Samp Racing: Δημιουργήθηκε Ελληνική επαγγελματική ομάδα Motocross! Έτοιμη για το 2024!

Μακάρι θαύμα αντί για πυροτέχνημα
Samp Racing: Δημιουργήθηκε Ελληνική επαγγελματική ομάδα Motocross! Έτοιμη για το 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/3/2024

Ελληνική, πολυπληθής ομάδα που δίνει μοτοσυκλέτες σε αναβάτες, πληρώνει εξοπλισμό, έξοδα προπόνησης, τα έξοδα γενικά και εφαρμόζει και αυστηρό πρόγραμμα. Συμβαίνει μία φορά κάθε δέκα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες ακόμη πιο σπάνια, όμως για το 2024 είναι ήδη έτοιμη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024!

Δεν έχουν περάσει πολλά εξάμηνα από τότε που ο Peter Hickman, που αυτή την στιγμή κρατά το ρεκόρ γύρου στο Isle of Man TT, μου εξιστορούσε πόσο τυχερός είναι που μία ιδιαίτερα πλούσια κυρία αποφάσισε να πάει κόντρα στις φίλες της στα πάρτι τσαγιού, όπου ανταγωνιζόντουσαν για τις επιδόσεις των αλόγων κούρσας που κάθε μία σπονσοράριζε και να δημιουργήσει την δική της ομάδα αγωνιστικών μοτοσυκλετών όπου τα «άλογα» θα μετρούνται πλέον σε εκατοντάδες. Βέβαια η Faye Ho που προσέλαβε τον Hickman και τον Brookes δεν αγάπησε τυχαία τις μοτοσυκλέτες και μπορεί η απόφασή της να έχει δική της ομάδα στο Isle of Man TT να ξεκίνησε ως πικάρισμα αλλά οι ρίζες και η προσωπικότητά της θα την έφερναν πολύ γρήγορα κοντά τους έτσι κι αλλιώς, χωρίς να επεκταθώ εδώ περισσότερο.

Samp_racing σαν να λαμε FHO
Στο εξωτερικό αυτά τα θαύματα γίνονται πιο συχνά: Η Faye Ho, εγγονή του δις/ουχου Stanley Ho με τον Peter Hickman

Είπα τότε στον Peter Hickman πως αυτή είναι μία πολύ συνηθισμένη ιστορία στο IoM TT και γενικά στα παγκόσμια πρωταθλήματα, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά δεν συμβαίνει συχνά σε επίπεδο εθνικών διοργανώσεων αν δεν μιλάμε για 4-5 Ευρωπαϊκές χώρες. Καθότι στις υπόλοιπες πέφτουν όλοι μαζί στο χαντάκι ακόμη και όσοι έχουν τη στόφα να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Προχωρήσαμε την κουβέντα μας τότε, λέγοντας πως μακάρι να βρεθούν και στις υπόλοιπες χώρες μερικοί πρόθυμοι και πλούσιοι να ξοδεύουν χρήμα σε αγώνες αντί σε κάτι πάρτι και τραπέζια.

Η ευχή εκείνη έπιασε και μάλιστα η αρχή που έγινε την σεζόν 2023, επεκτείνεται τώρα στο 2024 με τρόπο που ξεφεύγει από τα ελληνικά δεδομένα καθώς η SAMP Racing ξεκινά ως ότι καλύτερο έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό, ανταγωνιζόμενη σε παροχές ακόμη και ομάδες αντιπροσωπειών. Στο τέλος της επόμενης σεζόν θα έχουμε κλείσει 40 χρόνια και σε αυτή την πορεία έχουμε δει και αντίστοιχες παλαιότερες προσπάθειες από τρελούς με την καλή έννοια, θυμόμαστε και αντιπροσώπους που στις πλάτες τους σήκωσαν για χρόνια όλο το Motocross, μαζί και τους ανταγωνιστές τους μερικές φορές.

Στις μέρες μας όμως και σε μία εποχή που πέρα από το Motocross όλα τα αθλήματα με μοτοσυκλέτες πάσχουν οικτρά σε συμμετοχές και σε κοινό που τους παρακολουθεί, τέτοιες προσπάθειες λάμπουν φωτεινότερες. Ακόμη και το ίδιο το Motocross δυσκολεύεται από την γενικότερη απροθυμία των εταιρειών να υποστηρίξουν τους αγώνες στην Ελλάδα που κατά επέκταση δεν μπορείς να τις δείξεις και με το δάχτυλο κατηγορώντας, καθώς για να το κάνουν θέλουν σταθερότητα διοργανώσεων που δεν υπάρχει, σαφές πρόγραμμα που επίσης δεν υπάρχει, κόσμο να το παρακολουθεί για να υπάρχει νόημα στα έξοδα και τέλος ένα ελάχιστο πλήθος συμμετοχών, αντί να τρέχουν 3 και να ανεβαίνουν όλοι μαζί στο βάθρο. Από την πλευρά μας είμαστε οι μόνοι που επενδύουμε στην κάλυψη όλων των ελληνικών αγώνων, ακριβώς για να προωθηθούν οι συμμετέχοντες μήπως και στο μέλλον δούμε να πληθαίνουν βελτιώνοντας την κατάσταση.

Samp_racing σαν να λαμε FHO

Υπό αυτές τις συνθήκες μόνο κάποιος που έχει πάθος και χρήμα μπορεί να επενδύσει σε μία αγωνιστική ομάδα χωρίς να περιμένει τίποτα περισσότερο επιχειρηματικά και εικάζουμε πως αυτό ακριβώς έχει γίνει στην περίπτωση της Samp Racing από το ρεπορτάζ μας, καθώς η ίδια η ομάδα δεν έχει ακόμη επικοινωνήσει περισσότερες πληροφορίες. Ιδιοκτήτης της Samp Racing είναι ο κος Σαμπαθιανάκης, επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κρήτη που ειδικεύεται στις μεταφορές οχημάτων στο εξωτερικό.

Samp_racing σαν να λαμε FHO

Με έδρα στην Βουλγαρία μεταφέρει τα τελευταία 15 χρόνια αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη με τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών, ενώ διαθέτει και ιδιόκτητους σταθμούς φύλαξης σε Βενετία, Γερμανία, Πάτρα και Κόρινθο. Από την δραστηριότητα της Samp Trans, γίνεται ξεκάθαρο πως είναι λίγα αυτά που μπορεί να προσφέρει η Samp Racing από πλευράς προώθησης και αύξησης πελατολογίου, οπότε οι λόγοι ενασχόλησης του δραστήριου επιχειρηματία Σαμπαθιανάκη, θα πρέπει να αναζητηθούν στην επιθυμία του να προσφέρει στους Έλληνες αγωνιζόμενους μία σπάνια ευκαιρία!

Το 2023 η αρχή έγινε βοηθώντας νέους αγωνιζόμενους καθώς και εργαζόμενους της Samp Trans που ασχολούνταν με το MX, να αγωνιστούν στην προηγούμενη σεζόν αποφασίζοντας να κάνουν τώρα το επόμενο βήμα με ακόμη περισσότερους αναβάτες, δημιουργώντας μία κανονική dream team στο ελληνικό MX, ενώ δηλώνουν πως το Motocross είναι μόνο η αρχή!

H Samp Racing έχει αποκτήσει μοτοσυκλέτες KTM, ιδιοκτησίας της, και οι πρώτες πληροφορίες είναι πως έχει διαθέσει από τουλάχιστον δύο σε κάθε αναβάτη ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί σωστά.

 

Οι αναβάτες της Samp Racing είναι οι:

MX Open - Χρήστος Κοτούλας KTM#2

MX1 - Μανώλης Κρητικός KTM#160

MX1 - Χρήστος Κατσαμάκης KTM#888

MX2 - Σωτήρης Φωτάκης KTM#307

MX2 - Αλέξανδρος Κατσαμάκης KTM#19

MX2Τ - Λευτέρης Παπαδάκης KTM#177

MX85 – Ερμής Χατζηβασιλείου KTM#111

MX85 – Μιχάλης Πιστικός KTM#281

Ας δούμε την παρουσίαση των αναβατών:

Ευχόμαστε στην Samp Racing ένα λαμπρό μέλλον, να μην απογοητευτεί από την ελληνική πραγματικότητα και τις αντιξοότητες που αυτή θέτει σε κάθε νέο εγχείρημα και το όνειρό τους, να είναι το MX μόνο η αρχή, να βγει αληθινό. Η πρώτη αναμέτρηση δεν είναι μακριά, απέχει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα!

Ο αγώνας της Κέρκυρας είναι ο πρώτος για φέτος και φυσικά το MOTO, το μόνο μέσο που καλύπτει τους ελληνικούς αγώνες, θα είναι εκεί για να καταγράψει την έναρξη και την εξέλιξη και της φετινής σεζόν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross!

Samp_racing σαν να λαμε FHO

 

Samp_racing σαν να λαμε FHOSamp_racing σαν να λαμε FHO

 

Samp_racing σαν να λαμε FHOΟ Jorge Prado σκέφτεται να μετακομίσει στα ΑΜΑ Supercross και την Kawasaki το 2025

 

 

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες