ΕΛ.ΑΣ. - 1.090 συλλήψεις και 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τετραήμερο σε ολόκληρη την επικράτεια

96.590 άτομα και 85.024 οχήματα ελέγχθηκαν σε όλη την επικράτεια το τελευταίο τετραήμερο
motomag ΕΛ.ΑΣ. - 1.090 συλλήψεις και 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τετραήμερο σε ολόκληρη την επικράτεια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/3/2024

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των παραβατικών και επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

ΕΛ.ΑΣ. - 1.090 συλλήψεις και 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τετραήμερο σε ολόκληρη την επικράτεια

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν:

συνολικά 96.590 άτομα και 85.024 οχήματα

προσήχθησαν 3.444 άτομα

συνελήφθησαν 1.090 άτομα για διάφορα αδικήματα

βεβαιώθηκαν 20.265 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

91 για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

13 για ηχόμετρα

ακινητοποιήθηκαν 504 οχήματα

κατασχέθηκαν 5

 

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν 6.197 έλεγχοι ατόμων

συνελήφθησαν 28 άτομα και βεβαιώθηκαν 1.218 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν 233 έλεγχοι ατόμων, 37 έλεγχοι οχημάτων, προσήχθησαν 13 άτομα, συνελήφθησαν 3 άτομα και βεβαιώθηκαν 39 παραβάσεις για Κ.Ο.Κ.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”