BRP - Εγκαινιάζει νέο κέντρο σχεδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη

Στο τεχνολογικό πάρκο Sophia Antipolis στη Γαλλία
BRP Sophia Antipolis
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Στις 11/4/2023, η BRP εγκαινίασε το πρώτο της Ευρωπαϊκό Κέντρο Σχεδιασμού και Καινοτομίας, με έδρα το τεχνολογικό πάρκο Sophia Antipolis στη νότια Γαλλία. Το Κέντρο, το οποίο θα διεξάγει προηγμένες μελέτες ιδεών για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική ηλεκτροκίνησης της BRP.

Ενεργώντας στο πλαίσιο του εσωτερικού της προγράμματος CSR25, η εταιρεία δεσμεύτηκε για μια τεχνολογική μετάβαση, στοχεύοντας να προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα σε κάθε μία από τις υπάρχουσες σειρές προϊόντων της, και μέχρι το 2035, το 50% των οχημάτων που πουλάει να είναι ηλεκτρικά.

"Ο σχεδιασμός και η καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας και των αξιών μας. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επεκτείνουμε τα όρια προκειμένου να προσφέρουμε στους καταναλωτές προϊόντα που διευκολύνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις και τους επιτρέπουν να εξερευνήσουν νέες... παιδικές χαρές", δήλωσε ο José Boisjoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BRP. "Είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε το Κέντρο Σχεδιασμού και Καινοτομίας στη Sophia Antipolis, το πρώτο μας στην Ευρώπη, το οποίο θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε την κατανόηση της δυναμικής της αγοράς. Αυτή η τοπική παρουσία, σε συνδυασμό με την εφευρετικότητα των ομάδων μας και την κουλτούρα καινοτομίας της BRP, θα μας επιτρέψουν να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους καταναλωτές, τους αντιπροσώπους και τους συνεργάτες μας στην Ευρώπη", πρόσθεσε.

Sophia Antipolis

Το Sophia Antipolis (με ονομασία που προέρχεται από τη Sophie Glikman-Toumarkine, τη γυναίκα του Γάλλου πολιτικού Pierre Laffitte, ιδρυτή του πάρκου, και την ελληνική "σοφία", αλλά και από την αρχαία ελληνική Αντίπολη / Αντιμπ) είναι ένα τεχνολογικό πάρκο 2.400 εκταρίων στη νοτιοανατολική Γαλλία και από το 2021 στεγάζει 2.500 εταιρείες, αξίας σήμερα άνω των 5,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 38.000 ανθρώπους με περισσότερες από 80 εθνικότητες. Αναγνωρίζεται ως κόμβος για την έρευνα στην πράσινη τεχνολογία, ενώ η BRP πιστεύει πως θα της επιτρέψει να συνεχίσει να προσελκύει κορυφαία σχεδιαστικά ταλέντα στις δημιουργικές ομάδες της.

BRP Sophia Antipolis

"Η ομάδα σχεδιασμού και καινοτομίας της BRP αποτελείται από περισσότερους από 130 εμπειρογνώμονες 19 διαφορετικών εθνικοτήτων. Η άφιξη νέων συναδέλφων που θα έχουν τις ρίζες τους στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα θα τονώσει τις ανταλλαγές ιδεών μας, ώστε να θέσουμε όλη τη δύναμη του σχεδιασμού στην υπηρεσία των καταναλωτών και των κοινοτήτων μας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού", δήλωσε ο Denys Lapointe, Chief Design Officer της BRP.

BRP Sophia Antipolis

Εκτός από τις εργασίες της πάνω σε προηγμένες ιδέες που σχετίζονται με τη βιώσιμη κινητικότητα, η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού σε εσωτερικούς συνεργάτες της BRP στην Ευρώπη και τη Σκανδιναβία.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025