ΕΛ.ΑΣ. - Πρόστιμο ρεκόρ 21.140 ευρώ σε αναβάτη που πέρασε 12 κόκκινα φανάρια

Σωρεία παραβάσεων K.O.K. μέσα σε ελάχιστα λεπτά από τον αναβάτη που τώρα θα κληθεί να πληρώσει ακριβό τίμημα
motomag Πρόστιμο ρεκόρ 21.140 ευρώ σε αναβάτη που πέρασε 12 κόκκινα φανάρια
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Ένα περιστατικό που συνήθως βλέπουμε να συμβαίνει στην Αμερική εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Πιο συγκεκριμένα ένας αναβάτης μοτοσυκλέτας δεν σταμάτησε σε έλεγχο της αστυνομίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαπράξει σειρά από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. οι οποίες θα του κοστίσουν πολύ ακριβά.

Πιο συγκεκριμένα ο αναβάτης ο οποίος δεν είχε πινακίδα κυκλοφορίας στην μοτοσυκλέτα του, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών ενώ στη συνέχεια παραβίασε κινούμενος με υπερβολική ταχύτητα ούτε ένα ούτε δύο αλλά δώδεκα κόκκινα φανάρια, κάνοντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς και αναστροφή.

Μία μέρα μετά τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης ο ίδιος εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στην περιοχή των Μεγάρων, ενώ μετά από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως η μοτοσυκλέτα είχε δηλωθεί σε καθεστώς ακινησίας ενώ ήταν ανασφάλιστη.

Στον αναβάτη της μοτοσυκλέτας επιβλήθηκε πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ η ΑΑΔΕ ενημερώθηκε ώστε να επιβάλει το πρόστιμο των 10.500 ευρώ για την παράβαση της ακινησίας. Με απλά λόγια ο αναβάτης θα κληθεί να καταβάλλει ούτε λίγο ούτε πολύ 21.140 ευρώ!

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου