ΕΛ.ΑΣ. - 411 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στις 10 Φεβρουαρίου στον Νομό Θεσσαλονίκης

Το παράνομο παρκάρισμα στην κορυφή των παραβάσεων, με την υπερβολική ταχύτητα να ακολουθεί
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 411 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στις 10 Φεβρουαρίου στον Νομό Θεσσαλονίκης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/2/2024

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στις 10 Φεβρουαρίου, σε οδηγούς και οχήματα σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, με 411 βεβαιωμένες παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Με σκοπό τη διευκόλυνση και προστασία πεζών και οδηγών, την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, οι αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ελέγχους σε οχήματα και βεβαίωσαν 411 παραβάσεις, εκ των οποίων:

  • 10 αφορούσαν σε πρόκληση θορύβου από οχήματα
  • 161 αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση
  • 103 σε υπερβολική ταχύτητα
  • 15 αφορούσαν σε μέθη
  • 2 σε παράνομη χρήση tablet αντί ταξιμέτρου από οδηγούς ΤΑΞΙ,
  • 2 σε παράνομη μεταφορά ασυνόδευτων δεμάτων από οδηγούς ΤΑΞΙ και
  • 118 λοιπές παραβάσεις

Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.

ΕΛ.ΑΣ. – 411 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. στις 10 Φεβρουαρίου στον Νομό Θεσσαλονίκης

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025