Έσπασε το ρεκόρ στις Σέρρες! Απογειώθηκε το Βουλγάρικο V4R: 1:17:614

Κράτησε ψηλά τον πήχη ο δικός μας Λευτέρης Πίππος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2019

Έφυγε από τα ελληνικά χέρια και όχι απλά έσπασε, αλλά διαλύθηκε το ρεκόρ πίστας στις Σέρρες από το Ducati V4R του Angel Karanyotov στον αγώνα του Βουλγάρικου πρωταθλήματος που διεξάγεται στις Σέρρες. Δίχως πολλές αλλαγές από εργοστασιακή μορφή, με αγωνιστική εξάτμιση, ελαστικά Dunlop παρόλο που έχει αυτοκόλλητα της Pirelli, και ενώ ακόμη ψάχνει τις ρυθμίσεις του –όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο Λευτέρης Πίππος- ο Angel έσπασε το ρεκόρ…

Έμπλεξε σήμερα σε μάχη με τον πατροπαράδοτα ικανό Martin Choy ο οποίος συμμετέχει με R1 προσωρινά, έως ότου ετοιμαστεί η μοτοσυκλέτα του, με την οποία όμως κατάφερε να κρατηθεί στο επίπεδο του προηγούμενο ρεκόρ πίστας και τέλος να σημειώσει πτώση. Ο Choy έπεσε προσπαθώντας να φύγει εμπρός και να κρατήσει πίσω το σαρωτικό V4R που στην ευθεία έκλεβε εκκλησίες με απίστευτη διαφορά και τρομακτική έξοδο από τις στροφές. Ευτυχώς μονάχα ένα διάστρεμμα ήταν το αποτέλεσμα...

Για την ιστορία το προηγούμενο ρεκόρ το είχε θέσει πριν από ακριβώς δύο χρόνια, πάλι σε γύρο του βουλγαρικού πρωταθλήματος, η R1 της Wolf-Racing Motul, στο 1:18.939! Το δυνατότερο R1 της Ελλάδας και όχι μόνο, κατάφερε να θέσει και να κρατήσει για καιρό αυτό το νούμερο που έσπασε σήμερα με μεγάλη διαφορά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πίππος που τερμάτισε τρίτος κρατώντας ψηλά την σημαία, το σημερινό ρεκόρ είναι μόνο η αρχή. Μόλις ο Angel βρει τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας, μόλις την εξελίξει ακόμη περισσότερο τότε το ρεκόρ της πίστας θα πέσει στο 1:16!!!

Ο Λευτέρης Πίππος βρέθηκε στις Σέρρες, παλεύοντας με ελάχιστη βοήθεια απέναντι σε Βούλγαρους αγωνιζόμενους που επί πολλούς γύρους αυτές τις μέρες έκαναν προπόνηση, ξόδευαν ελαστικά και έψαχναν τις μοτοσυκλέτες τους. Το ρεκόρ που έθεσε σήμερα το V4R στις Σέρρες δεν ήρθε ούτε άμεσα, ούτε αβίαστα, και σίγουρα έχει περιθώριο να κατέβει κι ακόμη πιο κάτω.

Με 130 συμμετοχές και μία πίστα που έχουμε να την δούμε τόσο γεμάτη για πάνω από μία δεκαετία, το Βουλγάρικο πρωτάθλημα εξελίσσεται ομαλά, χωρίς να χαρακτηρίζεται από την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Ο τεχνικός έλεγχος είναι σποραδικός, η χρήση των ελαστικών δεν επιβλέπεται και οι μπλε σημαίες πρακτικά ανύπαρκτες. Όμως το κλίμα είναι όμορφο και όλοι τους πειθαρχημένοι. Είναι λοιπόν οι συμμετέχοντες που διατηρούν υψηλά το επίπεδο κι αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε στους γείτονες και μάλιστα να παραδειγματιστούμε. Δίχως φωνές, δίχως προστριβές, οι Σέρρες αυτή την στιγμή σφύζουν από ζωή και η εικόνα που παρουσιάζουν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αντίστοιχη ελληνική, των μετρημένων συμμετοχών…

Ο αγώνας συνεχίζεται, ακολουθώντας το πρότυπο των WSBK και αύριο εκτός από ένα νέο ρεκόρ, μπορεί να έχουμε και ακόμα μεγαλύτερη μάχη…

Θερμά συγχαρητήρια στον Μαρκεσίνη επίσης που μπήκε εντός δεκάδας με αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες που ανέβηκαν στις Σέρρες για να πάρουν μέρος στο Βουλγάρικο πρωτάθλημα με δικά τους έξοδα, χωρίς την υποστήριξη των χορηγών.

 

Σε πελάγη ευτυχίας ο Angel Karanyotov με το 1:17:614!!

το Ducati V4R στην αρχή των προπονήσεων...
Ετικέτες

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες