Χαμός στο Assen

Από το

Μαύρο Σκύλο

27/6/2013

Μπορεί οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές για τον αγώνα των MotoGP στο Assen να μην είχαν ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τον Lorenzo να επικρατεί θεαματικά μπροστά από τους Crutchlow, Marquez και Rossi, αλλά η βροχή που έπεσε στις δεύτερες δοκιμές έφερε το δράμα. Λίγο πριν την πολύ γρήγορη στροφή Hoge Heide, ο ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής άνοιξε το γκάζι πάνω από λιμνάζον νερό με αποτέλεσμα μια θεαματική και ιδιαίτερα οδυνηρή πτώση. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για τον Marquez ώστε να γράψει τον ταχύτερο χρόνο στα βρεγμένα δοκιμαστικά, με τον Rossi να ακολουθεί σε απόσταση 2,5 δεκάτων του δευτερολέπτου. Η απόσταση με τους αναβάτες που έπονται είναι μεγαλύτερη, καθώς ο Pedrosa βρίσκεται πάνω από έξι δέκατα πιο πίσω, ο Bradl είναι στο δευτερόλεπτο και λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο είναι ο Dovizioso με το Ducati.

Ο Lorenzo μεταφέρθηκε στο ιατρείο για εξετάσεις όπου και διαπιστώθηκε πως έσπασε την κλείδα του, συνεχίζοντας το κακό κάρμα του ισπανού στο Assen, αφού τα δύο τελευταία χρόνια είχε εγκαταλείψεις λόγω πτώσεων από τον πρώτο κιόλας γύρο του αγώνα. Φέτος, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει καν να πάρει εκκίνηση...

Balenciaga Biker Pantashoes - Μόνο 10.000 ευρώ

500 για τις παντελονομπότες, 9.500 ευρώ για το όνομα
Balenciaga
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2024

Ο ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga έχει γίνει γνωστός για τις αντισυμβατικές και πολλές φορές ακραίες συλλογές ρούχων του, και στο ίδιο πνεύμα παρουσιάζει ένα Biker Pantashoes (τι εννοείτε δεν ξέρετε τι είναι τα pantashoes;), παντελόνι δερμάτινο με ραμμένες τις μπότες από κάτω, ζητώντας μια περιουσία για την αγορά του.

Τι να καταλάβoυμε όμως κι εμείς οι πληβείοι από Balenciaga… αντί να εκτιμήσουμε που ένας τέτοιος οίκος μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθόμαστε και ειρωνευόμαστε.

Γιατί δηλαδή; Επειδή το στιλ των συγκεκριμένων pantashoes θυμίζει ελαφρώς παραμάγαζο στα βάθη της Ομόνοιας που πουλά μπουφάν “μοτοσυκλέτας”, ξέρετε, αυτά με τις μεγάλες στάμπες Lucky Strike, Repsol, κ.α.; Άντε, πες πως δεν αντιλαμβανόμεθα τη σχεδιαστική άποψη των συγκεκριμένων pantashoes (άκου pantashoes, μα ποιος φοράει τέτοιο πράγμα; και γιατί;), μας πειράζει που η πραγματική αξία των υλικών αφορά ελάχιστο ποσοστό της τιμής που ζητά ο Balenciaga; Ε τότε γιατί κάνουμε τόση φασαρία; Έλα ντε. Ίσως επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Άλλωστε αυτές οι τιμές που σε εμάς φαίνονται εξωφρενικές, σε κάποιους άλλους είναι καθημερινότητα, και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Οπότε, περί ορέξεως… Balenciaga

Ετικέτες