Dani Pedrosa - Γόνατο κάτω στον πάγο με το KTM RC16 - [VIDEO]

Παρά τις δυσκολίες και την κατεστραμμένη πίστα πάγου, ο μικρός σαμουράι κατάφερε να κάνει δύο γύρους για τις ανάγκες φωτογράφησης
Pedrosa γονατο στο χιόνι
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/1/2024

Ο Dani Pedrosa βρέθηκε στον αγώνα “F.A.T. Ice Race Zell am See”, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, εκεί όπου επρόκειτο να οδηγήσει την KTM RC16 στον πάγο με καρφιά στα λάστιχα, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες που οδήγησαν στο λιώσιμο του πάγου της πίστας, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρει παρά μόνο δύο γύρους, στους οποίους όμως κατάφερε εντυπωσιάσει, στρίβοντας με γόνατο κάτω.

Μετά από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών συνθηκών, στις 27 Ιανουαρίου 2024, ο αγώνας “F.A.T. Ice Race Zell am See” επρόκειτο να επιστρέψει στους λόφους του δήμου Kaprun, της επαρχίας Zell am See του Σάλτσμπουργκ. Η KTM δεν θα μπορούσε να λείπει από την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία διεξάγεται μόλις 2 ώρες μακρυά από την έδρα της. Έτσι, ο αναβάτης εξέλιξης της KTM, Dani Pedrosa, βρέθηκε εκεί με στόχο να οδηγήσει στον πάγο την KTM RC16 της εργοστασιακής ομάδας των πορτοκαλί.

Dani Pedrosa

Για ακόμα μία χρονιά, όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαν σκαρφαλώσει πάνω από το μηδέν έλιωσαν τον πάγο. Έτσι, ο Ισπανός, αλλά και ο εθνικός ήρωας της Αυστρίας στους αγώνες πάγου με μοτοσυκλέτα, Franky Zorn, δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν. Σε δηλώσεις του ο Dani Pedrosa, είπε χαρακτηριστικά ότι η πίστα ήταν αρκετά κατεστραμμένη, ήδη από την Παρασκευή (26/1) όταν και έκανε δύο γύρους στην πίστα για φωτογράφηση. Εκεί είδε ότι η επιφάνεια έβλεπε τον πάγο να μαλακώνει, ενώ σε μερικά σημεία υπήρχαν προεξοχές, όπου το χιόνι είχε δώσει την θέση του στο χώμα και το γρασίδι.

Dani Pedrosa – Εξήντα μοίρες κλίση και στον πάγο - [VIDEO]

Οι δύο αυτοί γύροι ήταν αρκετοί για να μας δείξουν ότι ο Ισπανός μπορεί να οδηγεί και στον πάγο σαν να είναι σε ασφάλτινη πίστα των MotoGP, με το γόνατο κάτω. Όπως φάνηκε ήταν ακόμα ζεστός, από την βόλτα του στις αυστριακές πλαγιές, όπου έκανε κι εκεί τα κόλπα του με το RC16.

Παρά το ότι δεν κατάφερε να κάνει πολλούς γύρους με την μοτοσυκλέτα του, ο Pedrosa βρέθηκε στην θέση του συνοδηγού, δίπλα στον πρωταθλητή Αυστρίας Raimund “Mundl” Baumschlager, μέσα σε ένα Skoda Fabia RS Rally2 για να απολαύσει πλαγιολίσθηση στον πάγο. 

Dani Pedrosa

Το Κυριακή (28/1) ο Dani Pedrosa θα πετάξει στην Μαλαισία, όπου από το μείον θα βρεθεί σε θερμοκρασίες από 30 βαθμούς Κελσίου και πάνω. Εκεί, στις 1-3 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τα πρώτα δοκιμαστικά για τη νέα σεζόν των MotoGP.

Το 2023 ο Pedrosa πήρε μέρος σε 30 δοκιμαστικά στο σύνολο, ενώ τον είδαμε και ως wildcard συμμετοχή σε Jerez και San Marino, όπου μάλιστα τερμάτισε στην 4η και 6η θέση, αντίστοιχα. Αν και το πρόγραμμα του 2024 αναμένεται να είναι ίδιο με το περσινό, για την ώρα δεν είναι γνωστό αν θα αναλάβει και τον ρόλο της wildcard συμμετοχής σε κάποιο γύρο των MotoGP.

Ετικέτες

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες