DGR 2024 - Ρεκόρ συμμετοχών με 113.000 αναβάτες σε 105 χώρες

Σε 959 οργανωμένες βόλτες, με τα έσοδα να πηγαίνουν για καλό σκοπό
DGR 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/6/2024

Με μεγάλο χορηγό την Triumph Motorcycles ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια ακόμα παγκόσμια εκδήλωση The Distinguished Gentleman's Ride (DGR), στις 19 Μαίου 2024, με 113.000 αναβάτες σε 959 βόλτες σε 105 χώρες, όπου μαζεύτηκαν 7.089.370 ευρώ για την ανδρική ψυχική υγεία και την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Κορυφαία συνεισφορά στη φιλανθρωπική εκδήλωση έκανε η Αμερικανίδα Jaime Camil, η οποία κέρδισε έτσι μια Thruxton RS Final Edition. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε μια ακόμη Αμερικανίδα, η Kat Thimsen, με τον Matias Seijo από το Εδιμβούργο να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στα πλαίσια της καμπάνιας “Side by Side, Worldwide” της DGR, οι dealer της Triumph σε παγκόσμια κλίμακα οργάνωσαν βόλτες, και συμμετείχαν σε εαυτές, για να μαζέψουν έσοδα για την ανδρική ψυγική υγεία και την έρευνα για τον καρκίνο του προστάτη.

Στις βόλτες της DGR στη Βρετανία συμμετείχαν και οι stunt riders της νέας ταινίας 007, στην οποία οδηγούν τις νέες Speed 400 & Scrambler 400 X, stunt riders για τη σειρά ταινιών Mission Impossible, αλλά και ο ηθοποιός James Phelps, γνωστός από τον ρόλο του ως Fred Weasly στις ταινίες Harry Potter.

Οι διάσημοι αναβάτες που συμμετείχαν στις παγκόσμιες βόλτες της DGR περιελάμβαναν τον Ισπανό ηθοποιό Pepe Barroso γνωστό για τον ρόλο του στην ταινία Gran Turismo, τον θρύλο του Enduro Ivan Cervantes, κ.α.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες