Dani Pedrosa - Γόνατο κάτω στον πάγο με το KTM RC16 - [VIDEO]

Παρά τις δυσκολίες και την κατεστραμμένη πίστα πάγου, ο μικρός σαμουράι κατάφερε να κάνει δύο γύρους για τις ανάγκες φωτογράφησης
Pedrosa γονατο στο χιόνι
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/1/2024

Ο Dani Pedrosa βρέθηκε στον αγώνα “F.A.T. Ice Race Zell am See”, ο οποίος διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, εκεί όπου επρόκειτο να οδηγήσει την KTM RC16 στον πάγο με καρφιά στα λάστιχα, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες που οδήγησαν στο λιώσιμο του πάγου της πίστας, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην καταφέρει παρά μόνο δύο γύρους, στους οποίους όμως κατάφερε εντυπωσιάσει, στρίβοντας με γόνατο κάτω.

Μετά από τρία χρόνια διακοπής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών συνθηκών, στις 27 Ιανουαρίου 2024, ο αγώνας “F.A.T. Ice Race Zell am See” επρόκειτο να επιστρέψει στους λόφους του δήμου Kaprun, της επαρχίας Zell am See του Σάλτσμπουργκ. Η KTM δεν θα μπορούσε να λείπει από την γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η οποία διεξάγεται μόλις 2 ώρες μακρυά από την έδρα της. Έτσι, ο αναβάτης εξέλιξης της KTM, Dani Pedrosa, βρέθηκε εκεί με στόχο να οδηγήσει στον πάγο την KTM RC16 της εργοστασιακής ομάδας των πορτοκαλί.

Dani Pedrosa

Για ακόμα μία χρονιά, όμως, οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαν σκαρφαλώσει πάνω από το μηδέν έλιωσαν τον πάγο. Έτσι, ο Ισπανός, αλλά και ο εθνικός ήρωας της Αυστρίας στους αγώνες πάγου με μοτοσυκλέτα, Franky Zorn, δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν. Σε δηλώσεις του ο Dani Pedrosa, είπε χαρακτηριστικά ότι η πίστα ήταν αρκετά κατεστραμμένη, ήδη από την Παρασκευή (26/1) όταν και έκανε δύο γύρους στην πίστα για φωτογράφηση. Εκεί είδε ότι η επιφάνεια έβλεπε τον πάγο να μαλακώνει, ενώ σε μερικά σημεία υπήρχαν προεξοχές, όπου το χιόνι είχε δώσει την θέση του στο χώμα και το γρασίδι.

Dani Pedrosa – Εξήντα μοίρες κλίση και στον πάγο - [VIDEO]

Οι δύο αυτοί γύροι ήταν αρκετοί για να μας δείξουν ότι ο Ισπανός μπορεί να οδηγεί και στον πάγο σαν να είναι σε ασφάλτινη πίστα των MotoGP, με το γόνατο κάτω. Όπως φάνηκε ήταν ακόμα ζεστός, από την βόλτα του στις αυστριακές πλαγιές, όπου έκανε κι εκεί τα κόλπα του με το RC16.

Παρά το ότι δεν κατάφερε να κάνει πολλούς γύρους με την μοτοσυκλέτα του, ο Pedrosa βρέθηκε στην θέση του συνοδηγού, δίπλα στον πρωταθλητή Αυστρίας Raimund “Mundl” Baumschlager, μέσα σε ένα Skoda Fabia RS Rally2 για να απολαύσει πλαγιολίσθηση στον πάγο. 

Dani Pedrosa

Το Κυριακή (28/1) ο Dani Pedrosa θα πετάξει στην Μαλαισία, όπου από το μείον θα βρεθεί σε θερμοκρασίες από 30 βαθμούς Κελσίου και πάνω. Εκεί, στις 1-3 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τα πρώτα δοκιμαστικά για τη νέα σεζόν των MotoGP.

Το 2023 ο Pedrosa πήρε μέρος σε 30 δοκιμαστικά στο σύνολο, ενώ τον είδαμε και ως wildcard συμμετοχή σε Jerez και San Marino, όπου μάλιστα τερμάτισε στην 4η και 6η θέση, αντίστοιχα. Αν και το πρόγραμμα του 2024 αναμένεται να είναι ίδιο με το περσινό, για την ώρα δεν είναι γνωστό αν θα αναλάβει και τον ρόλο της wildcard συμμετοχής σε κάποιο γύρο των MotoGP.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες