Brembo - Σημαντική κερδοφορία στα οικονομικά αποτελέσματα Α’ 6μηνου 2023

Το συγκεκριμένο διάστημα έγινε η έναρξη εργασιών της Brembo Solution
Brembo
Από το

motomag

28/7/2023

Η Brembo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2023, τα οποία δείχνουν κερδοφορία της τάξης του 11,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Τα έσοδα της ιταλικής εταιρείας για το Α’ 6μηνο του 2023 έφτασαν τα 1.949,9 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε άνοδο 11,6% (+12,3% σε συγκρίσιμη συναλλαγματική βάση) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 344,0 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBITDA: 17,6%) με τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων (EBIT) να φτάνουν τα 217,9 εκατ. ευρώ (περιθώριο EBIT: 11,2%). Όσον αφορά τις καθαρές επενδύσεις την συγκεκριμένη περίοδο αυτές έφτασαν τα 165,2 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό χρέος -χρηματοοικονομικός δανεισμός- ανήλθε στα 562,3 εκατ. ευρώ (388,5 εκατ. ευρώ πριν από την εφαρμογή του ΔΠΧΑ 16), μειωμένος κατά 32,8 εκατ. ευρώ (595.1 εκατομμύρια ευρώ) σε σύγκριση με την 30ή Ιουνίου 2022.

Brembo

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Matteo Tiraboschi δήλωσε: "Κλείσαμε το πρώτο εξάμηνο του έτους με πολύ θετικά αποτελέσματα, όπως εγκρίθηκαν σήμερα από το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα έσοδα πλησίασαν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 11,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Τα περιθώρια κέρδους παρουσίασαν επίσης διψήφια αύξηση. Η επίδοση αυτή, η οποία οφείλεται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Brembo, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητα της εταιρείας σε ένα δύσκολο γεωπολιτικό πλαίσιο και μας επιτρέπει να ατενίζουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους σημαδεύτηκε επίσης από την έναρξη των εργασιών της Brembo Solutions, του νέου συμβουλευτικού τμήματος της εταιρείας, αφιερωμένης στην ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για επιχειρηματικούς πελάτες με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους σε διάφορους τομείς. Η Brembo Solutions ανοίγει νέες ευκαιρίες για την εταιρεία, επιταχύνοντας την ικανότητά μας να καινοτομούμε στον ψηφιακό τομέα."

Brembo
Ετικέτες

Papanoelada Motera: Η μοτοσυκλετιστική Άγιο Βασιλειάδα ετοιμάζεται στην Ισπανία - Δεν τη θέλουν όμως στη Βαρκελώνη

Δημόσιος φορέας ζητά την απαγόρευση της φιλανθρωπικής παρέλασης- Για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/12/2025

Η Papanoelada Motera είναι η ετήσια παρέλαση μοτοσυκλετιστών που ντύνονται Αη-Βασίληδες και πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ισπανίας έχοντας φιλανθρωπικό σκοπό. Όμως και φέτος η εκδήλωση δεν είναι ευπρόσδεκτη στη Βαρκελώνη.

Η συμμετοχή στην Papanoelada Motera είναι τεράστια και σε προηγούμενες χρονιές έχουν αναφερθεί πως συμμετείχαν 5.000 μοτοσυκλέτες και 7.000 αναβάτες και συνεπιβάτες λόγω και του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες μοτοσυκλετιστές Άγιο Βασίληδες να συγκεντρώνουν δώρα και χρήματα τα οποία έπειτα προσφέρουν κυρίως σε παιδιά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Βέβαια, η Papanoelada Motera δεν αρέσει σε όλους, καθώς υπάρχουν παράπονα για αυξημένη κίνηση, ρύπανση και θόρυβο και η Βαρκελώνη είναι η μεγαλύτερη πόλη που η συγκεκριμένη μοτοσυκλετιστική παρέλαση δεν είναι ευπρόσδεκτη. Ο Síndic de Greuges, ένας φορέας του οποίου η αποστολή είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των δημόσιων ελευθεριών των πολιτών, ζητά από το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης να απαγορεύσει την εκδήλωση για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Papanoelada

Ο οργανισμός αναφέρει ότι στην εκδήλωση του 2024 ξεπεράστηκε επανειλημμένα το όριο των 70 ντεσιμπέλ, με κορυφές στα 85 ντεσιμπέλ με περίπου 2.000 μοτοσυκλετιστές να συμμετέχουν στην περσινή παρέλαση και την Αστυνομία να επιβάλλει συνολικά 173 πρόστιμα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν θόρυβο και κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες.

Μάλιστα, πέρυσι περιβαλλοντικές οργανώσεις έκλεισαν τη Gran Vía στο ύψος της οδού Urgell σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επικαλούμενες περιβαλλοντικούς λόγους και αναγκάζοντας τους μοτοσυκλετιστές να αλλάξουν τη διαδρομή τους. Μένει λοιπόν να δούμε τι θα γίνει με την φετινή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, μία από τις μέρες που θα γίνεται αναμφίβολα χαμός στους δρόμους της Βαρκελώνης, με τη δίτροχη Αγιο Βασιλειάδα να πραγματοποιείται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας όπως είναι η Βαλένθια και η Γρανάδα.