Samp Racing: Δημιουργήθηκε Ελληνική επαγγελματική ομάδα Motocross! Έτοιμη για το 2024!

Μακάρι θαύμα αντί για πυροτέχνημα
Samp Racing: Δημιουργήθηκε Ελληνική επαγγελματική ομάδα Motocross! Έτοιμη για το 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/3/2024

Ελληνική, πολυπληθής ομάδα που δίνει μοτοσυκλέτες σε αναβάτες, πληρώνει εξοπλισμό, έξοδα προπόνησης, τα έξοδα γενικά και εφαρμόζει και αυστηρό πρόγραμμα. Συμβαίνει μία φορά κάθε δέκα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες ακόμη πιο σπάνια, όμως για το 2024 είναι ήδη έτοιμη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024!

Δεν έχουν περάσει πολλά εξάμηνα από τότε που ο Peter Hickman, που αυτή την στιγμή κρατά το ρεκόρ γύρου στο Isle of Man TT, μου εξιστορούσε πόσο τυχερός είναι που μία ιδιαίτερα πλούσια κυρία αποφάσισε να πάει κόντρα στις φίλες της στα πάρτι τσαγιού, όπου ανταγωνιζόντουσαν για τις επιδόσεις των αλόγων κούρσας που κάθε μία σπονσοράριζε και να δημιουργήσει την δική της ομάδα αγωνιστικών μοτοσυκλετών όπου τα «άλογα» θα μετρούνται πλέον σε εκατοντάδες. Βέβαια η Faye Ho που προσέλαβε τον Hickman και τον Brookes δεν αγάπησε τυχαία τις μοτοσυκλέτες και μπορεί η απόφασή της να έχει δική της ομάδα στο Isle of Man TT να ξεκίνησε ως πικάρισμα αλλά οι ρίζες και η προσωπικότητά της θα την έφερναν πολύ γρήγορα κοντά τους έτσι κι αλλιώς, χωρίς να επεκταθώ εδώ περισσότερο.

Samp_racing σαν να λαμε FHO
Στο εξωτερικό αυτά τα θαύματα γίνονται πιο συχνά: Η Faye Ho, εγγονή του δις/ουχου Stanley Ho με τον Peter Hickman

Είπα τότε στον Peter Hickman πως αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη ιστορία στο IoM TT και γενικά στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά δεν συμβαίνει συχνά σε επίπεδο εθνικών διοργανώσεων αν δεν μιλάμε για 4-5 Ευρωπαϊκές χώρες. Καθότι στις υπόλοιπες πέφτουν όλοι μαζί στο χαντάκι ακόμη και όσοι έχουν τη στόφα να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Προχωρήσαμε την κουβέντα μας τότε, λέγοντας πως μακάρι να βρεθούν και στις υπόλοιπες χώρες μερικοί πρόθυμοι και πλούσιοι να ξοδεύουν χρήμα σε αγώνες αντί σε κάτι πάρτι και τραπέζια.

Η ευχή εκείνη έπιασε και μάλιστα η αρχή που έγινε την σεζόν 2023, επεκτείνεται τώρα στο 2024 με τρόπο που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα καθώς η SAMP Racing ξεκινά ως ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό, ανταγωνιζόμενη σε παροχές ακόμη και ομάδες αντιπροσωπειών. Στο τέλος της επόμενης σεζόν θα έχουμε κλείσει 40 χρόνια και σε αυτή την πορεία έχουμε δει και αντίστοιχες παλαιότερες προσπάθειες από τρελούς με την καλή έννοια, θυμόμαστε και αντιπροσώπους που στις πλάτες τους σήκωσαν για χρόνια όλο το Motocross, μαζί και τους ανταγωνιστές τους μερικές φορές.

Στις μέρες μας όμως και σε μία εποχή που πέρα από το Motocross όλα τα αθλήματα με μοτοσυκλέτες πάσχουν οικτρά σε συμμετοχές και σε κοινό που τους παρακολουθεί, τέτοιες προσπάθειες λάμπουν φωτεινότερες. Ακόμη και το ίδιο το Motocross δυσκολεύεται από την γενικότερη απροθυμία των εταιρειών να υποστηρίξουν τους αγώνες στην Ελλάδα που κατά επέκταση δεν μπορείς να τις δείξεις και με το δάχτυλο κατηγορώντας, καθώς για να το κάνουν θέλουν σταθερότητα διοργανώσεων που δεν υπάρχει, σαφές πρόγραμμα που επίσης δεν υπάρχει, κόσμο να το παρακολουθεί για να υπάρχει νόημα στα έξοδα και τέλος ένα ελάχιστο πλήθος συμμετοχών, αντί να τρέχουν 3 και να ανεβαίνουν όλοι μαζί στο βάθρο. Από την πλευρά μας είμαστε οι μόνοι που επενδύουμε στην κάλυψη όλων των ελληνικών αγώνων, ακριβώς για να προωθηθούν οι συμμετέχοντες μήπως και στο μέλλον δούμε να πληθαίνουν βελτιώνοντας την κατάσταση.

