BMW R 1300 GS - Τεχνική Οδηγία για το ρελέ της μίζας

Αφορά κάποια, και όχι όλα, τα μοντέλα παραγωγής - Οι πληροφορίες του ΜΟΤΟ μετά από επικοινωνία με τη BMW Motorrad Hellas
BMW R 1300 GS Τεχνική Οδηγία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/11/2023

Καθώς στο διαδίκτυο έγινε πρόσφατα αναπαραγωγή πληροφοριών για ανάκληση του R 1300 GS, επικοινωνήσαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία η οποία μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία ανάκληση, όμως υπάρχει τεχνική οδηγία, που δεν αφορά τον κινητήρα, αλλά το ρελέ της μίζας που σε κάποια μοντέλα θα χρειαστεί αντικατάσταση.

Οι R 1300 GS έχουν ήδη ξεκινήσει να φτάνουν στη χώρα μας, με την επίσημη αντιπροσωπεία να τις ελέγχει μία-μία για να διαπιστώσει αν τα πλαίσια τους περιλαμβάνονται στην τεχνική οδηγία της εταιρείας. Και όπως μας πληροφόρησε η BMW Motorrad Hellas, μέχρι στιγμής καμία από τις μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί δεν υπάγεται στην οδηγία.

Οι ανακλήσεις και οι τεχνικές οδηγίες είναι άρρηκτο κομμάτι της σύγχρονης υπεύθυνης εταιρικής πρακτικής, και η διαφάνεια που επιδεικνύει η BMW την κάνει αρκετές φορές στόχο αρνητικών σχολίων από βιαστικούς “καλοθελητές”, όμως η στρατηγική της αποδεικνύει έμπρακτα το πόσο εκτεταμένα ασχολείται με τον έλεγχο των μοτοσυκλετών της σε πρωτόγνωρο βάθος χρόνου, πριν ακόμα αυτές αφιχθούν στους πελάτες της, μέχρι και αρκετές δεκαετίες μετά το ντεμπούτο τους.

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες