Δημοπρασία ενός σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica

Η 147η μοτοσυκλέτα από τις 150 που κατασκευάστηκαν
Δημοπρασία σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Ο οίκος Bonhams “βγάζει στο σφυρί” ένα σπάνιο Ducati 996 SPS Factory Replica, στη δημοπρασία The Zoute Sale που θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου στο Βέλγιο, και μάλιστα με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή εκκίνησης.

Το 996 SPS Factory Replica είναι καρπός της απόλυτης κυριαρχίας της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK τη δεκαετία του 1990, όταν το Borgo Panigale είχε κερδίσει οκτώ Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών με τον θρυλικό Carl Fogarty, αρχικά με το 916 και κατόπιν με το 996.

Για να αποτίσει φόρο τιμής στους 8 αυτούς τίτλους, η Ducati παρουσίασε το 1998 την έκδοση περιορισμένης παραγωγής (μόλις 202 μοτοσυκλέτες) 916 SPS “Fogarty Replica”, κατόπιν απαίτησης του Βρετανού εισαγωγέα της εταιρείας, Moto Cinelli.

Δημοπρασία σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica

Αφότου το 916 αναβαθμίστηκε σε 996, και με τη Ducati να έχει ξεπουλήσει άμεσα την Fogarty Replica, οι Ιταλοί παρουσίασαν το 1999 την 996 SPS Factory Replica, σε μόλις 150 αντίτυπα, που διατέθηκαν σε Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Δημοπρασία σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica

Οι εκδόσεις SPS (Sport Production Special) ήταν ελαφρύτερες και πιο ισχυρές (124 hp) από τις βασικές εκδόσεις 916 & 996, φορτωμένες μοναδικά έξτρα αξεσουάρ (Marchesini τροχούς, Ohlins αμορτισέρ πίσω και Showa πιρούνι που έγινε Ohlins το 2020), είχαν ρυθμιζόμενη γεωμετρία και ήταν αρκετά πιο ακριβές, ενώ σήμερα βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά στα πιο επιθυμητά συλλεκτικά μοντέλα της Ducati.

Δημοπρασία σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα της δημοπρασίας έχει τον αριθμό 147, από τις 150 που κατασκευάστηκαν, ενώ έχει διανύσει μόλις 4.180 χλμ., και μοιάζει λες και μόλις βγήκε από την κούτα! Η μοτοσυκλέτα αρχικά είχε ταξινομηθεί στην Ιαπωνία, ενώ κατόπιν εισήχθη στο Βέλγιο.

Δημοπρασία σπάνιου Ducati 996 SPS Factory Replica

Όσον αφορά στην τιμή που ο οίκος Bonhams υπολογίζει να πωληθεί η 996 SPS Factory Replica, αυτή βρίσκεται ανάμεσα στα 20 και 30.000 ευρώ -την λες και τιμή ευκαιρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τη σελίδα της δημοπρασίας ΕΔΩ.

Ετικέτες

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες