ΕΛ.ΑΣ. - Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές μοτοσυκλετών στα Νότια Προάστια Αττικής

Κατασχέθηκαν πιστόλι, κλεμμένη μοτοσυκλέτα, 11 κινητά τηλέφωνα καθώς και 9.550 ευρώ
Κλοπές Ηλιούπολη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/3/2024

Η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε κλοπές μοτοσυκλετών στα Νότια Προάστια Αττικής, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

Ειδικότερα τις πρωινές ώρες της 12ης και 13ης Φεβρουαρίου συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας (24χρονος και 22χρονος) -για τους οποίους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής κάθειρξης 6 ετών-, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές και επιπλέον σε βάρος του 22χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, ενώθηκαν μεταξύ τους και σύστησαν εγκληματική ομάδα – συμμορία με σκοπό την αφαίρεση μοτοσυκλετών μεγάλης αξίας κυρίως από την περιοχή της Ηλιούπολης με τη χρήση οχημάτων τύπου βαν αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες οι ανωτέρω κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας βαν που είχαν στην κατοχή τους, τα οποία είτε είχαν ενοικιάσει, είτε είχαν αφαιρέσει, κινούνταν κυρίως στην περιοχή της Ηλιούπολης, όπου αναζητούσαν σταθμευμένες δίκυκλες μοτοσυκλέτες μεγάλης αξίας.

Μόλις εντόπιζαν τη μοτοσυκλέτα - στόχο, στάθμευαν το όχημά τους σε κοντινή απόσταση και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία ή απασφαλίζοντας με λάκτισμα το τιμόνι, προέβαιναν στην αφαίρεση της με τη συνδρομή έτερων συνεργών τους οι οποίοι αναζητούνται.

Προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό της μοτοσυκλέτας τα μέλη της συμμορίας μετέφεραν τις αφαιρεθείσες μοτοσυκλέτες με βαν, στο οποίο τις φόρτωναν ενώ άλλες φορές τις μετέφεραν με τη χρήση άλλου δικύκλου.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας ήταν συστηματική και αδιάκοπη, ενώ χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητάς τους αποτελεί το γεγονός ότι προκειμένου μεγιστοποιήσουν το οικονομικό όφελος, διέπρατταν την ίδια ημέρα και σε διάστημα μόλις λίγων ωρών, πλήθος κλοπών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής για να ανακόψει τη δράση τους συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία ήταν επιφορτισμένη με τη συλλογή και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και τη διενέργεια περιπολιών στους τομείς δράσης τους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Από την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού καθώς και από ειδικές ανακριτικές πράξεις ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι, πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και εξακριβώθηκε η συμμετοχή τους σε 7 κλοπές μοτοσυκλετών, απόπειρα κλοπής μοτοσυκλέτας, κλοπή οχήματος και υπεξαίρεση οχήματος.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αστυνομική επιχείρηση των ανωτέρω αστυνομικών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι οι οποίοι λάμβαναν ειδικά μέτρα προκειμένου μην εντοπιστούν, καθόσον διέμεναν σε περιοχές εκτός της εγκληματικής τους δραστηριότητας και ακινητοποιήθηκαν.

Σε έρευνα στην οικία του 24χρονου και την κατοχή του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

 • ηλεκτρικός τροχός κοπής
 • ζεύγος γαντιών
 • 5 κινητά τηλέφωνα
 • 2 συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker)
 • το χρηματικό ποσό των 9.550 ευρώ

Σε έρευνα στην οικία του 22χρονου και την κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • πιστόλι μαζί με γεμιστήρα
 • μοτοσυκλέτα που είχε αφαιρεθεί στις 7 Μαρτίου από τη Γλυφάδα
 • μαχαίρι τύπου “ματσέτα” συνολικού μήκους 7 εκατοστών
 • μεταλλικά εργαλεία
 • κατσαβίδια
 • ηλεκτρικοί τροχοί κοπής
 • γάντια και
 • 6 κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον σε βάρος των 2 κατηγορουμένων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις συνολικής ποινής κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω είχαν συλληφθεί από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, κατοχή όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών, πρόκληση σωματικών βλαβών και ενδοοικογενειακή βία ενώ παραβιάζουν επανειλημμένα τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες