Δύο ζευγάρια influencer - μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική

Ένα από τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να συμβεί ενώ ταξιδεύεις με μοτοσυκλέτα
motomag Δύο ζευγάρια μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/3/2024

Το να ταξιδεύεις σε μία άλλη χώρα με μοτοσυκλέτα έχει την γοητεία του ωστόσο αναμφίβολα κρύβει πάρα πολλές παγίδες και κινδύνους. Αυτούς τους κινδύνους έζησαν δυστυχώς από πρώτο χέρι δύο ζευγάρια μοτοσυκλετιστών σε διαφορετικά μέρη της γης, υπέστησαν κακοποίηση σεξουαλική και σωματική και στη συνέχεια δέχτηκαν και ληστεία μένοντας χωρίς χρήματα και εξοπλισμό.

Στην πρώτη περίπτωση το ζευγάρι των μοτοσυκλετιστών Vicente και Fernanda, γνωστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ως "vueltaalmundoenmoto", οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτα έχοντας ως σκοπό να γυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο (έχουν περάσει και από την χώρα μας και συγκεκριμένα την Πελοπόννησο ενώ αρκετοί Έλληνες τους ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Ο Vicente ισπανικής καταγωγής με ηλικία κοντά στα 65 και η 28χρονη Fernanda από την Βραζιλία τo τελευταίο διάστημα με το Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports και το Yamaha Tenere 700 είχαν βρεθεί στην Ινδία ώστε να εξερευνήσουν το συγκεκριμένο μέρος της υφηλίου.

Δύο ζευγάρια μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική

Το ζευγάρι το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 240.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω διαφόρων αναρτήσεων έκανε γνωστό το πως κυλούσε το συγκεκριμένο ταξίδι του στην Ινδία. Ωστόσο πριν λίγες ημέρες το ταξίδι των Vicente και Fernanda θα έπαιρνε μια άσχημη τροπή στην πολιτεία Τζαρκάντ της ανατολικής Ινδίας. Το ζευγάρι κατά τη διανυκτέρευση του σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Dumca δέχθηκε επίθεση από επτά άνδρες.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο ταξιδευτών τόσο σε τηλεοπτικό σταθμό της Ισπανίας όσο και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφεραν πως οι άνδρες που τους επιτέθηκαν βίαζαν επί ώρες τη νεαρή κοπέλα ενώ δέχθηκαν και χτυπήματα σε όλο τους το σώμα. Το ζευγάρι έκανε γνωστό επίσης πως στόχος ήταν ο βιασμός και όχι η ληστεία καθώς οι κακοποιοί πήραν μαζί τους ελάχιστα πράγματα από τα υπάρχοντα των μοτοσυκλετιστών.

Δύο ζευγάρια μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική

Οι Vicente και Fernanda απευθύνθηκαν στη συνέχεια στις αστυνομικές αρχές της περιοχής κάνοντας γνωστό σε αυτούς πως κατασκήνωσαν στο συγκεκριμένο σημείο καθώς δεν μπορούσαν να βρουν ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν. Μέχρι και σήμερα η αστυνομία έχει συλλάβει τους τέσσερις από τους επτά άνδρες ενώ έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες κάποιων εκ των υπολοίπων.

Σε νέα ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ζευγάρι των μοτοσυκλετιστών εμφανίζεται με εκδορές και χτυπήματα στο κεφάλι ενώ αναφέρουν πως δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Ινδίας κακοποιά στοιχεία και πως ευχαριστούν όλους αυτούς που τους έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα.

Δύο ζευγάρια μοτοσυκλετιστών κακοποιήθηκαν και δέχτηκαν επίθεση σε Ινδία και Αμερική

Η δεύτερη περίπτωση κακοποίησης και ληστείας ζευγαριού μοτοσυκλετιστών συνέβη λίγες μέρες αργότερα αυτή τη φορά στην περιοχή της Κεντρικής Αμερικής. Πιο συγκεκριμένα οι Nick Lonsdale και Beth Paul, 30 και 29 ετών από το Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως "mundurodetontos" ταξίδευαν με τις μοτοσυκλέτες τους -Honda CRF 300 Rally και ένα τροποποιημένο Honda CRE 250-  από την Βόρεια Αμερική, προς την Νότια, με προορισμό την Αργεντινή. Το ζευγάρι αποφάσισε να διανυκτερεύσει σε υπαίθριο χώρο ωστόσο κατά την τρίτη ημέρα της διανυκτέρευσης τους δέχθηκε ένοπλη επίθεση από ομάδα ανδρών οι οποίοι παρίσταναν τους αστυνομικούς.

Η συμμορία αρχικά έκλεψε από το ζευγάρι τον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό, τα χρήματα και τις κάμερες με την αξία της λείας να κυμαίνεται στα 9.000 ευρώ περίπου, ενώ στη συνέχεια όταν αυτοί βρήκαν πως o Nick Lonsdale στην κατοχή του έχει φυσίγγια όπλου τον ξυλοκοπήσουν βάναυσα. Το μαρτύριο του ζευγαριού ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί καθώς η συμμορία κακοποίησε σεξουαλικά την Beth Paul.

Nick Lonsdale και Beth Paul

Μετά από κάποιες ώρες στο σημείο που είχε συμβεί η ένοπλη επίθεση έφτασε η τοπική αστυνομία ωστόσο δεν πρόσφερε καμία ουσιαστική βοήθεια προς το ζευγάρι. Οι Nick και Beth μάζεψαν ότι πράγματα τους είχαν απομείνει και συνέχισαν το ταξίδι τους αν και είχαν πληγεί οικονομικά, σωματικά και ψυχικά.

Μετά από πολλές μέρες μία αχτίδα σωτηρία φάνηκε στον ορίζοντα για το ζευγάρι όταν ο Βρετανός αναβάτης Charles Reynolds έμαθε για όσα συνέβησαν. Ο Reynolds μέσω του GoFundMe εδώ και κάποιο διάστημα μαζεύει χρήματα για το ζευγάρι που κακοποιήθηκε με το μέχρι τώρα ποσό να φτάνει τα 8.000 ευρώ.

Και στις δύο περιπτώσεις τα δύο ζευγάρια μοτοσυκλετών έζησαν κάτι το οποίο κανείς δεν θέλει να βιώσει ταξιδεύοντας με μοτοσυκλέτα, ενώ σε όλα αυτά κοινή συνιστώσα είναι ο κόσμος κυρίως της μοτοσυκλέτας ο οποίος με κάθε τρόπο προσπαθεί να βοηθήσει στην πρώτη περίπτωση τους Vicente και Fernanda και στη δεύτερη περίπτωση τους Nick και Beth ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να συνεχίσουν να ταξιδεύουν με μοτοσυκλέτα.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες