Harley-Davidson European Bike Week 2023 - 100.000 συμμετέχοντες γιόρτασαν τα 120 χρόνια H-D

Περισσότερες από 70.000 μοτοσυκλέτες, σε μία διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο
Harley-Davidson European Bike Week 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2023

Η Harley-Davidson βρέθηκε στο παραλίμνιο αυστριακό χωριό, Faak am See του ομοσπονδιακού κρατιδίου Carinthia, για την 25η European Bike Week, όπου διεξήχθη εκεί στις 5-10 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη είσοδο, συγκεντρώνοντας σχεδόν 100.000 λάτρεις του αμερικάνικου σίδερου.

To 2023 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά για τη European Bike Week, καθώς σηματοδοτούσε τρία σημαντικά ορόσημα για τη Harley-Davidson, γιορτάζοντας τα 120 χρόνια ύπαρξης του Αμερικανού κατασκευαστή, τα 40 χρόνια του Harley Owners Group και τα 25 από το πρώτο Harley-Davidson European Bike Week, που διεξήχθη στο Faak am See το 1999. Λόγω αυτών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στους δρόμους της Carinthia, απολαμβάνοντας το αλπικό τοπίο, αλλά και της γειτονικής Σλοβενίας, με την οργάνωση να γίνεται από τον σύλλογο H.O.G Kärnten.

Ταυτόχρονα, η H-D ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Carinthia, διεξάγοντας εκεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της εταιρείας, κάθε Σεπτέμβριο, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Σε ένδειξη των ισχυρών δεσμών της πόλης με την Harley-Davidson, στα πλαίσια της διοργάνωσης, εγκαινιάστηκε η Λεωφόρος Harley, τιμώντας την πολυετή σχέση των δύο πλευρών. Αυτό, έρχεται να προστεθεί στην πινακίδα “Harleywood” δίπλα στη λίμνη και το άγαλμα ενός μοτοσυκλετιστή, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο από το Villach.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Όσοι βρέθηκαν στο European Bike Week, επισκέφθηκαν το Harley Village, μία τεράστια έκταση 40.000 τ.μ., η οποία ήταν γεμάτη με επίσημους αντιπροσώπους H-D από ολόκληρη την Ευρώπη και διάφορους εμπόρους της μάρκας, οι οποίοι διέθεταν ανταλλακτικά, διάφορα εξαρτήματα με το λογότυπο της H-D και είδη ρουχισμού. Εντός του “χωριού”, υπήρχαν επίσης οι νέες προσθήκες Saloon Bar και Harley Bar, όπως επίσης και δύο σκηνές που υποδέχτηκαν συνολικά 25 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η έκθεση της Harley-Davidson περιελάμβανε τα ολοκαίνουργια CVO Street Glide και CVO Road Glide, τα οποία ανανεώθηκαν εκ βάθρων το 2024, αποτελώντας τα πιο τεχνολογικά προηγμένα τουριστικά μοντέλα της H-D, προσελκύοντας τα βλέμματα του κόσμου. Μάλιστα 1.700 αναβάτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της εταιρείας, χάρη στο H-D Demo Zone.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Pan America, με δική της ξεχωριστή θέση, την “ Pan America Adventure Zone”, μία τεχνική χωμάτινη διαδρομή στην καρδιά της έκθεσης. Εκεί, οι θρύλοι του Dakar, ο Ισπανός Joan Pedrero και ο Βρετανός Mick Extance, μαζί με τον Γερμανό εκπαιδευτή off-road οδήγησης Ralf Wiesenfeller, προσέφεραν όχι μόνο θέαμα με τις επιδείξεις τους, αλλά και προηγμένα μαθήματα off-road οδήγησης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Την Παρασκευή 8/9 έλαβε χώρα το Custom Bike Show, με χορηγό την Metzeler, όπου περίπου 78 custom δημιουργίες διαγωνίστηκαν σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Τα έπαθλα ήταν για το Καλύτερο Custom στην Κατηγορία, Καλύτερο Custom στη Διοργάνωση και την Επιλογή του Κοινού. Το βραβείο της διοργάνωσης δόθηκε στον Mirko Perugini από την Ιταλία, ενώ το Σάββατο το βράδυ ο τυχερός Κροάτης Boris Zanki κέρδισε ένα Sportster S.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η παρέλαση του Σαββάτου πέρασε από την Λίμνη Faak, το Villach και το Finkenstein, όπου συμμετείχαν 10.000 αναβάτες, μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις στην Ευρώπη!

Επόμενο ραντεβού της Harley-Davidson είναι του χρόνου, για την 30η επέτειο του Ετήσιου Ευρωπαϊκού Rally H.O.G., το οποίο θα διεξαχθεί στην Senigallia της Ιταλίας από τις 6-9 Ιουνίου 2024, με ελεύθερη είσοδο.

Το European Bike Week θα επιστρέψει στο Faak am See στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας