Είναι αυτή η νέα πίστα των MotoGP για το 2016;

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/11/2014

Η ολοκαίνουρια πίστα της Ταϊλάνδης, το "Chang International Circuit" που βρίσκεται στο Buri Ram, κάτι λιγότερο από 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Bangkok, θα φιλοξενήσει τον πρώτο της μεγάλο αγώνα, έχοντας κλείσει τριετές συμβόλαιο με την FIM για ένταξη στο πρόγραμμα των WSBK. Η διοργάνωση των superbike είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIM, Vito Ippolito, η καλύτερη πρόβα και για μια πιθανή ένταξη και στα MotoGP. Η Dorna θέλει περισσότερους αγώνες στην Ασία, που εξελίσσεται σε τεράστια αγορά για την μοτοσυκλέτα και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο. Η επαρχία Buri Ram μπορεί να φιλοξενήσει 40.000 θεατές, αριθμός που είναι ικανοποιητικός για ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, όπως τα WSBK. Βρίσκεται επίσης κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη, μια χώρα που κάνει τάχιστα βήματα εκσυγχρονισμού τα τελευταία χρόνια, έπειτα από το χρήμα που έχει εισρεύσει από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη μιας πίστας στον προγραμματισμό παγκόσμιου πρωταθλήματος, είναι η υποστήριξη από τον κόσμο, και σε πρόσφατη διοργάνωση τοπικού πρωταθλήματος στο Buri Ram, συγκεντρώθηκαν 131.000 θεατές, πράγμα που μέτρησε αρκετά στην τελική απόφαση της FIM.  

Η πίστα έχει μήκος 4,554 χιλιόμετρα και 12 στροφές που ευνοούν τις υψηλές ταχύτητες, πράγμα εντυπωσιακό, αν υπολογίσει κανείς ότι διοργανώνονται πολλά ενιαία πρωταθλήματα στην Ταϊλάνδη με μοτοσυκλέτες 300 κυβικών. Οι Ταϊλανδοί έχουν βάλει όμως στο πρόγραμμα να αναβαθμίσουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη χώρα τους, και έτσι έφτιαξαν μια υπερσύγχρονη πίστα, με αρκετά γρήγορο γυρολόγιο.

Το πρόγραμμα των WSBK για το 2015 κλείνει με γρήγορους ρυθμούς, και η προσθήκη του Ταϊλανδέζικου αγώνα δεν ακυρώνει κάποια άλλη πίστα, αλλά προστίθεται στις 12 της σεζόν που τέλειωσε, ενώ μπορεί να φτάσει το μέγιστο τους 15 αγώνες!

Για τα MotoGP υπάρχουν έντονες φήμες για την σεζόν του 2016, για νέες πίστες με αυτή της Ταϊλάνδης να δηλώνει έντονα το ενδιαφέρον της, αλλά και την Αυστρία μέσω της πρωτοβουλίας της Red Bull. Η Red Bull έχει αποκτήσει, και έχει αναβαθμίσει την πίστα στο Spielberg, που τώρα ονομάζεται Red Bull Ring. Μέσα στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ομολογκαρίσματος από την FIM, πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά ξεκινούν και διαπραγματεύσεις για προσθήκη της Αυστρίας στον προγραμματισμό των MotoGP…

Ετικέτες

Τα ATVs της Linhai στην Ελλάδα - Από τη Motoway Καμπράνης Α.Ε.

Και στα ATVs η Motoway - Με επίσημη αντιπροσώπευση της κινέζικης εταιρείας
Linhai - Mtooway Καμπράνης αντιπροσωπεία 2026
Από το

motomag

19/8/2026

Η Motoway διευρύνει τις εταιρείες που εισάγει στην ελληνική αγορά μπαίνοντας παράλληλα στην αγορά των ATVs με την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της Linhai.

Η συνεργασία της Motoway Motoway Καμπράνης Α.Ε. με την Linhai έχει ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα μοντέλα βρίσκονται ήδη στη ελληνική επικράτεια και είναι άμεσα διαθέσιμα. Όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρεία η πλήρης γκάμα των ATVs της κινέζικης θα διατεθεί στη χώρα μας σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Linhai (Jiangsu LINHAI Power Machinery Group Co.) αποτελεί μέρος του Linhai Group, το οποίο ανήκει στην China Foma Machinery Group Co., θυγατρική της China National Machinery Industry Corporation.

H εταιρεία που δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό καθώς μοντέλα της ήταν διαθέσιμα κατά περιόδους τα προηγούμενα χρόνια, ιδρύθηκε το 1956 και έχει το δικό της τμήμα R&D αλλά και τρία εργοστάσια για την κατασκευή ATVs, UTVs, ενώ από το 1994 έχει κοινοπραξία με τη Yamaha με τη δημιουργία της Jiangsu Linhai Yamaha Motorcycle co., LTD. Ως όμιλος η Linhai κατασκευάζει επίσης σκούτερ, κινητήρες για ATVs και UTVs όπως και tuc tuc.

Linhai ATV - Motoway Καμπράνης

Η ευρεία γκάμα ATVs της Linhai, που αριθμεί συνολικά 12 μοντέλα, απαρτίζεται απαρτίζεται από τέσσερεις οικογένειες: Landforce, Pathfinder, Youth, Promax και M Series. Η Landforce βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας με τις πιο premium επιλογές και μοντέλα με επιλεκτική 4κίνηση στα 500-600 κ.εκ.

Ακολουθεί η σειρά Promax με μοντέλα από 275 έως και 585 κ.εκ. και η M Series με δύο μοντέλα στα 500 κ.εκ. Έπεται η Pathfinder με ένα μοντέλο, το F320 με κινητήρα 275 κ.εκ. και μετά η Youth με μικρότερων διαστάσεων και κυβισμού μοντέλα στα 150, 180 και 230 κ.εκ. με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Όλα τα μοντέλα που θα έρθουν στην ελληνική αγορά θα ανακοινωθούν από τη Motoway τις επόμενες εβδομάδες, κάτι που αναμένεται να γίνει και για τις τιμές τους.