Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ένα V85TT για τον Ewan McGregor

Μια νέα προωθητική ενέργεια

Μάλλον όταν η Moto Guzzi και ο όμιλος Piaggio, στον οποίο ανήκει, σχεδίαζε την V85TT για την παγκόσμια αγορά, δεν ήξερε πόσο τεράστια επιτυχία θα σημείωνε. Απ’ την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στα διεθνή σαλόνια το 2017, τράβηξε τα βλέμματα του κοινού, που στην μορφή του είδαν ένα προσιτό και καθημερινό on-off που δεν τρομάζει με τον όγκο του. Μάλιστα, μπορείτε να διαβάσετε για τις χάρες και το κρυφό ταλέντο που διαθέτει η V85TT στο καλοκαιρινό τεύχος Ιουνίου 595 που κυκλοφορεί. Όταν ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες για το μοντέλο έγινε ένας χαμός, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι αιτήσεις για test rides ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του εργοστασίου απ’ το Mandello del Lario. Απ’ την γοητεία του σχεδιασμού του δεν κατάφερε να ξεφύγει ούτε ο Ewan McGregor, ο γνωστός ηθοποιός του Hollywood που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διάσημες ταινίες όπως το Star Wars, Angels and Demons, The Imposibble και άλλες.

Θυμηθείτε: Οδηγούμε Moto Guzzi V85TT 2019 [video]: Η ξεχωριστή πρόταση στα μεσαία On-Off

Ο McGregor όμως, δεν φημίζεται μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για την αγάπη του για τις μοτοσυκλέτες και συγκεκριμένα γι' αυτές της Moto Guzzi. Μάλιστα, είχε μιλήσει για το πάθος του σχετικά με τις Moto Guzzi στην ταινία Long Way Down (όπου εκεί οδηγούσε βέβαια BMW), όταν σταμάτησε στο Mandello del Lario για να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για πρώτη φορά. Λίγους μήνες αργότερα, πίσω στο 2007, εμφανίστηκε στις όχθες του Mandello del Lario όπου πραγματοποιούνταν οι Moto Guzzi World Days για λάβει μέρος στη γιορτή των Guzzisti και επέστρεψε στο Λονδίνο έχοντας αγοράσει το California Vintage.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι θερμός υποστηρικτής της μάρκας με το λογότυπο του αετού και πρωταγωνίστησε στη νέα διαφημιστική καμπάνια της για την V85TT. Τα γυρίσματα για την καμπάνια έγιναν στο Resort Is Molas που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Σαρδηνίας, εκεί που έγινε και η παρουσίαση του μοντέλου τον περασμένο Μάρτιο. Μια ερημική και παρθένα περιοχή, με φυσικό κάλλος, με μαγευτικά τοπία με φόντο τη μεσογειακή θάλασσα και τη λευκή άμμο στις παραλίες. Σκοπός της καμπάνιας –όπως και οι προηγούμενες- είναι να αναδείξουν τον adventure χαρακτήρα της V85TT που υπερτονίζεται μέσα απ’ την ομορφιά της τοποθεσίας αλλά και μέσα απ' τον McGregor να ενισχυθεί η εικόνα της μοτοσυκλέτας, αφού ο Βρετανός ηθοποιός ανακηρύχτηκε επίσημα ως πρεσβευτής του δικύλινδρου on-off.