Δημοπρασία δυο εμβληματικών Honda RC45 στη Βρετανία

Μια αγωνιστική και μια πολιτική έκδοση
Honda RC45
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/2/2023

Δυο εμβληματικές RC45 της Honda βγαίνουν σε δημοπρασία στα τέλη Μαρτίου στη Βρετανία από τον οίκο Carterhouse Auction, μια αγωνιστική του 1990 και μια πολιτική του 1994, σε κατάσταση “βιτρίνας”.

Κάθε μία από αυτές αναμένεται να πωληθεί κοντά στα 56-57.000 ευρώ. Με τη συγκεκριμένη αγωνιστική είχαν τρέξει οι David Jefferies, Brian Gardiner και Richard (Milky) Quale, ενώ η πολιτική έκδοση είχε χρησιμοποιηθεί τελευταία φορά το 2007, και έχει 30.577 χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Η Honda RVF750R RC45 ήταν μοτοσυκλέτα ομολογκαρισμένη από τη Honda για το WSBK, και ο διάδοχος της θρυλικής VFR750 RC30, κάνοντας το ντεμπούτο της το 1994 όπου κατασκευάστηκαν μόλις 200 μοτοσυκλέτες. Όπως και ο προκάτοχος της είχε V4 τετράχρονο κινητήρα 749,2 κ.εκ., ενώ η ονομαστική απόδοση του έφτανε τους 119 hp / 12.000 rpm. Στην αγωνιστική μορφή της η μοτοσυκλέτα έφτανε μέχρι και τους 190 hp, ενώ κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK το 1997 με αναβάτη τον John Kocinski, ενώ είχε κερδίσει και το AMA Superbike, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance, και το Macau GP. Η RC45 αντικαταστάθηκε το 2000 από την RC51.

Στα δυνατά σημεία της RC45 περιλαμβάνονταν και τα κάτωθι:

  • Υπερτετράγωνος V4 κινητήρας
  • Πιστόνια χαμηλών τριβών
  • Μπιέλες τιτανίου
  • Αντιτριβικά χιτώνια με κεραμικά υλικά και γραφίτη
  • Close ratio κιβώτιο
  • Ψεκασμός
  • Εξαρτήματα μαγνησίου στον κινητήρα
  • SHOWA αναρτήσεις
  • Μονόμπρατσο ψαλίδι
  • Ζάντα 6 ιντσών πίσω με ελαστικό 190/50-17
  • Sprag συμπλέκτη, τον πρόγονο των συμπλεκτών περιορισμένης ολίσθησης
  • Βελτιωμένη γεωμετρία σε σχέση με το RC30
  • Φρένα προερχόμενα από το NR750

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας, ΕΔΩ.

Ετικέτες

3o Suzuki Festival - Έρχεται στις 15-17 Μαΐου 2026 σε άσφαλτο και χώμα

Με πολλά happenings, test rides και σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης 
Suzuki Festival 2026 ελλάδα
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

30/4/2026

Και φέτος για τρίτη χρονιά η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοινώνει το Suzuki Festival με την πρόσκληση να είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν πραγματικό πάθος για τους δύο τροχούς και τη μοτοσυκλέτα.

Ακολουθεί δελτίο τύπου:

"Η Suzuki Moto Greece επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη φορά με το πιο δυναμικό ραντεβού της χρονιάς, το Suzuki Festival 2026, μια εμπειρία αφιερωμένη σε όσους έχουν πραγματικό πάθος για τη μοτοσυκλέτα.

Για 3 ημέρες, 15, 16, 17 Μάϊου, από τις 10:00 έως τις 19:00, στο Riding School του Θανάση Χούντρα στις Αφίδνες, ο κόσμος της Suzuki ανοίγεται μπροστά σας με έναν τρόπο πιο ζωντανό και άμεσο από ποτέ.

Νέα μοντέλα, αγαπημένες επιλογές της γκάμας, αλλά και ιδιαίτερες εκδόσεις και αγωνιστικές παρουσίες συνθέτουν ένα σκηνικό που αξίζει να δείτε από κοντά.

Το test ride παραμένει στο επίκεντρο της εμπειρίας, ασφάλτινες και χωμάτινες διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί, ώστε να αναδείξουν τον χαρακτήρα κάθε μοτοσυκλέτας, με την καθοδήγηση της ομάδας του Riding School. Πριν από κάθε διαδρομή, οι εκπαιδευτές του Riding School θα σας παρέχουν πρακτικές συμβουλές, για να απολαύσετε τη βόλτα με ασφάλεια και σιγουριά.

Και φυσικά, το Festival δεν είναι μόνο οδήγηση. Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης θα πραγματοποιηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, από τις 14:00 έως τις 15:00, ενώ happenings και φαγητό δίνουν ρυθμό σε ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες.

Κλείστε τη θέση σας για το test ride της μοτοσυκλέτας που επιθυμείτε, την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί, στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες, και ζήστε την απόλυτη εμπειρία Suzuki."