Samp_racing σαν να λαμε FHO

Υπό αυτές τις συνθήκες μόνο κάποιος που έχει πάθος και χρήμα μπορεί να επενδύσει σε μία αγωνιστική ομάδα χωρίς να περιμένει τίποτα περισσότερο επιχειρηματικά και εικάζουμε πως αυτό ακριβώς έχει γίνει στην περίπτωση της Samp Racing από το ρεπορτάζ μας, καθώς η ίδια η ομάδα δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει περισσότερες πληροφορίες. Ιδιοκτήτης της Samp Racing είναι ο κος Σαμπαθιανάκης, επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κρήτη που ειδικεύεται στις μεταφορές οχημάτων στο εξωτερικό.

Samp_racing σαν να λαμε FHO

Με έδρα στην Βουλγαρία μεταφέρει τα τελευταία 15 χρόνια αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη με τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών, ενώ διαθέτει και ιδιόκτητους σταθμούς φύλαξης σε Βενετία, Γερμανία, Πάτρα και Κόρινθο. Από την δραστηριότητα της Samp Trans, γίνεται ξεκάθαρο πως είναι λίγα αυτά που μπορεί να προσφέρει η Samp Racing από πλευράς προώθησης και αύξησης πελατολογίου, οπότε οι λόγοι ενασχόλησης του δραστήριου επιχειρηματία Σαμπαθιανάκη, θα πρέπει να αναζητηθούν στην επιθυμία του να προσφέρει στους Έλληνες αγωνιζόμενους μία σπάνια ευκαιρία!

Το 2023 η αρχή έγινε βοηθώντας νέους αγωνιζόμενους καθώς και εργαζόμενους της Samp Trans που ασχολούνταν με το MX, να αγωνιστούν στην προηγούμενη σεζόν αποφασίζοντας να κάνουν τώρα το επόμενο βήμα με ακόμη περισσότερους αναβάτες, δημιουργώντας μία κανονική dream team στο ελληνικό MX, ενώ δηλώνουν πως το Motocross είναι μόνο η αρχή!

H Samp Racing έχει αποκτήσει μοτοσυκλέτες KTM, ιδιοκτησίας της, και οι πρώτες πληροφορίες είναι πως έχει διαθέσει από τουλάχιστον δύο σε κάθε αναβάτη ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί σωστά.

 

Οι αναβάτες της Samp Racing είναι οι:

MX Open - Χρήστος Κοτούλας KTM#2

MX1 - Μανώλης Κρητικός KTM#160

MX1 - Χρήστος Κατσαμάκης KTM#888

MX2 - Σωτήρης Φωτάκης KTM#307

MX2 - Αλέξανδρος Κατσαμάκης KTM#19

MX2Τ - Λευτέρης Παπαδάκης KTM#177

MX85 – Ερμής Χατζηβασιλείου KTM#111

MX85 – Μιχάλης Πιστικός KTM#281

Ας δούμε την παρουσίαση των αναβατών:

Ευχόμαστε στην Samp Racing ένα λαμπρό μέλλον, να μην απογοητευτεί από την ελληνική πραγματικότητα και τις αντιξοότητες που αυτή θέτει σε κάθε νέο εγχείρημα και το όνειρό τους, να είναι το MX μόνο η αρχή, να βγει αληθινό. Η πρώτη αναμέτρηση δεν είναι μακριά, απέχει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα!

Ο αγώνας της Κέρκυρας είναι ο πρώτος για φέτος και φυσικά το MOTO, το μόνο μέσο που καλύπτει τους ελληνικούς αγώνες, θα είναι εκεί για να καταγράψει την έναρξη και την εξέλιξη και της φετινής σεζόν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross!

Samp_racing σαν να λαμε FHO

 

Samp_racing σαν να λαμε FHOSamp_racing σαν να λαμε FHO

 

Samp_racing σαν να λαμε FHOΟ Jorge Prado σκέφτεται να μετακομίσει στα ΑΜΑ Supercross και την Kawasaki το 2025

 

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, Τρίκαλα - Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Εξαιρετικός και ο Λυρίου στην πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα
Fantic, Τρίκαλα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Fantic ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου παρόλο που η βροχή προσπάθησε να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο όλους τους συμμετέχοντες.

