Είναι αυτή η νέα πίστα των MotoGP για το 2016;

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/11/2014

Η ολοκαίνουρια πίστα της Ταϊλάνδης, το "Chang International Circuit" που βρίσκεται στο Buri Ram, κάτι λιγότερο από 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Bangkok, θα φιλοξενήσει τον πρώτο της μεγάλο αγώνα, έχοντας κλείσει τριετές συμβόλαιο με την FIM για ένταξη στο πρόγραμμα των WSBK. Η διοργάνωση των superbike είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIM, Vito Ippolito, η καλύτερη πρόβα και για μια πιθανή ένταξη και στα MotoGP. Η Dorna θέλει περισσότερους αγώνες στην Ασία, που εξελίσσεται σε τεράστια αγορά για την μοτοσυκλέτα και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο. Η επαρχία Buri Ram μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 θεατές, αριθμός που είναι ικανοποιητικός για ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, όπως τα WSBK. Βρίσκεται επίσης κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη, μια χώρα που κάνει τάχιστα βήματα εκσυγχρονισμού τα τελευταία χρόνια, έπειτα από το χρήμα που έχει εισρεύσει από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη μιας πίστας στον προγραμματισμό παγκόσμιου πρωταθλήματος, είναι η υποστήριξη από τον κόσμο, και σε πρόσφατη διοργάνωση τοπικού πρωταθλήματος στο Buri Ram, συγκεντρώθηκαν 131.000 θεατές, πράγμα που μέτρησε αρκετά στην τελική απόφαση της FIM.  

Η πίστα έχει μήκος 4,554 χιλιόμετρα και 12 στροφές που ευνοούν τις υψηλές ταχύτητες, πράγμα εντυπωσιακό, αν υπολογίσει κανείς ότι διοργανώνονται πολλά ενιαία πρωταθλήματα στην Ταϊλάνδη με μοτοσυκλέτες 300 κυβικών. Οι Ταϊλανδοί έχουν βάλει όμως στο πρόγραμμα να αναβαθμίσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα τους, και έτσι έφτιαξαν μια υπερσύγχρονη πίστα, με αρκετά γρήγορο γυρολόγιο.

Το πρόγραμμα των WSBK για το 2015 κλείνει με γρήγορους ρυθμούς, και η προσθήκη του Ταϊλανδέζικου αγώνα δεν ακυρώνει κάποια άλλη πίστα, αλλά προστίθεται στις 12 της σεζόν που τέλειωσε, ενώ μπορεί να φτάσει το μέγιστο τους 15 αγώνες!

Για τα MotoGP υπάρχουν έντονες φήμες για την σεζόν του 2016, για νέες πίστες με αυτή της Ταϊλάνδης να δηλώνει έντονα το ενδιαφέρον της, αλλά και την Αυστρία μέσω της πρωτοβουλίας της Red Bull. Η Red Bull έχει αποκτήσει, και έχει αναβαθμίσει την πίστα στο Spielberg, που τώρα ονομάζεται Red Bull Ring. Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ομολογκαρίσματος από την FIM, πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά ξεκινούν και διαπραγματεύσεις για προσθήκη της Αυστρίας στον προγραμματισμό των MotoGP…

Ετικέτες

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Διέθεσε 100 Κιλά Τρόφιμα στην Τράπεζα Τροφίμων

Ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται.
Saracakis τράπεζα τροφίμων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Εκατό κιλά τροφίμων διέθεσε στην Τράπεζα Τροφίμων ο Όμιλος Σαρακάκη, στηρίζοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ομίλου Σαρακάκη:

"Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα αλληλεγγύης και παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να στηρίζει και να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης συμβάλλοντας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης).

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη συγκέντρωσαν 100 κιλά τρόφιμα τα οποία διατέθηκαν στην Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των ιδρυμάτων με τα οποία συνεργάζεται.

H Τράπεζα Τροφίμων (Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας και της Σπατάλης) συνεργάζεται με περισσότερα από 150 ιδρύματα, φορείς και οργανώσεις συσσιτίων εξυπηρετώντας περίπου 43.000 ανθρώπους καθημερινά. Είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Από την ίδρυσή της εντάσσεται ως ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA), φέρνοντας στην Ελλάδα το πρότυπο και την δομή των υπολοίπων Τραπεζών Τροφίμων της Ευρώπης. Βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, προάγοντας τον εθελοντισμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της."

Ετικέτες