Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Χιλιάδες επισκέπτες σε 12.000 τετραγωνικά
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Η πληρότητα της Έκθεσης μοτοσυκλέτας που είχε όλους τους μεγάλους εισαγωγείς πλην ενός και μία τεράστια συλλογή νέων μοντέλων καθώς και πλήρη την γκάμα των εταιρειών με περισσότερες από 700 μοτοσυκλέτες στα 12.000 τετραγωνικά του εκθεσιακού χώρου, συνέθεταν μία εικόνα που προμηνούσε την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Από την πρώτη ημέρα, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, η προσέλευση ήταν ασυνήθιστα μεγάλη και έδινε το πρώτο στοιχείο του τι θα επακολουθούσε.

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου είδαμε την μεγαλύτερη συγκέντρωση κόσμου με κάθε περίπτερο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας να είναι γεμάτο και όλους τους διαδρόμους κατειλημμένους, ενώ το δωρεάν πάρκινγκ μοτοσυκλετών έξω από το Metropolitan Expo εκτεινόταν για εκατοντάδες μέτρα γεμάτο με σκούτερ και μοτοσυκλέτες. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και την Κυριακή 14 Απριλίου, τελευταία ημέρα της Έκθεσης, αν και από το απόγευμα μετρώντας τις τελευταίες ώρες ο αριθμός των επισκεπτών άρχισε να ελαττώνεται.

Συνολικά η Έκθεση δέχτηκε πάνω από 42.000 επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους εκτός Αθήνας και συνολικά απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την πληρότητά της και τα τεράστια περίπτερα των εταιρειών. Εμείς θα θέλαμε να υπήρχαν περισσότεροι εκθέτες μικρότερου μεγέθους, καθώς και περισσότερα περίπτερα με αξεσουάρ αναβάτη, ωστόσο και σε αυτούς τους δύο τομείς υπήρχαν σημαντικοί εκπρόσωποι συμβάλλοντας έτσι στην αίσθηση πληρότητας που αποκόμιζε ο επισκέπτης.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Μιλώντας με το σύνολο σχεδόν της αγοράς, ο βασικός λόγος για να μην συμμετάσχει κάποιος ήταν το κόστος που με την σειρά του είχε ανέβει εξαιτίας της νέας τοποθεσίας και την αύξησης του ενοικίου του εκθεσιακού χώρου. Η Αθήνα έχει την ιδιαιτερότητα να μην διαθέτει κατάλληλους εκθεσιακούς χώρους για τα δεδομένα πρωτεύουσας με έντονη εισαγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα. Έχουμε πολλά στάδια που δεν χρησιμοποιούνται πλήρως, ή δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά, αλλά εκθεσιακούς χώρους που να διαθέτουν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά όπως το ύψος και μέγεθος της αίθουσας δεν διαθέτουμε πλέον εκτός από έναν και το μονοπώλιο δεν βοηθά στην συγκράτηση τιμών. Οι εισαγωγικές εταιρείες κάλυψαν όμως το σύνολο της επιφανείας με τεράστια περίπτερα -και ανάλογο για αυτές κόστος- με το αποτέλεσμα να δικαιώνει όσους επέλεξαν να την επισκεφτούν.

Το MOTO είχε αναλάβει την διοργάνωση των Test Ride, όπως κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας παρακείμενο χώρο του Metropolitan και εργαστήκαμε επί δύο ημέρες για την προετοιμασία του, αλλά και την διευθέτηση της διαδρομής. Βασικοί χορηγοί μας στα test ride, δίχως τους οποίους θα ήταν αδύνατο να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, ήταν η Dunlop και η Samp Racing, η μόνη αυτή την στιγμή επαγγελματική αγωνιστική ομάδα της Ελλάδας.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετώνΈκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε το 1ο  Συνέδριο Sustainable Ride με θέμα «Το μέλλον της μοτοσυκλέτας: Βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα» και στη διάρκειά του αποτέλεσε δυναμικό πεδίο ανταλλαγής απόψεων, λύσεων και προτάσεων για το παρόν και το μέλλον των μετακινήσεων των δικύκλων, προσελκύοντας  το έντονο ενδιαφέρον του κοινού. Το ΜΟΤΟ είχε ρόλο Συντονιστή σε ημερίδα του συνεδρίου που μεταδόθηκε ζωντανά.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Τόσο το Συνέδριο, όσο και η Έκθεση Μοτοσυκλέτας προλογίστηκαν και εγκαινιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία που μεταξύ άλλων είδε την δυναμική του χώρου της μοτοσυκλέτας και άκουσε και ορισμένα από τα παράπονα που έχουμε ως μοτοσυκλετιστές, στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Πολιτεία.

Οι συνδιοργανώτριες εταιρείες Be Best και Κ. Λαμάρης και ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος (ΣΕΜΕ) έφεραν εις πέρας μία άκρως πετυχημένη Έκθεση Μοτοσυκλέτας και έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά το σύνολο των μοτοσυκλετών που πωλούνται στην ελληνική αγορά, καθώς και να φέρουν σε επαφή τα στελέχη των εταιρειών με τους ιδιοκτήτες ή τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες.

Με την σειρά μας στο MOTO είμαστε πολύ χαρούμενοι από την αγάπη που εισπράξαμε και την επικοινωνία που είχαμε με τον κόσμο, τόσο εντός του περιπτέρου όσο και κατά την διάρκεια των test ride. Η συζήτηση με τους επισκέπτες και το πάντα γεμάτο περίπτερο του ΜΟΤΟ έκανε την κούραση των ημερών να φεύγει από πάνω μας και δικαιολόγησε το έξοδο της συμμετοχής μας αλλά και της προετοιμασίας. Όπως κάθε χρόνο θέλαμε και φέτος να δώσουμε σε κάθε έναν επισκέπτη κάτι που θα του θυμίζει το MOTO σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, και έτσι ο πλήρης κατάλογος νέων μοντέλων 2024 μεγάλωσε σε μέγεθος, εμπλουτίστηκε με παρουσιάσεις και κατέληξε να είναι σαν κανονικό περιοδικό από πλευράς όγκου! Το διαμείναμε δωρεάν στους επισκέπτες ώστε να έχουν στα χέρια τους ένα σημείο αναφοράς για κάθε τι που είδαν στην Έκθεση και όχι μόνο!

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 έδειξε την δυναμική που έχει το δίκυκλο στην Ελλάδα και έστειλε το μήνυμα που χρειάζεται προς την Πολιτεία για το μέγεθος του χώρου. Σειρά έχει μία Έκθεση και στη Β.Ελλάδα, ιδιαίτερα αν η Έκθεση Μοτοσυκλέτας αποφασιστεί να γίνει κάθε δύο χρόνια για να μοιράζεται σε δύο χρονιές το υψηλό κόστος. Στο ενδιάμεσο, η Θεσσαλονίκη που έχει στο κέντρο της και κατάλληλο εκθεσιακό χώρο, θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία ανάλογη διοργάνωση.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: BE BEST & Κ. ΛΑΜΑΡΗΣ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πληροφορίες : http://www.moto-expo.gr

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024: 42.000 επισκέπτες στην μεγαλύτερη Έκθεση των τελευταίων ετών

 

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στον Δρόμο του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Έτοιμος για ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων πάνω στη σέλα της KOVE 800X PRO
motomag KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Με μία μοτοσυκλέτα KOVE 800X PRO ευγενική χορηγία της Γκοργκόλης Α.Ε., ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης έχει ξεκινήσει το ταξίδι του με ονομασία KOVE Silk Road. Ακολουθώντας τον Δρόμο Του Μεταξιού προς την Ανατολή ο Έλληνας αναβάτης διασχίζει ήδη τα ατελείωτα χιλιόμετρα εθνικών οδών, χωματόδρομων και απρόσιτων περιοχών πάνω στη σέλα της πρώτης KOVE 800X PRΟ με στόχο την κάλυψη 10.000 χιλιομέτρων.

Ο Μητσάκης ο οποίος γράφει τα πρώτα χιλιόμετρα στην Τουρκία πάνω στη σέλα του KOVE 800X PRO αντιμετωπίζει χιόνια και παγωνιά αλλά και τον καυτό ήλιο με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους... 50°C, ενώ ο ίδιος μας μεταφέρει μία πρώτη γεύση από το επικό του ταξίδι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη:

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

“Φορτωμένη με αποσκευές και πάμπολλες ταξιδιωτικές προσδοκίες, η μαύρη KOVE 800X PRO αποβιβάστηκε στις μικρασιατικές ακτές (Cesme), έχοντας ολοκληρώσει το διπλό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ. Με το πρωινό πάτημα της μίζας να δίνει το σύνθημα της εκκίνησης του KOVE SILK ROAD, ξεκίνησα με αρχικό προορισμό την ανατολική εσχατιά της Τουρκίας οδηγώντας στη διαδρομή Cesme-Afyon-Ankara-Sivas-Erzerum (1.620 χλμ.)…

Το δικαιολογημένο άγχος που με διακατείχε στα πρώτα χιλιόμετρα δεν αφορούσε τη συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά την επικείμενη ταξιδιωτική μου 'συμβίωση' με την ολοκαίνουργια KOVE 800X PRO. Είχα επιφορτιστεί με την αξιοζήλευτη -και συνάμα τιμητική- αποστολή να είμαι ο πρώτος αναβάτης παγκοσμίως που θα ταξίδευα με μια KOVE 800X PRO. Πάμε γερά, πάμε ανατολικά…

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε

Στα highlights της διαδρομής μέχρι την πόλη Erzerum (πρώην Θεοδοσιούπολη) δεν συμπεριλαμβάνονταν ιστορικά μνημεία ή πολιτιστικά αξιοθέατα, αλλά η περιρρέουσα ορεινή φύση της Κεντρικής/Ανατολικής Τουρκίας, τα ιδιαίτερα σκηνικά της τοπικής καθημερινότητας και τα φτωχικά χωριά της ενδοχώρας με τους καλόκαρδους ντόπιους, που στο άκουσμα της καταγωγής μου (Γιουνάνι) άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες των κεραμόσκεπων σπιτιών τους…

Κι όσον αφορά την εξοικείωσή μου με τη μαύρη μοτοσυκλέτα που μοιραζόμασταν τις ομορφιές και τις δυνατές εμπειρίες του KOVE SILK ROAD, αυτή βρισκόταν σε καλό δρόμο…”

Το ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη KOVE Silk Road συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για το πως κυλάει η συμβίωση με την KOVE 800X PRO αλλά και σε ποια μέρη έχει βρεθεί ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος – φωτογράφος.

KOVE 800X PRO, Silk Road, A’ Ανταπόκριση – Το ταξιδιωτικό του Κωνσταντίνου Μητσάκη στο Δρόμου του Μεταξιού προς την Ανατολή ξεκίνησε