Επέκταση ανάκλησης για BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) για πιθανή υγρασία στον δεξί διακόπτη

Συνδέεται με την ανάκληση του ρελέ μίζας που είδαμε πέρσι
Επέκταση ανάκλησης για BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) για πιθανή υγρασία στον δεξί διακόπτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος RAPEX ανακοινώνεται ανάκληση στα BMW R 1300 GS, R 1300 GS Adventure, R12, R12 nineT (και Α2) με ημερομηνίες κατασκευής 30/05/2022 - 18/10/2024, για πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας στον δεξί διακόπτη.

Η ανάκληση με αριθμό SR/01207/25 δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες και αναφέρει τα εξής: «Η υγρασία μπορεί να διεισδύσει στον δεξιό διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών και να οδηγήσει σε βλάβες της ανάφλεξης, όπως σβήσιμο ή καθυστέρηση στην λειτουργία των φώτων, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων και τραυματισμών».

Συμπερασματικά, μιλάμε για αντίστοιχο ζήτημα με την περσινή ανάκληση που αφορούσε το R 1300GS για πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας στο ρελέ της μίζας και για το οποίο είχατε διαβάσει παλιότερα στο MOTO (περισσότερα εδώ). Φαίνεται πως δεν είναι λοιπόν ένα νέο ξεχωριστό ζήτημα για το GS, αλλά ανεβαίνει εκ νέου στο σύστημα Rapex με ξεχωριστό αριθμό καθώς επεκτείνεται σε περισσότερα μοντέλα και αφορά τον διακόπτη πλέον, δείχνοντας πως το ζήτημα στεγανοποίησης δεν έχει τελειώσει πλήρως.

Τώρα αναμένουμε να δούμε πόσο επηρεάζει η συγκεκριμένη ανάκληση και τη χώρα μας συγκεκριμένα.

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες