Ducati & Akrapovic - Μαζί και στους off-road αγώνες

Η επιτυχημένη συνεργασία τους επεκτείνεται και στην νέα εκτός δρόμου αγωνιστική ομάδα των Ιταλών
motomagDucati & Akrapovic – Μαζί και στους off-road αγώνες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/1/2024

Έχοντας ήδη διαγράψει μία λαμπρή πορεία, με τη σαρωτική νίκη σε WSBK και MotoGP το 2023, το εργοστάσιο του Borgo Panigale ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με τη σλοβενική εταιρεία κατασκευής εξατμίσεων και όχι μόνο, Akrapovic, η οποία θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της ομάδας Ducati Corse Off-Road.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων ομάδων στο χειμερινό θέρετρο Madonna di Campiglio, όπου η Ducati παρουσίασε τις αγωνιστικές της ομάδες για τα MotoGP και Motul WSBK, είδαμε για πρώτη φορά και την νέα MX μοτοσυκλέτα των Ιταλών. Εκεί, το Borgo Panigale μας αποκάλυψε ότι η συνεργασία του με την Akrapovic θα επεκταθεί και στο συγκεκριμένο κομμάτι με την Desmo450 MX να εξοπλίζεται με σύστημα εξάτμισης των Σλοβένων.

Ducati & Akrapovic – Μαζί και στους off-road αγώνες

Η νεοσύστατη ομάδα Ducati Corse Off-Road εργάζεται εντατικά πάνω στο πρωτότυπο των 450 κυβικών, με τον εννιά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή MX, Antonio Cairoli να αξιοποιεί την εμπειρία του και τις ικανότητές του ως αναβάτης εξέλιξης. Η νέα μοτοσυκλέτα θα εξοπλίζεται με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα εξάτμισης της Akrapovic, το οποίο θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο ιταλικό πρωτάθλημα Motocross 2024, με αναβάτη τον Alessandro Lupino, οχτώ φορές Πρωταθλητή του θεσμού και νικητή του MXoN 2024.

Στόχος, όπως είναι φυσικό, του Ducati Corse Off-Road είναι η είσοδος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και στο Πρωτάθλημα AMA Supercross, μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό, σημαίνει ότι το πρωτότυπο Desmo450 MX θα πρέπει να συνδυάζει την υψηλή απόδοση με το χαμηλό βάρος, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικό σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου. Ταυτόχρονα όμως, η εξάτμιση θα πρέπει να πληρoί τους κανονισμούς θορύβου που θα ορίσει η FIM, από το 2025 και έπειτα. Αξιοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, η Akrapovic βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το τμήμα Ducati Corse, με στόχο την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων, δουλεύοντας πάνω στον μονοκύλινδρο κινητήρα με desmo λειτουργία του για την κίνηση των βαλβίδων -μοναδικό χαρακτηριστικό στον χώρο του Motocross- και  χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη το τιτάνιο.

Ducati & Akrapovic – Μαζί και στους off-road αγώνες

H Akrapovic δεν είναι μία τυχαία εταιρεία. Από την ίδρυσή της το 1991 έχει καταφέρει να δει 175 παγκόσμια Πρωταθλήματα, τόσο σε αγώνες ταχύτητες, όσο και off-road, χτίζοντας την φήμη της μέσα από αυτό το σκληρό πεδίο. Αυτή την στιγμή, η σλοβένικη εταιρεία έχει ένα από τα πλέον εξελιγμένα χυτήρια τιτανίου στον κόσμο, καθιστώντας τους την ιδανική επιλογή για την δημιουργία μίας εξάτμισης από το εν λόγω υλικό.

Ducati & Akrapovic – Μαζί και στους off-road αγώνες

Ο Paolo Ciabatti, Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse Off-Road δήλωσε χαρούμενος για την επέκταση αυτής της μακροχρόνιας και επιτυχημένης συνεργασίας με την Akrapovic, αναγνωρίζοντας την συμβολή της στην ιταλική κυριαρχία στα πρωταθλήματα ταχύτητας και ευχαριστώντας την. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την επιτυχία και του νεότευκτου αγωνιστικού τμήματα Corse Off-Road, του οποίου είναι πλέον υπεύθυνος.

Από την μεριά του ο Slavko Alojz Trstenjak, Διευθυντής του Αγωνιστικού τμήματος του R&D της Akrapovic, δήλωσε ευχαριστημένος που η εταιρεία για την οποία εργάζεται παραμένει η πρώτη επιλογή για την Ducati. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος εκ μέρους της Akrapovic, μία επιτυχημένη αρχή στην Ducati στον νέο γι’ αυτή χώρο του Motocross.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες