Harley-Davidson European Bike Week 2023 - 100.000 συμμετέχοντες γιόρτασαν τα 120 χρόνια H-D

Περισσότερες από 70.000 μοτοσυκλέτες, σε μία διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο
Harley-Davidson European Bike Week 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2023

Η Harley-Davidson βρέθηκε στο παραλίμνιο αυστριακό χωριό, Faak am See του ομοσπονδιακού κρατιδίου Carinthia, για την 25η European Bike Week, όπου διεξήχθη εκεί στις 5-10 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη είσοδο, συγκεντρώνοντας σχεδόν 100.000 λάτρεις του αμερικάνικου σίδερου.

To 2023 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά για τη European Bike Week, καθώς σηματοδοτούσε τρία σημαντικά ορόσημα για τη Harley-Davidson, γιορτάζοντας τα 120 χρόνια ύπαρξης του Αμερικανού κατασκευαστή, τα 40 χρόνια του Harley Owners Group και τα 25 από το πρώτο Harley-Davidson European Bike Week, που διεξήχθη στο Faak am See το 1999. Λόγω αυτών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στους δρόμους της Carinthia, απολαμβάνοντας το αλπικό τοπίο, αλλά και της γειτονικής Σλοβενίας, με την οργάνωση να γίνεται από τον σύλλογο H.O.G Kärnten.

Ταυτόχρονα, η H-D ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Carinthia, διεξάγοντας εκεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της εταιρείας, κάθε Σεπτέμβριο, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Σε ένδειξη των ισχυρών δεσμών της πόλης με την Harley-Davidson, στα πλαίσια της διοργάνωσης, εγκαινιάστηκε η Λεωφόρος Harley, τιμώντας την πολυετή σχέση των δύο πλευρών. Αυτό, έρχεται να προστεθεί στην πινακίδα “Harleywood” δίπλα στη λίμνη και το άγαλμα ενός μοτοσυκλετιστή, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο από το Villach.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Όσοι βρέθηκαν στο European Bike Week, επισκέφθηκαν το Harley Village, μία τεράστια έκταση 40.000 τ.μ., η οποία ήταν γεμάτη με επίσημους αντιπροσώπους H-D από ολόκληρη την Ευρώπη και διάφορους εμπόρους της μάρκας, οι οποίοι διέθεταν ανταλλακτικά, διάφορα εξαρτήματα με το λογότυπο της H-D και είδη ρουχισμού. Εντός του “χωριού”, υπήρχαν επίσης οι νέες προσθήκες Saloon Bar και Harley Bar, όπως επίσης και δύο σκηνές που υποδέχτηκαν συνολικά 25 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η έκθεση της Harley-Davidson περιελάμβανε τα ολοκαίνουργια CVO Street Glide και CVO Road Glide, τα οποία ανανεώθηκαν εκ βάθρων το 2024, αποτελώντας τα πιο τεχνολογικά προηγμένα τουριστικά μοντέλα της H-D, προσελκύοντας τα βλέμματα του κόσμου. Μάλιστα 1.700 αναβάτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της εταιρείας, χάρη στο H-D Demo Zone.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Pan America, με δική της ξεχωριστή θέση, την “ Pan America Adventure Zone”, μία τεχνική χωμάτινη διαδρομή στην καρδιά της έκθεσης. Εκεί, οι θρύλοι του Dakar, ο Ισπανός Joan Pedrero και ο Βρετανός Mick Extance, μαζί με τον Γερμανό εκπαιδευτή off-road οδήγησης Ralf Wiesenfeller, προσέφεραν όχι μόνο θέαμα με τις επιδείξεις τους, αλλά και προηγμένα μαθήματα off-road οδήγησης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Την Παρασκευή 8/9 έλαβε χώρα το Custom Bike Show, με χορηγό την Metzeler, όπου περίπου 78 custom δημιουργίες διαγωνίστηκαν σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Τα έπαθλα ήταν για το Καλύτερο Custom στην Κατηγορία, Καλύτερο Custom στη Διοργάνωση και την Επιλογή του Κοινού. Το βραβείο της διοργάνωσης δόθηκε στον Mirko Perugini από την Ιταλία, ενώ το Σάββατο το βράδυ ο τυχερός Κροάτης Boris Zanki κέρδισε ένα Sportster S.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η παρέλαση του Σαββάτου πέρασε από την Λίμνη Faak, το Villach και το Finkenstein, όπου συμμετείχαν 10.000 αναβάτες, μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις στην Ευρώπη!

Επόμενο ραντεβού της Harley-Davidson είναι του χρόνου, για την 30η επέτειο του Ετήσιου Ευρωπαϊκού Rally H.O.G., το οποίο θα διεξαχθεί στην Senigallia της Ιταλίας από τις 6-9 Ιουνίου 2024, με ελεύθερη είσοδο.

Το European Bike Week θα επιστρέψει στο Faak am See στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ετικέτες

Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιβραβεύει τα πολλά χιλιόμετρα!
Η CFMOTO χαρίζει ολοκαίνουριο 450MT στον ιδιοκτήτη με τα περισσότερα χιλιόμετρα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2026

Μία από τις κινήσεις marketing με πραγματική ουσία, σαν αυτές που βλέπαμε πολύ παλιά, ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο η ελληνική αντιπροσωπεία της CFMOTO.

Με το 450MT να έχει γίνει η μοτοσυκλέτα με τις περισσότερες πωλήσεις και να έχει εδραιωθεί πλέον εμπορικά, η αντιπροσωπεία θέλει τώρα να τονίσει την αξιοπιστία του και να επιβραβεύσει τους ιδιοκτήτες με τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Ανακοίνωσε λοιπόν μία κόντρα χιλιομέτρων, όπου νικητής είναι εκείνος με το υψηλότερο νούμερο στο οδόμετρο!

Η επιβράβευσή του είναι ένα ολοκαίνουριο 450MT, όμως η ενέργεια δεν σταματά εκεί.

Αφότου διαπιστωθεί σε τεχνικό έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο πως τα χιλιόμετρα που αναγράφει το κοντέρ είναι τα πραγματικά, ο ιδιοκτήτης παραδίδει την μοτοσυκλέτα πίσω στην αντιπροσωπεία και παραλαμβάνει το νέο 450MT.

Στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα που έχει τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ελλάδα μεταφέρεται σε ανεξάρτητο συνεργάτη και εκεί θα γίνει βίδες και θα ελεγχθεί για φθορές, καταγράφοντας την συνολική εικόνα των σωθικών του κινητήρα.

Θυμίζουμε πως κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει εμείς στο δικό μας 800MT, το οποίο από τότε έχουμε δέσει και συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιείται καθημερινά από μέλος της συντακτικής μας ομάδας:

CFMOTO 800MT Long Term: ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΗΡΑ!

ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΒΙΔΕΣ! Στο τεύχος που κυκλοφορεί: Διαλύσαμε το CFMOTO 800MT που έχουμε στον στόλο Long Term δοκιμών του περιοδικού! Αναλυτικές φωτογραφίες και όλη η διαδικασία στο τεύχος #666 Μάιος 2025! Η μοτοσυκλέτα αποσυναρμολογήθηκε και δέθηκε ξανά από τον: Smoto Fokianos Stamatis Δεν σκοπεύουμε να πουληθεί το συγκεκριμένο 800MT. Θα μείνει μαζί μας και θα την διαλύσουμε εκ νέου σε εξαψήφιο αριθμό χιλιομέτρων! Thanos Feloukas CFMOTO_Official CFMOTO Hellas

Posted by Moto Magazine Greece on Monday, May 19, 2025

 

Οπότε το μόνο που ευχόμαστε τώρα, είναι να υπάρχουν κάποιοι ιδιοκτήτες με πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα. Έχουμε δει ορισμένους που γράφουν τουλάχιστον 80-100 χιλιόμετρα κάθε εργάσιμης ημέρας, όλο το χρόνο, οπότε θα μπορούσαν να πλησιάζουν ήδη τις 40.000, καθιστώντας το άνοιγμα του κινητήρα μία κίνηση με λίγο περισσότερο νόημα, από το να είχε απλά λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Δείτε την ανακοίνωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που ταυτόχρονα είναι και ο τρόπος να λάβει κανείς μέρος:
 

Αν έχεις το 450ΜΤ με τα περισσότερα χιλιόμετρα, μας το φέρνεις και φεύγεις με καινούριο σε χρώμα Zephyr Blue! Το...

Posted by CFMOTO Hellas on Monday, April 20, 2026

 

 

Ετικέτες