Brembo - Σημαντική κερδοφορία στα οικονομικά αποτελέσματα Α’ 6μηνου 2023

Το συγκεκριμένο διάστημα έγινε η έναρξη εργασιών της Brembo Solution
Brembo
Από το

motomag

28/7/2023

Η Brembo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2023, τα οποία δείχνουν κερδοφορία της τάξης του 11,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα έσοδα της ιταλικής εταιρείας για το Α’ 6μηνο του 2023 έφτασαν τα 1.949,9 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 11,6% (+12,3% σε συγκρίσιμη συναλλαγματική βάση) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 344,0 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBITDA: 17,6%) με τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBIT) να φτάνουν τα 217,9 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBIT: 11,2%). Όσον αφορά τις καθαρές επενδύσεις την συγκεκριμένη περίοδο αυτές έφτασαν τα 165,2 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό χρέος -χρηματοοικονομικός δανεισμός- ανήλθε στα 562,3 εκατ. ευρώ (388,5 εκατ. ευρώ πριν από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16), μειωμένος κατά 32,8 εκατ. ευρώ (595.1 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με την 30ή Ιουνίου 2022.

Brembo

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Matteo Tiraboschi δήλωσε: "Κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους με πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα έσοδα πλησίασαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 11,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα περιθώρια κέρδους παρουσίασαν επίσης διψήφια αύξηση. Η επίδοση αυτή, η οποία οφείλεται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Brembo, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητα της εταιρείας σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό πλαίσιο και μας επιτρέπει να ατενίζουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημαδεύτηκε επίσης από την έναρξη των εργασιών της Brembo Solutions, του νέου συμβουλευτικού τμήματος της εταιρείας, αφιερωμένης στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για επιχειρηματικούς πελάτες με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους σε διάφορους τομείς. Η Brembo Solutions ανοίγει νέες ευκαιρίες για την εταιρεία, επιταχύνοντας την ικανότητά μας να καινοτομούμε στον ψηφιακό τομέα."

Brembo
Ετικέτες

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε ταξί που έκανε αναστροφή [Video]

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με τον 39χρονο αναβάτη να τραυματίζεται σοβαρά
Troxaio
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Το ταξί επιχείρησε αναστροφή στην πλατεία Κρήτης από τη μεσαία λωρίδα της λεωφόρου, κόβοντας την αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με τη μοτοσυκλέτα που κινούνταν εκεί να προσκρούει πάνω του.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ταξί που επιχειρούσε αναστροφή.

 

Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το ταξί να επιχειρεί αναστροφή στην περιοχή της πλατείας Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, η μοτοσυκλέτα κινείται στην αριστερή λωρίδα και προσκρούει με μεγάλη ταχύτητα στο ταξί.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 39χρονος αναβάτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.

Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και σωματική βλάβη από αμέλεια. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Την ακριβή εξέλιξη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση διερευνά το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.