Dragster 800 RR Pirelli

H πρόσφατη δημιουργία από την MV Agusta και την Pirelli Design
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

25/9/2018

Έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων P Zero™ World of Monte Carlo, η περιορισμένη έκδοση της Dragster 800 RR, η οποία είναι διακοσμημένη με λεπτομέρειες σχεδιασμένες απ’ τη Pirelli Design και μπορεί να εξοπλιστεί με τα αποκλειστικά χρωματισμένα Diablo Supercorsa.

 

Δελτίο τύπου

 

"Η συνεργασία μεταξύ της Pirelli και της MV Agusta συνεχίζεται. Οι δύο ιταλικές εταιρείες ξεχωρίζουν για την βιομηχανική τους ιστορία, χαίρουν της εκτίμησης όλου του κόσμου και μοιράζονται αξίες όπως ο ιταλικός σχεδιασμός και η μεγάλη ενασχόληση με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι το πιο πρόσφατο, περιορισμένης παραγωγής, κόσμημα που δημιουργήθηκε από την MV Agusta και την Pirelli Design, το “Dragster 800 RR Pirelli”, που παρουσιάστηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα το Σάββατο στις 22 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της νέας σειράς P ZERO™ World of Monte Carlo.

Με streetfighter σχεδιασμό και με έναν πανίσχυρο τρικύλινδρο κινητήρα, η MV Agusta Dragster 800RR είναι η βάση αυτής της έκδοσης: Είναι ένα τέλειο μείγμα ωμής δύναμης, τεχνολογίας και σχεδιασμού, ενώ διαθέτει μικρές διαστάσεις, με μια καταπληκτική επιθετική εμφάνιση. Ο σχεδιασμός της “Dragster 800RR Pirelli” δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση και εκφράζει το συναίσθημα στη πιο αγνή μορφή του. Η κατανομή του βάρους, το βελτιωμένο του πλαίσιο και αναρτήσεις, καθώς και ο μοναδικός τρικύλινδρος κινητήρας, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας μοτοσυκλέτας που κατασκευάστηκε για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες.

Για πρώτη φορά η Pirelli Design, που δημιουργήθηκε ως εκκολαπτήριο των high-end projects με στόχο την ενίσχυση της τεχνολογικής γνώσης, τις υψηλές επιδόσεις και την μεταφορά της αίγλης που είναι έμφυτη στην Pirelli, όχι μόνο εξατομικεύει την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας με δύο διαφορετικούς χρωματικούς σχεδιασμούς –τον πρώτο πιο επιθετικό με μαύρο και κίτρινο, τον δεύτερο πιο κομψό με άσπρο και μπλε- αλλά επίσης φροντίζει να βελτιώσει τις λειτουργικές πτυχές της μοτοσυκλέτας. Στην πραγματικότητα, η επιφάνεια του ρεζερβουάρ και τα φαίρινγκ έχουν κατασκευαστεί από ένα ελαστικό υλικό ειδικά κατασκευασμένο από το τμήμα της έρευνας και ανάπτυξης της Pirelli για να διασφαλίσουν μέγιστη αντίσταση στις γρατζουνιές, στο τρίψιμο όπου αυτά τα σημεία υπόκεινται, αλλά και στους ατμοσφαιρικούς και χημικούς παράγοντες, όπως είναι τα καύσιμα. Και τα δύο αυτά ελαστικά στοιχεία είναι αναγνωρίσιμα χάρη στο σύμβολο της “αστραπής” που χαρακτηρίζει τα ελαστικά της σειράς Diablo, συμπεριλαμβανομένων των Diablo Supercorsa SP με τα οποία είναι εξοπλισμένο το μοντέλο, με το μπροστινό 120/70 ZR17 ελαστικό και πίσω με το 200/55 ZR17 στη ζάντα των έξι ιντσών.

Η σέλα δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την μοτοσυκλέτα από το CRC  (Castiglioni Research Center) για να κάνει τη δημιουργία ακόμα πιο ιδιαίτερη: Ξεχωρίζει από το διπλό ύφασμα με τη διπλή ραφή και την χαρακτηριστική “αστραπή” των Diablo κεντημένη να κοσμεί το πίσω μέρος με την υπογραφή της Pirelli Design. Ιδιαίτερα προσεγμένο είναι επίσης το τελείωμα των εξατμίσεων, στα οποία έχει εφαρμοστεί μια ειδική κεραμική βαφή, ανθεκτική στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Τα χρώματα έχουν επιλεχθεί από τους ειδικούς του CRC και την Pirelli Design, με στόχο να ενισχύσουν της γραμμές της “Dragster 800 RR Pirelli”. Για να τονίσουν την αποκλειστική συνεργασία, η πρώτη επιλογή έχει ως βάση το μαύρο ματ, με γυαλιστερές προσθήκες κίτρινου, ώστε να περιληφθούν τα εταιρικά χρώματα της Pirelli. Ακόμη, υπάρχει ένα κίτρινο έμβλημα της Pirelli στο πλάι του ρεζερβουάρ, όπως επίσης το έμβλημα των Diablo, που χαρακτηρίζει τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των ελαστικών της Pirelli. Η δεύτερη επιλογή έχει ως βάση το γυαλιστερό άσπρο με μπλε λεπτομέρειες.
Ως αδιαμφισβήτητη δήλωση πως η μοτοσυκλέτα προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της MV Agusta και της Pirelli, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς, ως μια αποκλειστική επιλογή, των Diablo Supercorsa SP ελαστικών με χρωματισμένο το προφίλ τους, αντίστοιχα με μπλε ή κίτρινες ρίγες, αναλόγως της έκδοσης που συνδυάζονται.

Η “Dragster 800 RR Pirelli”, όπως συνέβη με την Brutale 800 RR Pirelli, θα βγει στη παραγωγή και θα πωληθεί ως συλλεκτική έκδοση, χάρη σε μια ξεχωριστή συμφωνία για τα δικαιώματα μεταξύ της Pirelli και της MV Agusta."

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ                  Dragster 800 RR PIRELLI            

Αντιπρόσωπος:

ΕΥΘΥΜΙΟ Α.Ε.

Τιμή:

Αναμένεται

 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΙΤΣΟ

Μήκος (mm):

2.035

Ύψος (mm):

-

Μεταξόνιο (mm):

1.400

Απόσταση από το έδαφος (mm):

135

Ύψος σέλας (mm):

820

Ίχνος (mm):

95

Γωνία κάστερ (˚):

-

 

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος:

Υβριδικό με ατσάλινο χωροδικτύωμα και δύο αλουμινένιες πλάκες στο πίσω μέρος

Πλάτος (mm):

935

Βάρος κατασκευαστή, κενή / γεμάτη (kg):

168/-

Ρεζερβουάρ (L):

16,5

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος:

Τετράχρονος, υγρόψυκτος, τρικύλινδρος με 2ΕΕΚ και 4 Β/Κ

Διάμετρος επί διαδρομή (mm):

79 x 54,3

Χωρητικότητα (cc):

798

Σχέση συμπίεσης:

13,3::

Ισχύς (ΗΡ/rpm):

140/12.300

Ροπή (kg.m/rpm):

8,87/10.100

Ειδική ισχύς (ΗΡ/l):

175,4

Τροφοδοσία:

Ψεκασμός Ride by wire της Mikuni

Σύστημα εξαγωγής:

3 σε 3

Σύστημα λίπανσης:

Υγρό κάρτερ

Σύστημα εκκίνησης:

Μίζα

 

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Συμπλέκτης:

Υγρός πολύδισκος, υδραυλικός

Πρωτεύουσα μετάδοση / σχέση:

Γρανάζια / 1,863 (41/22)

Τελική μετάδοση / σχέση:

Αλυσίδα / 2,562 (41/16)

 

Σχέσεις / km/h ανά 1.000 rpm

1η

2,846

2α

2,125

3η

1,777

4η

1,578

5η

1,428

6η

1,318

ΠΙΣΩ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ένα αμορτισέρ της Sachs με μοχλικό

Διαδρομή (mm):

125

Ρυθμίσεις:

Πλήρως ρυθμιζόμενο

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

6.00 x 17

Ελαστικό:

200/55-17

ΦΡΕΝΟ

Ένας δίσκος 220mm με διπίστονη δαγκάνα της Brembo

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

4 χάρτες ιπποδύναμης, ABS της Bosch 9 PLUS με RLM (Rear wheel Lift-up Mitigation), Traction control ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα, σταμπιλιζατέρ 8 θέσεων, quickshifter με δυνατότητα ανεβάσματος και κατεβάσματος σχέσεων, ελαστικά καλύμματα στο ρεζερβουάρ και όργανα και κεραμική επίστρωση στα τελικά της εξάτμισης

 

ΕΜΠΡΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi

Διαδρομή/Διάμετρος (mm):

125/43

Ρυθμίσεις:

Πλήρως ρυθμιζόμενο

ΤΡΟΧΟΣ

Ζάντα:

3.50 x 17

Ελαστικό:

120/70-17

ΦΡΕΝΟ

Δύο πλευστοί δίσκοι 320mm με τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo

   

 

Ακολουθεί η αναλυτική gallery με τις φωτογραφίες:

 

Ετικέτες

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες