"Έφυγε" ο Σπύρος Αλεξόπουλος

Μια μεγάλη προσωπικότητα του εμπορικού κόσμου
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

6/7/2020

Χθες έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Αλεξόπουλος, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στον εμπορικό κόσμο της μοτοσυκλέτας, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επιχειρηματικό, με τεράστια εμπειρία κυρίως στο χώρο των ανταλλακτικών και των after market αξεσουάρ.

Θήτευσε ως Διευθυντής πωλήσεων στην αντιπροσωπεία της Honda και στη συνέχεια έγινε ένας από τους πρωτοπόρους ανεξάρτητους εισαγωγείς ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Το 1977 ίδρυσε την εταιρεία Σπ. Η. Αλεξόπουλος στην Αθήνα με σκοπό την πώληση ανταλλακτικών και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, χτίζοντας συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας, όπως η D.I.D., η Remus, η Renthal, η Malossi, h Αbus κ.α. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του χώρου, με κύριο χαρακτηριστικό το ήθος και την ολοκληρωτική κάλυψη των πελατών της εταιρείας του.

Η δυναμική της εταιρείας είχε αναγνωρισθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πρόσφατα είχε εξαγορασθεί από την Bike Alert, με την οποία υπήρχε ήδη μια μακροχρόνια συνεργασία.

Η κηδεία του κ. Σπύρου Αλεξόπουλου θα τελεστεί την Τετάρτη 8 Ιουλίου στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στις 16:00. Εμείς από τη μεριά μας εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας και οι σκέψεις είναι με τους οικείους του.

 

Νεκρός 29χρονος αναβάτης στην Θεσσαλονίκη σε σύγκρουση με φορτηγό – Σύλληψη οδηγού και τριών κουμανταδόρων

Έκοψαν κάθετα λεωφόρο τριών λωρίδων
Νεκρός 29χρονος αναβάτης στην Θεσσαλονίκη σε σύγκρουση με φορτηγό – Σύλληψη οδηγού και τριών κουμανταδόρων
Από το

motomag

17/9/2025

Υπέκυψε αργά το μεσημέρι στα τραύματά του νεαρός μοτοσυκλετιστής στη Θεσσαλονίκη. Είχε τραυματιστεί σοβαρά νωρίς το πρωί σε τροχαίο στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής κοντά στο Κτίριο ZEDA στην συμβολή με την οδό Λαέρτου.

Το φορτηγό με ρυμουλκούμενο οδηγούσε 54χρονος Βούλγαρος που λάμβανε οδηγίες από δύο Έλληνες και έναν Αλβανό, κόβοντας κάθετα την λεωφόρο.

Από την σύγκρουση της μοτοσυκλέτας με το φορτηγό, ο 29χρονος Έλληνας αναβάτης τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου κατέληξε νωρίς το απόγευμα.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην σύλληψη του οδηγού του φορτηγού αλλά και των τριών που του έδιναν οδηγίες.