Ducati Panigale V4 - Τρίτη ευκαιρία στη ζωή ως snow bike! [Video]

Διασκέδαση και στο χιόνι για το ιταλικό superbike
Matt Spears Ducati Panigale V4 Snowbike 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/3/2025

Αυτό το Ducati Panigale V4 το είδαμε να επιστρέφει στη ζωή ως... adventure στα χέρια του ιδιοκτήτη του που αποφάσισε τώρα να κάνει κάτι ακόμη πιο ακραίο φτιάχνοντας το ταχύτερο snow bike στον κόσμο.

Ο Αμερικανός εντουράς και youtuber Matt Spears έχει χέρια που πιάνουν και όρεξη για πειραματισμό με το Ducati Panigale V4 που αγόρασε κατεστραμμένο κοψοχρονιά με στόχο να το επαναφέρει στη ζωή ως adventure (δείτε περισσότερα εδώ).

Το project στέφθηκε τελικά από επιτυχία με το adventure Panigale V4 να κάνει παπάδες στα χέρια του Spears και να αποδεικνύεται πολύ πιο διασκεδαστικό στο χώμα από όσο θα φανταζόταν κανείς αλλά και πολύ πιο... ανθεκτικό από όσο περιμέναμε. 

Matt Spears Ducati Panigale V4 Snowbike 2025

Η όρεξη του Αμερικανού για πειραματισμούς δεν κορέστηκε με το χώμα και έτσι αποφάσισε να κάνει μία ακόμη μετατροπή στο superbike της Ducati ώστε να εκμεταλλευτεί και το χιόνι που πέφτει στα βουνά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του στο Idaho των ΗΠΑ.

Σε αυτή την περιπέτειά του ο Spears είχε και τη βοήθεια της αμερικάνικης CMX για να το τοποθετήσει το κιτ στα δύο άκρα του ιταλικού superbike που έχει δημιουργήσει η αμερικάνικη εταιρεία για την μετατροπή μιας μοτοσυκλέτας σε snowbike. Σειρά ειχε το μοντάρισμα και η επανατοποθέτηση των μαρσπιέ και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα απολαύσετε στο video που ακολουθεί.

 

Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!

Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου διασχίζει ελληνικές πόλεις
Ο Giacomo Agostini μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα! Λαμπαδηδρομία Bagnaia, Bezzecchi, Petrucci και άλλων για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2026!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2026

Σειρά του θρύλου Giacomo Agostini, 15 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο μεγάλο της ταξίδι στην Ιταλία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina.

Πλήθος αθλητών των MotoGP και MOTUL WSBK έχουν πάρει μέχρι στιγμής μέρος στην λαμπαδηδρομία που θα συνεχιστεί μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία έγινε στις 26 Νοεμβρίου, φτάνοντας στο Καλλιμάρμαρο στις αρχές Δεκεμβρίου, περνώντας από Καρπενήσι, Μέτσοβο, Καστοριά, πριν αναχωρήσει με ιστιοφόρο για την Μασσαλία.

Στις αρχές Ιανουαρίου αρκετοί πρώην και εν ενεργεία αναβάτες πήραν μέρος, όπως ο Danilo Petrucci, αναβάτης MotoGP, νικητής σε WorldSB και MotoAmerica αλλά και νικητής σκέλους στο Dakar, ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Biaggi, ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Motocross, Tony Cairoli.

Αμέσως μετά στην λαμπαδηδρομία πήρε μέρος ο Paolo Simoncelli πατέρας του αδικοχαμένου παγκόσμιο πρωταθλητή στα 250, Marco Simoncelli και έπειτα ο Marco Bezzecchi.

Μία εβδομάδα μετά η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στα χέρια του Francesco Bagnaia και του Nicola Dutto και εχθές ήταν η σειρά του τεράστιου θρύλου, Giacomo Agostini.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να φτάσει στο Μιλάνο και τον τελικό προορισμό της στις κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις του San Siro για να ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026 που θα διαρκέσουν έως τις 22 Φεβρουαρίου!