Εορτασμοί για 75 χρόνια του MotoGP στο φετινό Goodwood Festival of Speed

Ανακοινώθηκαν οι αναβάτες που θα συμμετέχουν στον θεσμό και τα εορταστικά event
Goodwood Festival of Speed - 75 χρόνια MotoGP εορτασμοί 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/7/2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Goodwood Festival of Speed έχει ξεκινήσει, με την αρχή για την βρετανική γιορτή των τεσσάρων και δύο τροχών να γίνεται την Πέμπτη 11 Ιουλίου.

Φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας γιορτάζει 75 χρόνια από τον πρώτο αγώνα, ο οποίος είχε γίνει στο Isle of Man, και στο Goodwood Festival of Speed θα τιμήσουν αυτή την ιστορική στιγμή δεόντως.

Ανάμεσα στους θρύλους των αγώνων που έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στον θεσμό φέτος είναι ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής GP500, Kenny Roberts. Ο Αμερικάνος θα οδηγήσει την Yamaha YZR500 με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1980, το τρίτο του σερί πρωτάθλημα και τελευταίο στην κορυφαία κατηγορία. 

Ούτε ο Mick Doohan θα λείψει από το φετινό FoS, με τον πεντάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να συμμετέχει με τη Honda NSR500V του 1998 με την οποία κατέκτησε το τελευταίο από τα πέντε πρωταθλήματά του στα GP500.

Goodwood Festival of Speed - 75 χρόνια MotoGP εορτασμοί 2024

Δίπλα τους θα οδηγήσει ο άλλος μεγάλος πρωταθλητής από την Αυστραλία, Casey Stoner, ο οποίος δηλώνει φαν του βρετανικού θεσμού και συμμετέχει όποτε του επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του σε αυτόν από το 2006. Ο Αυστραλός θα βρίσκεται στη σέλα της Ducati Desmosedici GP8 με την οποία συμμετείχε στο Πρωτάθλημα του 2008.

Μαζί με τον πατέρα Roberts θα είναι και ο γιος Kenny Roberts Jr., Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2000, πάνω στη νικηφόρα για τον ίδιο RGV500 XR80 που οδηγούσε τη χρονιά που πήρε το Πρωτάθλημα Αναβατών. 

Παρόντας και ο Stefan Bradl, Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2008 στo Moto2 με τον Γερμανό να οδηγεί την εργοστασιακή Honda RC213V του 2023.

Μαζί με τους θρύλους του MotoGP στο FoS θα βρίσκονται και οι θρύλοι του ΤΤ, Peter Hickman και John McGuinness που μετρούν συνολικά 37 νίκες στο Isle of Man -14 ο Hickman και 23 ο McGuinness.

Τέλος, παρόντας θα είναι και ο απίστευτος Pol Tarres ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον θεσμό στη σέλα ενός Tenere 700. Ο Ισπανός δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική του να γνωρίσει από κοντά μερικούς από τους ήρωές του, αλλά και να ευχαριστήσει το κοινό με τις ικανότητές του πάνω στη σέλα της adventure μοτοσυκλέτας της Yamaha, πραγματοποιώντας σχετική επίδειξη.

Ετικέτες

Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο

Ο επόμενος αντιπρόσωπος υπογράφει την σύμβασή του
Η Triumph διακόπτει την αντιπροσώπευσή της στην Ελλάδα – Έρχεται ανακοίνωση για τον νέο αντιπρόσωπο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2026

Και επίσημα πλέον μπορεί να ανακοινωθεί στο κοινό η πληροφόρηση που είχε ήδη το δίκτυο πωλήσεων της Triumph και τα συνεργαζόμενα καταστήματα και εταιρείες, καθώς και οι εργαζόμενοι της ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε. πως η αγγλική εταιρεία διακόπτει την πολυετή συνεργασία της με τον αντιπρόσωπό της στην Ελλάδα.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ υπήρξε ο εισαγωγέας της Triumph για 33 χρόνια και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ένας από τους πετυχημένους στον κλάδο εισαγωγέων μοτοσυκλετών έχοντας ήδη κεφαλοποιήσει τα προηγούμενα βήματά του που εκτός των άλλων συμπεριέλαβαν τότε και την αντιπροσώπευση της Yamaha, προχώρησε στη συμφωνία με το Αγγλικό εργοστάσιο σε μία ταραχώδη περίοδο που η γκάμα της δεν βρισκόταν στο σημερινό επίπεδο.

Η ΗΛΙΟΦΙΛ στήριξε για πολλά χρόνια την Αγγλική εταιρεία, ιδιαίτερα σε εκείνη την περίοδο πριν από τρεις δεκαετίες και ήλπιζε τουλάχιστον σε μία πιο ήπια μετάβαση, κι ακόμη καλύτερα, να συμπεριληφθεί στην συμφωνία της μετάβασης το στοκ της ή ακόμη και τα προσφάτως εγκαινιασμένα καταστήματα.

Δεν ήταν επίσης κάτι κρυφό στο δίκτυο πωλήσεων πως ο κος Νάσος Ηλιόπουλος είχε εκφράσει την επιθυμία με μεταβιβάσει την αντιπροσωπεία σε άλλη εισαγωγική εταιρεία, έχοντας πραγματοποιήσει ένα πρώτο κύκλο συναντήσεων πριν από αρκετά χρόνια. Το τελευταίο όμως διάστημα η ΗΛΙΟΦΙΛ είχε πραγματοποιήσει σοβαρές επενδύσεις στη λιανική πώληση και είχε ανοίξει και νέο κατάστημα, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ διέθετε και αρκετά σημεία service. Ήταν λοιπόν αναμενόμενο κι απολύτως λογικό από πλευράς τους πως θα συνεκτιμηθεί η αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος της αγοράς επένδυση από την μητρική εταιρεία. Δυστυχώς η TRIUMPH MOTORCYCLES LTD αποφάσισε να διακόψει άμεσα την συνεργασία.

Ο νέος αντιπρόσωπος είναι επίσης γνωστός, διαθέτει μία από τις κορυφαίες σε μερίδιο πωλήσεων εταιρείες της ελληνικής αγοράς και πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χώρου όμως, σύμφωνα με πηγή από τη μεριά της Triumph, δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την υπογραφή της σύμβασης με τους Άγγλους.

Δεν αναμένεται λοιπόν άμεσα μία επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της νέας αντιπροσωπείας.

Για τους πελάτες και τους ιδιοκτήτες Triumph αυτή η μη ομαλή μετάβαση δημιουργεί κενό, αντίστοιχο με εκείνο που υπήρξε με την Kawasaki. Από αυτή τη στιγμή θα είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εξυπηρετηθούν με ανταλλακτικά, πόσο μάλλον με νέα μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί και το site της Triumph στην Ελλάδα.

Για εκείνους που είχαν παραγγείλει μοτοσυκλέτες με βάση και την πρόσφατη καλοκαιρινή προσφορά που είχαν ανακοινώσει, είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή με ποιον τρόπο θα εξυπηρετηθούν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνεργαζόμενα καταστήματα θα βρουν σύντομα μία νέα συμφωνία να τους περιμένει με τον νέο αντιπρόσωπο και τα ιδιόκτητα καταστήματα της ΗΛΙΟΦΙΛ να κάνουν τη μετάβαση με τον πλέον ανώδυνο τρόπο για το προσωπικό της εταιρείας, πολλοί από τους οποίους εργάζονται πολλά έτη στο πόστο τους.

Ελπίζουμε για τους ιδιοκτήτες της Triumph να επιτευχθεί η ταχεία εξέλιξη και να έχουμε σύντομα την υπογραφή σύμβασης, ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί ο νέος αντιπρόσωπος.

 

Η ανακοίνωση της ΗΛΙΟΦΙΛ:

 

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.                                                                                                                             Αθήνα 1/7/2026

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ TRIUMPH MOTORCYCLES LTD - ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.

Με το παρόν ενημερώνουμε του πελάτες και συνεργάτες μας για την διακοπή συνεργασίας με το Βρετανικό εργοστάσιο στις 30/6/2026, μετά από 33 χρόνια συνεργασίας και μάλιστα χωρίς καμία υπαιτιότητά μας.

Η αρχικά προταθείσα παράταση από το εργοστάσιο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ομαλή μετάβαση στον νέο αντιπρόσωπο - εισαγωγέα, δεν υλοποιήθηκε καθόσον καμία από τις αυτονόητες προϋποθέσεις που ζήτησε η εταιρεία μας για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτή.

Η εταιρεία μας υπήρξε πάντοτε πελατοκεντρική με γνώμονα την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας, από την αγορά και σε όλη την διάρκεια της κατοχής της μοτοσυκλέτας και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσει στο εγγύς μέλλον μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα εταιρεία αντιπροσώπευσης που θα ανακοινώσει τη συνεργασία της με το Βρετανικό εργοστάσιο επίσημα τους επόμενους μήνες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας μας για την εξαιρετικά καλή σχέση που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον με την αγαπημένη μας μάρκα.