Ευτυχώς η έντονη βροχόπτωση σταμάτησε το ξημέρωμα του Σαββάτου και οι καλές επιλογές της λέσχης καθώς και η άψογη προετοιμασία της πίστας δεν επέτρεψαν στο πολύ νερό που έπεσε να χαλάσει το ωραίο κλίμα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (338) με το XXF 450 πέτυχε τον ταχύτερο γύρο της ημέρας στα χρονομετρημένα του Σαββάτου. Την Κυριακή πήρε και τις δύο εκκινήσεις και οδηγώντας εξαιρετικά και χωρίς λάθη πέτυχε δύο άνετες νίκες, συνεχίζοντας έτσι να είναι αήττητος το 2024 στη μεγάλη κατηγορία.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην ΜΧ2 το νέο μέλος της ομάδας της Fantic o Νίκος Λυρίου με το XXF250 έδειξε στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Παρότι είχε μόνο λίγες ώρες με την καινούργια του μοτοσυκλέτα σημείωσε τον τρίτο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής τερμάτισε 12ος αφού έντονο arm pump, τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό. Στο 2ο σκέλος ο Λυρίου ξεκίνησε δυνατά αλλά ένα “μποτιλιάρισμα” με πτώση τον άφησε στις τελευταίες θέσεις. Στη συνέχει όμως ο Λυρίου οδήγησε εντυπωσιακά και τερμάτισε στην 4η θέση πετυχαίνοντας τον 3ο ταχύτερο γύρο στον αγώνα. Έτσι ο Νίκος Λυρίου πήρε την 7η θέση γενικής, με τερματισμούς 12-4.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Επίσης πολύ καλή επίδοση στην ΜΧ2 είχε ο Ηλίας Καραγιάννης που οδήγησε σταθερά και χωρίς λάθη πετυχαίνοντας να τερματίσει στις θέσεις 16 και 12 (14ος γενικής) ανάμεσα σε 40 αναβάτες. Μάλιστα στο 2ο σκέλος και ενώ ετοιμαζόταν να ανέβει ακόμα μια θέση, ένας θόρυβος από την μοτοσυκλέτα τον ανάγκασε να βγει στα pits. Γρήγορα όμως διαπίστωσε πως επρόκειτο για κάτι ασήμαντο (μικρή ρωγμή στο τελικό της εξάτμισης) και ξαναμπήκε στον αγώνα χωρίς ευτυχώς να χάσει θέση.

MX

Τέλος στην MX2 ο αθλητής της Fantic από την Κέρκυρα Γεράσιμος Λιούμπας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με το νέο του XXF250 πέτυχε να τερματίσει στις θέσεις 18 και 20 για (21ος γενικής) δείχνοντας όμως πως έχει την ταχύτητα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Στην MX OPEN o Δημήτρης Βαγγελάκος ήταν και πάλι εντυπωσιακά γρήγορος. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο. Στο 1ο σκέλος της Κυριακής έφυγε στην 1η πεντάδα και γρήγορα ανέβηκε στην κορυφή. Μια μικρή πτώση τον έριξε ξανά στην 5η θέση αλλά ο αναβάτης της Fantic οδήγησε το XXF250 ταχύτατα κερδίζοντας γρήγορα ξανά την 1η θέση στην οποία και τερμάτισε. Στο 2ο σκέλος ο Βαγγελάκος έκανε τα πράγματα να φανούν εύκολα, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα ενώ στη συνέχεια δημιούργησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο. Έτσι ο Βαγγελάκος πέτυχε άλλη μια νίκη διατηρώντας έτσι μια άψογη επίδοση για το 2024 με 4 νίκες σε 4 σκέλη μέχρι στιγμής.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Μετά από ένα συναρπαστικό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος MX στα Τρίκαλα είναι ιστορία και η ομάδα της Fantic ετοιμάζεται για το επόμενο ραντεβού του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην αγαπημένη πίστα τη Σπερχειάδας, στις 11-12 Μαίου.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic

Πάντα στο πλευρό της αγωνιστικής ομάδας στέκονται και τα κάνουν όλα να μοιάζουν ευκολότερα, η Motomarket με τα εκπληκτικά προϊόντα της Motorex, η Drakos Engineering με τον κορυφαίο εξοπλισμό αναβάτη της FXR Racing, η Zulap με την καταπληκτική προετοιμασία/εκτύπωση των στολών των αναβατών και η DND Graphics που είναι υπεύθυνη για τα racing graphics των μοτοσυκλετών της Fantic.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Η Κουζής και Βαγγελάκος φέρνουν στην κορυφή την Fantic
Ετικέτες