Δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για καλό σκοπό έλαβαν χώρα στην Αθήνα την Κυριακή 28 Μαΐου
Με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων και την προώθηση της οδικής ασφάλειας
Από το
motomag
29/5/2023
Tην Κυριακή 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η φιλανθρωπική εκδήλωση “Τhe Distinguished Gentleman’s Rιde”, ενώ την ίδια ημέρα διοργανώθηκε μοτοσυκλετιστική βόλτα από τον γνωστό YouTuberRocketDust, με σκοπό την προώθηση του κράνους.
Το DistinguishedGentleman'sRide μετράει 12 χρόνια ζωής παγκοσμίως και έχει ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τον καρκίνο του προστάτη και την ανδρική ψυχική υγεία. ‘Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος καλοντυμένοι αναβάτες και αναβάτριες με κλασικές μοτοσυκλέτες συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες 10 πόλεις της Ελλάδας (Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα, Σάμος, Σαντορίνη, Ξάνθη, Χίος), με στόχο να μαζέψουν χρήματα για καλό σκοπό και να απολαύσουν τη βόλτα τους. Οι 596 αναβάτες και αναβάτριες στις 11 πόλεις της Ελλάδας, κατάφεραν να δώσουν το δικό τους μήνυμα ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωσαν το ποσό των 7.000 ευρώ.
Την ίδια ημέρα, ακόμη μια μοτοσυκλετιστική βόλτα έλαβε χώρα στην Αθήνα για καλό σκοπό. Ο γνωστός YouTuberRocketDust, διοργάνωσε RideOut (βόλτα) με ονομασία ProtectYourDreams. Σκοπός της εν λόγω συγκέντρωσης ήταν η προώθηση της χρήσης κράνους από τους μοτοσυκλετιστές. Χιλιάδες μοτοσυκλέτες έδωσαν το παρών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διοργανώθηκαν πολλές κληρώσεις δώρων από το κατάστημα MOTOΚΙΝΗΣΗ.
Red Bull Romaniacs 2026: Ολομέτωπη επίθεση Triumph με Walker, Sunderland και Cervantes σε Tiger 900 Rally Pro [VIDEO]
Τρεις κορυφαίοι αναβάτες και δύο κατηγορίες Adventure με σχεδόν εργοστασιακές μοτοσυκλέτες
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
23/7/2026
Η Triumph διευρύνει τη συμμετοχή της στο Red Bull Romaniacs 2026, παρατάσσοντας τους Jonny Walker, Sam Sunderland και Ivan Cervantes με σχεδόν στοκ Tiger 900 Rally Pro, θέλοντας να αποδείξει για ακόμη μία φορά τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας της στις πιο ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες
Η Triumph επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στον διασημότερο αγώνα Hard Enduro και Adventure του κόσμου. Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της το 2025, η βρετανική εταιρεία θα παρατάξει τρεις αναβάτες παγκόσμιας κλάσης, όλους πάνω σε Tiger 900 Rally Pro που παραμένουν πολύ κοντά στις προδιαγραφές παραγωγής.
Ο Jonny Walker θα αγωνιστεί και πάλι στην υψηλότερη κατηγορία Adventure, την Ultimate, έχοντας ως στόχο να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε πέρυσι. Ο Βρετανός, δύο φορές νικητής του Red Bull Romaniacs στις παραδοσιακές κατηγορίες Hard Enduro, έχασε τη νίκη το 2025 για μικρή διαφορά ύστερα από μια εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά από προβλήματα στις πρώτες ημέρες του αγώνα.
Ο Sam Sunderland, δύο φορές νικητής του Rally Dakar και ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες Rally Raid της εποχής μας, ανεβαίνει φέτος στη νέα για το 2026 ενδιάμεση κατηγορία Adventure Core. Το 2025 είχε κυριαρχήσει στην φιλικότερη Adventure Lite, κερδίζοντας όλες τις ειδικές διαδρομές εκτός δρόμου και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων ωρών από τον δεύτερο.
Στην ίδια κατηγορία θα συμμετάσχει και ο Ivan Cervantes, πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, ο οποίος επιστρέφει στο Red Bull Romaniacs έπειτα από περισσότερα από δέκα χρόνια απουσίας. Ο Ισπανός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της Tiger 900 Rally Pro, έχοντας ήδη κατακτήσει νίκες με αυτή σε απαιτητικές διοργανώσεις όπως τα 1000 Dunas, Baja Aragón και Bassella Race.
Σχεδόν όπως βγήκαν από την έκθεση
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της συμμετοχής της Triumph είναι ότι οι Tiger 900 Rally Pro παραμένουν σχεδόν ίδιες με εκείνες που μπορεί να αγοράσει ένας ιδιώτης. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι μοτοσυκλέτες διαθέτουν μόνο περιορισμένες επεμβάσεις, κυρίως στις αναρτήσεις και σε λίγα επιλεγμένα εξαρτήματα που βελτιώνουν την αντοχή και την προστασία τους στις ακραίες συνθήκες του σκληρού αγώνα.
Οι δηλώσεις των αναβατών
Ο Jonny Walker εμφανίστηκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση πέρυσι.
"Πέρασα πραγματικά υπέροχα στο Red Bull Romaniacs με την Tiger 900 Rally Pro και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Ο στόχος μου φέτος είναι ξεκάθαρα η πρώτη θέση."
Από την πλευρά του, ο Sam Sunderland γνωρίζει ότι η μετάβαση στην Adventure Core θα ανεβάσει σημαντικά τον βαθμό δυσκολίας.
"Πέρυσι εντυπωσιάστηκα από το τι μπορεί να κάνει μια σχεδόν εργοστασιακή Tiger 900 Rally Pro σε τόσο απαιτητικό τερέν. Φέτος ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη πιο δυνατός και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να πετύχουμε."
Ο σκληρότερος αγώνας Adventure
Το Red Bull Romaniacs διεξάγεται στο Sibiu της Ρουμανίας και θεωρείται ένας από τους δυσκολότερους αγώνες μοτοσυκλέτας στον κόσμο. Ξεκινά με τον θεαματικό αστικό Prologue και ακολουθούν τέσσερις ημέρες εξαιρετικά απαιτητικών διαδρομών στα Καρπάθια Όρη, όπου οι αναβάτες αντιμετωπίζουν απότομες αναβάσεις, βραχώδη περάσματα, ποτάμια, πυκνά δάση και αμέτρητα φυσικά εμπόδια.
Η διοργάνωση του 2026 θα ξεκινήσει στις 28 Ιουλίου με τον πρόλογο στο Sibiu και θα ολοκληρωθεί την 1η Αυγούστου.