Δημοπρασία δυο εμβληματικών Honda RC45 στη Βρετανία

Μια αγωνιστική και μια πολιτική έκδοση
Honda RC45
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/2/2023

Δυο εμβληματικές RC45 της Honda βγαίνουν σε δημοπρασία στα τέλη Μαρτίου στη Βρετανία από τον οίκο Carterhouse Auction, μια αγωνιστική του 1990 και μια πολιτική του 1994, σε κατάσταση “βιτρίνας”.

Κάθε μία από αυτές αναμένεται να πωληθεί κοντά στα 56-57.000 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη αγωνιστική είχαν τρέξει οι David Jefferies, Brian Gardiner και Richard (Milky) Quale, ενώ η πολιτική έκδοση είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά το 2007, και έχει 30.577 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Η Honda RVF750R RC45 ήταν μοτοσυκλέτα ομολογκαρισμένη από τη Honda για το WSBK, και ο διάδοχος της θρυλικής VFR750 RC30, κάνοντας το ντεμπούτο της το 1994 όπου κατασκευάστηκαν μόλις 200 μοτοσυκλέτες. Όπως και ο προκάτοχος της είχε V4 τετράχρονο κινητήρα 749,2 κ.εκ., ενώ η ονομαστική απόδοση του έφτανε τους 119 hp / 12.000 rpm. Στην αγωνιστική μορφή της η μοτοσυκλέτα έφτανε μέχρι και τους 190 hp, ενώ κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK το 1997 με αναβάτη τον John Kocinski, ενώ είχε κερδίσει και το AMA Superbike, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, και το Macau GP. Η RC45 αντικαταστάθηκε το 2000 από την RC51.

Στα δυνατά σημεία της RC45 περιλαμβάνονταν και τα κάτωθι:

  • Υπερτετράγωνος V4 κινητήρας
  • Πιστόνια χαμηλών τριβών
  • Μπιέλες τιτανίου
  • Αντιτριβικά χιτώνια με κεραμικά υλικά και γραφίτη
  • Close ratio κιβώτιο
  • Ψεκασμός
  • Εξαρτήματα μαγνησίου στον κινητήρα
  • SHOWA αναρτήσεις
  • Μονόμπρατσο ψαλίδι
  • Ζάντα 6 ιντσών πίσω με ελαστικό 190/50-17
  • Sprag συμπλέκτη, τον πρόγονο των συμπλεκτών περιορισμένης ολίσθησης
  • Βελτιωμένη γεωμετρία σε σχέση με το RC30
  • Φρένα προερχόμενα από το NR750

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

H TVS προσπέρασε Hero και Honda στην πρωτιά της Ινδικής αγοράς τον Ιούνιο – Άνοδος 47% στις πωλήσεις της!

Ιστορική στιγμή για την TVS Motor Company στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή της πατρίδας της
tvs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/7/2026

Τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, η TVS κατάφερε 565.417 πωλήσεις, επίδοση που μεταφράζεται σε άνοδο 47% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2025. Χάρη σε αυτήν, η ινδική εταιρεία και συνεργάτιδα της BMW κατέκτησε την πρωτιά της αγοράς της Ινδίας για τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της δύο παραδοσιακές υπερδυνάμεις που μονίμως έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις στις ταξινομήσεις της χώρας, τις Hero (541.000 ταξινομήσεις) και Honda (528.000 ταξινομήσεις).

Καταλύτης σε αυτή τη μετεωρική άνοδο κατά τον έκτο μήνα του 2026 ήταν οι εξαγωγές 154.000 δικύκλων, τιμή που αναλογεί σε κάτι λιγότερο από το τριπλάσιο (2,9 για την ακρίβεια) του αθροίσματος των εξαγωγών των Hero και Honda!

Η TVS εμφανίζει πολύ δυνατές επιδόσεις στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στις ασιατικές αγορές, ενώ η επέκτασή της στην Ευρώπη, που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, αναμφίβολα θα ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Θυμίζουμε πως φέτος η TVS εξασφάλισε πρόσβαση και στην ελληνική αγορά μέσω της Muvus (CFMOTO, Royal Enfield).

Ατμομηχανή της TVS είναι δίχως άλλο η οικογένεια μοντέλων Apache, η οποία περιλαμβάνει επτά μοτοσυκλέτες σε τρεις κατηγορίες – πέντε γυμνά RTR, τη supersport RR 310 (με τον κινητήρα των ανάλογων BMW) και την adventure RTX – καταφέρνοντας τον Ιούνιο να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο: 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε 90 χώρες του κόσμου από το 2005 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά!

Η διαρκής ανάπτυξη της TVS Motor Company είχε οδηγήσει σε μια ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα πριν μερικούς μήνες, όταν προσπέρασε τη Yamaha για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στον κόσμο το 2025!

 

Ετικέτες