Brembo - Σημαντική κερδοφορία στα οικονομικά αποτελέσματα Α’ 6μηνου 2023

Το συγκεκριμένο διάστημα έγινε η έναρξη εργασιών της Brembo Solution
Brembo
Από το

motomag

28/7/2023

Η Brembo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2023, τα οποία δείχνουν κερδοφορία της τάξης του 11,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα έσοδα της ιταλικής εταιρείας για το Α’ 6μηνο του 2023 έφτασαν τα 1.949,9 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 11,6% (+12,3% σε συγκρίσιμη συναλλαγματική βάση) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 344,0 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBITDA: 17,6%) με τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBIT) να φτάνουν τα 217,9 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBIT: 11,2%). Όσον αφορά τις καθαρές επενδύσεις την συγκεκριμένη περίοδο αυτές έφτασαν τα 165,2 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό χρέος -χρηματοοικονομικός δανεισμός- ανήλθε στα 562,3 εκατ. ευρώ (388,5 εκατ. ευρώ πριν από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16), μειωμένος κατά 32,8 εκατ. ευρώ (595.1 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με την 30ή Ιουνίου 2022.

Brembo

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Matteo Tiraboschi δήλωσε: "Κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους με πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα έσοδα πλησίασαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 11,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα περιθώρια κέρδους παρουσίασαν επίσης διψήφια αύξηση. Η επίδοση αυτή, η οποία οφείλεται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Brembo, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητα της εταιρείας σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό πλαίσιο και μας επιτρέπει να ατενίζουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημαδεύτηκε επίσης από την έναρξη των εργασιών της Brembo Solutions, του νέου συμβουλευτικού τμήματος της εταιρείας, αφιερωμένης στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για επιχειρηματικούς πελάτες με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους σε διάφορους τομείς. Η Brembo Solutions ανοίγει νέες ευκαιρίες για την εταιρεία, επιταχύνοντας την ικανότητά μας να καινοτομούμε στον ψηφιακό τομέα."

Brembo
Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες