ΕΛ.ΑΣ. - 1.176 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις νυχτερινές ώρες από 16 έως 18 Φεβρουαρίου 2024

177 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, ενώ υπήρξε σύλληψη 20χρονου οδηγού αυτοκινήτου για επικίνδυνη οδήγηση
motomag ΕΛ.ΑΣ. - 1.176 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις νυχτερινές ώρες από 16 έως 18 Φεβρουαρίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/2/2024

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 16 έως 18 Φεβρουαρίου στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου μετά από έλεγχο 2.933 οδηγών, βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις.

Οι εντατικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης/Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εστίασαν στον περιορισμό του φαινομένου της ηχορύπανσης και στην καταπολέμηση αυτοσχέδιων αγώνων - επίδειξη ικανότητας.

Μετά από τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά:

  • 13 παραβάσεις για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
  • 27 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
  • 43 παραβάσεις για έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου
  • 12 παραβάσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτ/των (ΤΑΞΙ)
  • 177 παραβάσεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.933 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 613 αφορούσαν παράνομες σταθμεύσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστική επίσης, είναι και η περίπτωση σύλληψης 20χρονου ημεδαπού, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχου των οδικών δικτύων, να κινείται με όχημα, τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου σε κεντρικό δρόμο της πόλης αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς. Προ επικείμενου ελέγχου, ο οδηγός με οπισθοπορεία προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικό όχημα και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση.

Νεκρός αναβάτης σε trackday στην πίστα Lydden Hill της Αγγλίας

Η αστυνομία του Kent ερευνά τον θάνατο του 50χρονου αναβάτη
motomag Νεκρός αναβάτης σε trackday στην πίστα Lydden Hill της Αγγλίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

9/5/2024

Ο Stuart Donnelly από την Αυστραλία βρέθηκε στην πίστα Lydden Hill της Αγγλίας για να λάβει μέρος στο trackday που διοργάνωσε η No Limits Trackdays, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε μοιραίο για τον ίδιο καθώς έχασε την ζωή του οδηγώντας ένα Kawasaki ZX-10R.

Μετά το ατύχημα η αστυνομία του Kent έχει ξεκινήσει έρευνα για το συμβάν καλώντας αυτόπτες μάρτυρες για να διαλευκανθεί το τι ακριβώς συνέβη καθώς σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες κανένας άλλος αναβάτης δεν εμπλέκεται με το ατύχημα του Donelly.

Νεκρός αναβάτης σε trackday στην πίστα Lydden Hill της Αγγλίας

Η No Limits Trackdays, η διοργανώτρια εταιρεία της εκδήλωσης, έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας τα εξής: “Με βαθιά λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε ένα ατυχές και ασυνήθιστο περιστατικό με έναν συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης trackday που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Lydden Hill. Το θέμα χειρίζεται επί του παρόντος η Αστυνομία του Kent και από σεβασμό προς τους οικείους του αναβάτη, θα αποφύγουμε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όσους ήταν παρόντες στο Lydden Hill χθες και επέδειξαν εξαιρετική κατανόηση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης κατάστασης".

Μετά το θάνατο του Stuart Donnelly, δημιουργήθηκε μια καμπάνια crowdfunding στο GoFundMe για να βοηθήσει την οικογένειά του να καλύψει τα έξοδα της κηδείας, καθώς και τα έξοδα για την πτήση της οικογένειας του Donnelly στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Αυστραλία. Αυτή τη στιγμή η καμπάνια έχει ξεπεράσει τις 5.500 ευρώ.

Ετικέτες