Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Χάρισαν μοτοσυκλέτα σε νοσηλεύτρια

Ως ένδειξη σεβασμού για τη δουλειά της

Έχεις φανταστεί ποτέ πώς θα ήταν να ήσουν νοσηλευτής/τρια σε νοσοκομείο την περίοδο της πανδημίας; Βασικά και χωρίς αυτήν. Μιλάμε για μια “δουλειά” που επί της ουσίας είναι λειτούργημα. Μια δουλειά που δεν αμείβεται όπως θα ‘πρεπε, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ποσό που να αντισταθμίζει αυτά που προσφέρει ένας νοσηλευτής/τρια, αν αναλογιστείς πώς σε κάθε βάρδια δεν εφαρμόζεις απλώς τις νοσηλευτικές σου δεξιότητες και μετά πας σπίτι, αλλά αφήνεις κι ένα κομμάτι της ψυχής σου, αφού κάθε ασθενής που περνά απ’ τα χέρια σου είτε αναρρώσει είτε όχι σε στιγματίζει και αποτυπώνεται στη μνήμη σου.

Τώρα σκέψου ότι έχει τελειώσει μια κουραστική βάρδια, έχεις αλλάξει και είσαι με το κράνος στο χέρι, έτοιμος να ξεκινήσεις την επαναφόρτιση των δυνάμεών σου με τον καλύτερο τρόπο… πηγαίνοντας σπίτι οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα σου! Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε αμέτρητες, φορές η οδήγηση της μοτοσυκλέτας τονώνει την ψυχολογία μας και αυτό είναι κάτι που χρειάζονται οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας αυτή τη στιγμή!

Ωστόσο, στη περίπτωση της νεαρής νοσηλεύτριας, Mercedes Suarez, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Αντί να απολαύσει το γυρισμό στο σπίτι καβάλα στο Kawasaki Ninja του 2004, που είχε ανακατασκευάσει με τον πατριό της, διαπίστωσε πως η μοτοσυκλέτα της είχε κλαπεί.

“Το Ninja 250 ήταν η πρώτη μου μεγάλη αγορά με τα χρήματα της δουλειάς και το πρώτο project με τον πατριό μου. Μας πήρε πολύ καιρό μέχρι να το επαναφέρουμε σε λειτουργική κατάσταση,” ανέφερε η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου San Antonio. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις με διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς να το αναπαράγουν κι έτσι η είδηση έφτασε στα αυτιά ενός πραγματικά καλού Σαμαρείτη, του ιδιοκτήτη του Alamo Cycle Plex, Dave Sears, που θέλησε να βοηθήσει την Suarez με τον δικό του τρόπο.

Ο Sears επικοινώνησε με τους συνεργάτες του στη Kawasaki και της χάρισε ένα ολοκαίνουργιο Kawasaki Ninja 400 εφοδιασμένο με μπόλικα αξεσουάρ, όπως το τελικό της Akrapovic! Μια απόφαση που προέκυψε απ’ τον ιδιοκτήτη του Alamo Cycle Plex, αφότου βρέθηκε το παλιό Ninja της Suarez παρατημένο στο δρόμο με αρκετές υλικές ζημίες, που όπως αναφέρθηκε θα ήταν ασύμφορη η επισκευή του. Ακόμη, ένα συνοικιακό συνεργείο προσφέρθηκε να επισκευάσει το παλιό Ninja δωρεάν όταν έμαθε για την ιστορία της, ως μια κίνηση σεβασμού προς τη νεαρή νοσηλεύτρια.

Tags: