύκολα στις υπάρχουσες βάσεις της μοτοσυκλέτας χωρίς καμία μετατροπή. Φυσικά μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά το κάθε κομμάτι

 

Έτσι η μοτοσυκλέτα βρέθηκε στον χώρο της C-Racer και οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρείας μας τοποθέτησαν τα αξεσουάρ, κάτι που ήταν πανεύκολο και μπορεί να κάνει ο καθένας με πολύ απλά εργαλεία. Αξίζει να πούμε ότι από λάθος συνεννόηση στο χρώμα, τοποθετήθηκε το κιτ για το μαύρο, αλλά μας άρεσε τόσο πολύ που τελικά το αφήσαμε και σας το παρουσιάζουμε.!

Αφαιρέθηκε, λοιπόν, το εμπρός φτερό και αντικαταστάθηκε με αυτό της C-Racer, κάτι που μας έβαλε σε σκέψεις στην αρχή αλλά όταν τοποθετήθηκε συμφωνήσαμε απόλυτα με την επιλογή. Βέβαια να πούμε ότι από μπροστά όταν το κοιτάς μοιάζει λίγο άδειο, αλλά σαν σύνολο είναι πολύ πιο όμορφο και έχει πολύ πιο Adventure όψη. Το χειμώνα θα επανέλθουμε για το αν πετάει νερά, αλλά έχεις την δυνατότητα να τοποθετήσεις και το εργοστασιακό φτερό.

Το κιτ του εμπρός μέρους περιλαμβάνει μικρό φτερό ψηλό, μισό φτερό στην πίσω πλευρά και πλαϊνά πλαστικά ανάμεσα στην μάσκα και το ρεζερβουάρ. Είναι μαύρα η λευκά βαμμένα και υπάρχει και σετ με αυτοκόλλητα

 

Αφαιρέθηκε επίσης και το πίσω φτερό μαζί με το προστατευτικό της αλυσίδας και τοποθετήθηκε άλλο, το οποίο προστατεύει το αμορτισέρ πολύ πιο αποτελεσματικά, ενώ το ύψος του δεν δείχνει ότι θα συνάψει στενές σχέσεις με την κάτω πλευρά της μοτοσυκλέτας σε περίπτωση που η ανάρτηση εξαντλήσει όλη την διαδρομή της. Τα προστατευτικά των μαρσπιέ και της αλυσίδας είναι γερά και ανθεκτικά, ενώ βγαίνουν και σε μαύρο χρώμα.

Όμορφα τα προστατευτικά των μαρσπιέ και του προστατευτικού της αλυσίδας που υπάρχουν και σε μαύρο χρώμα

 

Όμως η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση προήλθε από την τοποθέτηση των πλαστικών ανάμεσα στην εμπρός πλευρά του ρεζερβουάρ και τον προβολέα, που ουσιαστικά “γέμισαν” το κενό που υπήρχε και “μεγάλωσαν” στην μοτοσυκλέτα. Όπως είπαμε και παραπάνω τα αυτοκόλλητα ήταν για το μοντέλο που παράγεται σε μαύρο πορτοκαλί χρώμα, αλλά μας άρεσαν και για αυτό τα τοποθετήσαμε μέχρι να μας έρθουν τα σωστά. Είναι πολλά τα αυτοκόλλητα και ίσως το “φορτώνουν” πολύ, αλλά έχεις την επιλογή να βάλεις εσύ όσα θες, καθώς τα πλαστικά είναι μαύρα η λευκά με πολύ ποιοτικό γυαλιστερό πλαστικό που ακόμα και σκέτα είναι πανέμορφα.

Προέκταση της βάσης του σταντ για καλύτερη στήριξη

 

Μικρές και πετυχημένες λεπτομέρειες είναι η επέκταση στη βάση του σταντ που αυξάνει την σταθερότητα, αλλά και η προσθήκη του πλαστικού στην βίδα ρύθμισης του ύψους της ζελατίνας, που επιτρέπει πλέον να την ρυθμίζεις με το χέρι. Επίσης αντικαταστάθηκε και η βάση στήριξης της πινακίδας με μια μακρύτερη που ουσιαστικά λειτουργεί σαν προέκταση του πίσω φτερού και στόχο έχει να μην λερώνει τόσο πολύ την πίσω πλευρά της μοτοσυκλέτας, ενώ είναι πολύ πιο όμορφη.

