EICMA 2021: Η Hitachi και η Honda ετοίμασαν μαζί δύο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες

Ηλεκτροκίνηση και συστήματα ενεργητικής ασφάλειας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/10/2021

Η Honda έχει υψηλά ποσοστά μετοχών στις ιαπωνικές εταιρείες Nissin (συστήματα πέδησης), Showa (συστήματα αναρτήσεων) και Keihin (συστήματα τροφοδοσίας κινητήρων) που την προμηθεύουν με εξαρτήματα για την κατασκευή των μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων της, αλλά ταυτόχρονα είναι και εταιρείες που πουλάνε τα προϊόντας τους σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία τους τα ζητήσει. Από την άλλη μεριά, ο ιαπωνικός κολοσσός Hitachi δραστηριοποιείται σε κάθε μορφής ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, ανάμεσά τους και σε επεξεργαστικές μονάδες για ψεκασμούς καυσίμων, μονάδες ABS κ.τ.λ.

Στις αρχές του 2021 η Honda με την Hitachi συνεργάστηκαν για την δημιουργία της εταιρείας Astemo, η οποία θα δώσει το παρόν στην προσεχή έκθεση μοτοσυκλέτας EICMA του Μιλάνου, παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπες μοτοσυκλέτες. Η μία θα είναι ηλεκτρική και θα έχει ένα πλήρες σύστημα μπαταριών/ηλεκτροκινητήρα το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πώληση ως ολοκληρωμένο πακέτο για όποιον κατασκευαστή μοτοσυκλετών θέλει να φτιάξει τη δική του ηλεκτρική μοτοσυκλέτα χωρίς να ξοδέψει χρήματα για την εξέλιξη δικών του συστημάτων. Η δεύτερη μοτοσυκλέτα και εκείνη που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εμάς θα διαθέτει μια νέα γενιά ηλεκτρονικών συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, το οποίο θα συνδυάζει τη λειτουργία του ride by wire ψεκασμού, του cornering ABS, του Traction Control, του wheelie control και των ημί-ενεργητικών αναρτήσεων ως ένα ενιαίο σύστημα και όχι ως ξεχωριστές ανεξάρτητες μονάδες που λειτουργούν αυτόνομα μεταξύ τους. Θυμίζουμε πως η Showa έχει ήδη στην παραγωγή ημι-ενεργητικές αναρτήσεις που χαμηλώνουν και σηκώνονται αυτόματα και τις χρησιμοποιεί η Harley Davidson στην ακριβή έκδοση της Panamerica

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες