ΕΛ.ΑΣ. - Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου

Η οποία ξεκίνησε από την Νίκαια τα ξημερώματα της Δευτέρας με κατεύθυνση προς Ασπρόπυργο
μοτομαγ ΕΛ.ΑΣ. - Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/12/2023

Ένας 29χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τη ζωή του στο ύψος του Ασπρόπυργου τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από καταδίωξη ύποπτου οχήματος.

Η μοιραία καταδίωξη ξεκίνησε στις 3:30 τα ξημερώματα από την Νίκαια, οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή διαπίστωσαν πως υπήρχαν δύο ύποπτα οχήματα, το ένα εκ των  δύο σταμάτησε, το άλλο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με τον οδηγό να προσπαθεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς. Το ύποπτο όχημα κατευθύνθηκε προς την περιοχή του Ασπρόπυργου όπου εκεί έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό με αποτέλεσμα το περιπολικό που το ακολουθούσε να φρενάρει και η μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ να πέσει πάνω του. Η σύγκρουση μεταξύ περιπολικού και μοτοσυκλέτας ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο αστυνομικών οι οποίοι επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα να τραυματίζεται βαρύτατα. Ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός ο οποίος έχει καταγωγή από την Πάτρα μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο με τον ίδιο να καταλήγει λίγο αργότερα. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αρχικά και ο έτερος αναβάτης της μοτοσυκλέτας της ΔΙΑΣ που έχει τραυματιστεί αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

ΕΛ.ΑΣ. - Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ μετά από καταδίωξη αυτοκινήτου

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέροντας: “Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης.”

Ετικέτες

Kawasaki Z H2 Boost - Σε 2 εκδόσεις, με 225 & 275 hp

Ένα μοναδικό Streetfighter με υπερσυμπιεστή από τη γερμανική Höly Zweirad GmbH
Holy Kawasaki Z H2 Boost
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/5/2024

Πέρα από τις πωλήσεις μοτοσυκλετών παραγωγής, ο Γερμανός dealer Höly ειδικεύεται στις σπέσιαλ κατασκευές κυρίως σε μοντέλα της Kawasaki. Από τα χέρια τους έχουν βγει αξιομνημόνευτες βελτιωμένες μοτοσυκλέτες σε όλες τις κατηγορίες -Supersport, Naked, Cruise, Supermoto, κ.α.- ενώ πρόσφατα παρουσίασαν ένα υπέροχο Kawasaki Z H2 με μοναδικό κοστούμι, αρκετά εξτρά και δυνατές επιδόσεις.

Το Z H2 Boost της Höly θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, 229 και 275 hp (από τους 200 hp που έχει το μοντέλο παραγωγής), ενώ ξεχωρίζει για το custom φαίρινγκ του που αφαιρεί οπτικά βάρος σε σχέση με το στάνταρ φαίρινγκ, για τον μοναδικό RAM Air αεραγωγό του που διαπερνά το ρεζερβουάρ, και για το ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι, με την επιλογή για Superbike θέση οδήγησης.

Höly Zweirad GmbH

Πίσω το μονό ψαλίδι “βγάζει μάτι”, ενώ στον ίδιο βαθμό εντυπωσιάζει η custom πίσω ζάντα 240/17 με το πράσινο “αστέρι” και το κοντό τελικο εξάτμισης από H2R που την αφήνει να αναδειχθεί.

Σπέσιαλ είναι και η βαφή που συνδυάζει το πράσινο και το μαύρο, αλλά και χρωμιωμένα εξαρτήματα, εντυπωσιάζοντας απ’ όλες τις γωνίες.

Höly Zweirad GmbH

Το μπροστινό σύστημα έχει ως βάση μπροστινό από Z1000, ενώ διαφορετικό είναι το πίσω αμορτισέρ που διαθέτει και ρύθμιση ύψους. Τέλος, νέο είναι το ψυγείο για καλύτερη ψύξη του βελτιωμένου κινητήρα, νέες είναι και οι μανέτες με πράσινες λεπτομέρειες, ενώ στο ρεζερβουάρ βρίσκουμε πράσινα LED φώτα.

Η τιμή του Kawasaki Z H2 Boost δεν ανακοινώνεται, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Höly, ΕΔΩ.

Ετικέτες