Το πλαστικό καπάκι αντικαθιστά την σέλα του συνεπιβάτη και βιδώνει στις βάσεις των χειρολαβών, δημιουργώντας έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο

 

Αφήσαμε για το τέλος τον "κοκοβιό" (οι παλιοί στρητάδες το θυμούνται). Είναι το πλαστικό κάλυμμα της πίσω σέλας που ουσιαστικά την καταργεί και δημιουργεί έναν μικρό αποθηκευτικό χώρο που κλείνει σωστά και ανοίγει πανεύκολα με ένα ειδικό κλειδάκι. Βέβαια για την τοποθέτηση του απαιτείται να αφαιρεθούν οι πίσω χειρολαβές, καθώς στηρίζεται στις βάσεις τους και βιδώνει εκεί. Από την άλλη δεν επιτρέπει την αντικατάσταση της σέλας με την comfort που είναι ενιαία.

Η βίδα που αλλάζει θέση στην ζελατίνα αντικαταστάθηκε με μια που διαθέτει πλαστική χειρολαβή και σφίγγει πλέον με το χέρι

 

Πλέον η μοτοσυκλέτα κυκλοφορεί στους δρόμους και πραγματικά τραβάει τα βλέμματα όσο ποτέ άλλοτε, ειδικά από του κατόχους 390 που σταματούν για να μάθουν "πώς μεταμορφώθηκε έτσι." Στο δρόμο δεν είχαμε κάποιο θέμα με την σταθερότητα, η οποία επηρεάστηκε ελάχιστα στην περιοχή των 135km/h, αλλά χωρίς να είναι κάτι άξιο αναφοράς. Μόλις παραλάβουμε τα λευκά αυτοκόλλητα θα επανέλθουμε, ενώ έχουμε κιόλας τοποθετήσει την comfort σέλα που μεταμόρφωσε ακόμα περισσότερο την μοτοσυκλέτα

Όμορφο και πρακτικό το πίσω φτερό που γλιτώνει από λάσπες το αμορτισέρ

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://c-racer.com/store/

Ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη καυσίμων και τροφίμων ως το τέλος Ιουνίου

Η εξαγγελία της κυβέρνησης στοχεύει σε προστασία από φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Ως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή ανώτατου ορίου στα περιθώρια κέρδους των καυσίμων και των τροφίμων. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις λιανικές τιμές σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που έχουμε εισέλθει μετά το ξέσπασμα πολέμου στο Ιράν, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές μέσω του Περσικού Κόλπου, αλλά και στην παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και η διάρκειά της θα είναι, σε πρώτη φάση, ως την 30ή Ιουνίου 2026.

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί προβλημάτων εφοδιασμού της αγοράς, εξηγώντας πως ειδικά στην ενέργεια η επάρκεια στη χώρα μας δεν κινδυνεύει καθώς πάνω από 50% της παραγωγής της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά λίτρο στο χονδρεμπόριο και τα 12 λεπτά στα πρατήρια καυσίμων. Ειδικά για τα νησιά, οι εταιρείες εμπορίας μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον ειδικό κόστος διανομής μεταφοράς πάνω από το ανώτατο όριο των 5 λεπτών, το οποίο θα καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση.

Στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως τα τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο ποσοστό κέρδους ανά κωδικό από αυτό που είχε ο ίδιος κωδικός κατά μέσο όρο το 2025.

Τυχόν παραβάτες των ανακοινωθέντων πλαφόν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν ως τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την ποσότητα στην οποία σημειώθηκε η αθέμιτη κερδοφορία.

Η επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους δεν μπορεί από μόνο του ως μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς ειδικά στα καύσιμα αυτές ορίζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές, επιχειρεί ωστόσο να εξασφαλίσει πως εντός της χώρας η όποια χονδρική τιμή ισχύσει για την αγορά καυσίμων δεν θα επιβαρυνθεί με υπερβολικά κέρδη από πρατηριούχους και ανάλογη λογική ισχύει και στα μέτρα για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.