Επέκταση ανάκλησης για BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) για πιθανή υγρασία στον δεξί διακόπτη

Συνδέεται με την ανάκληση του ρελέ μίζας που είδαμε πέρσι
Επέκταση ανάκλησης για BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) για πιθανή υγρασία στον δεξί διακόπτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος RAPEX ανακοινώνεται ανάκληση στα BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) με ημερομηνίες κατασκευής 30/05/2022 - 18/10/2024, για πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας στον δεξί διακόπτη.

Η ανάκληση με αριθμό SR/01207/25 δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες και αναφέρει τα εξής: «Η υγρασία μπορεί να διεισδύσει στον δεξιό διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών και να οδηγήσει σε βλάβες της ανάφλεξης, όπως σβήσιμο ή καθυστέρηση στην λειτουργία των φώτων, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων και τραυματισμών».

Συμπερασματικά, μιλάμε για αντίστοιχο ζήτημα με την περσινή ανάκληση που αφορούσε το R 1300GS για πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας στο ρελέ της μίζας και για το οποίο είχατε διαβάσει παλιότερα στο MOTO (περισσότερα εδώ). Φαίνεται πως δεν είναι λοιπόν ένα νέο ξεχωριστό ζήτημα για το GS, αλλά ανεβαίνει εκ νέου στο σύστημα Rapex με ξεχωριστό αριθμό καθώς επεκτείνεται σε περισσότερα μοντέλα και αφορά τον διακόπτη πλέον, δείχνοντας πως το ζήτημα στεγανοποίησης δεν έχει τελειώσει πλήρως.

Τώρα αναμένουμε να δούμε πόσο επηρεάζει η συγκεκριμένη ανάκληση και τη χώρα μας συγκεκριμένα.

Συμμορία Άγγλων έκλεψε δίκυκλα αξίας 1 εκατομμυρίου – Προδόθηκαν από την επίδειξη στα social media [Video]

Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους πιάσει επί έναν χρόνο, αλλά οι τέσσερις κακοποιοί προδόθηκαν μόνοι τους
thieves
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 οι Marshall Thomas, Sonnie Davies, Cameron Stevens και Brandon Carter, ηλικίας 18, 20, 22 και 22 αντιστοίχως, τρομοκρατούσαν την περιοχή του Bristol στην Αγγλία κλέβοντας πανάκριβες μοτοσυκλέτες μέσα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία, υπό την απειλή βίας.

Η λεία τους εκτιμάται πως κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καν καταφέρει να συνδέσουν όλες τις κλοπές τους, ούτε φυσικά είχαν πλησιάσει καν κοντά στο να τους πιάσουν.

Η αρχή του τέλους οφείλεται καθαρά στην ανοησία των κλεφτών, οι οποίοι πλημμύριζαν ο TikTok με βίντεο που κοκορεύονταν για τις μοτοσυκλέτες που είχαν κλέψει, ενώ με αρκετές από αυτές γύριζαν άλλα βίντεο με σούζες, επιταχύνσεις κ.ο.κ.

Σε αυτό το σημείο τράβηξαν την προσοχή των αρχών, με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να συνδέουν τις διάφορες κλοπές μεταξύ τους και να καταλήγουν στα μέλη της σπείρας αυτής.

Οι κλοπές έγιναν από τους τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς ο Davies μπλέχτηκε μαζί τους για άλλον λόγο. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Thomas και Carter είχαν απαγάγει και βασανίσει έναν 15χρονο επειδή πίστευαν πως τους είχε κλέψει ένα από τα κλεμμένα δίκυκλα, ενώ ο Thomas προσέθεσε και κατοχή και εμπορία ναρκωτικών στο δικό του κατηγορητήριο.

Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν τελικώς και, χάρη στα πειστήρια που οι ίδιοι προσέφεραν τις αρχές μέσω των αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 χρόνια ο Thomas, 8 ο Carter και από 3 οι Stevens και Davies.