Harley-Davidson European Bike Week 2023 - 100.000 συμμετέχοντες γιόρτασαν τα 120 χρόνια H-D

Περισσότερες από 70.000 μοτοσυκλέτες, σε μία διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο
Harley-Davidson European Bike Week 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2023

Η Harley-Davidson βρέθηκε στο παραλίμνιο αυστριακό χωριό, Faak am See του ομοσπονδιακού κρατιδίου Carinthia, για την 25η European Bike Week, όπου διεξήχθη εκεί στις 5-10 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη είσοδο, συγκεντρώνοντας σχεδόν 100.000 λάτρεις του αμερικάνικου σίδερου.

To 2023 ήταν μία ξεχωριστή χρονιά για τη European Bike Week, καθώς σηματοδοτούσε τρία σημαντικά ορόσημα για τη Harley-Davidson, γιορτάζοντας τα 120 χρόνια ύπαρξης του Αμερικανού κατασκευαστή, τα 40 χρόνια του Harley Owners Group και τα 25 από το πρώτο Harley-Davidson European Bike Week, που διεξήχθη στο Faak am See το 1999. Λόγω αυτών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στους δρόμους της Carinthia, απολαμβάνοντας το αλπικό τοπίο, αλλά και της γειτονικής Σλοβενίας, με την οργάνωση να γίνεται από τον σύλλογο H.O.G Kärnten.

Ταυτόχρονα, η H-D ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Carinthia, διεξάγοντας εκεί μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της εταιρείας, κάθε Σεπτέμβριο, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Σε ένδειξη των ισχυρών δεσμών της πόλης με την Harley-Davidson, στα πλαίσια της διοργάνωσης, εγκαινιάστηκε η Λεωφόρος Harley, τιμώντας την πολυετή σχέση των δύο πλευρών. Αυτό, έρχεται να προστεθεί στην πινακίδα “Harleywood” δίπλα στη λίμνη και το άγαλμα ενός μοτοσυκλετιστή, που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο από το Villach.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Όσοι βρέθηκαν στο European Bike Week, επισκέφθηκαν το Harley Village, μία τεράστια έκταση 40.000 τ.μ., η οποία ήταν γεμάτη με επίσημους αντιπροσώπους H-D από ολόκληρη την Ευρώπη και διάφορους εμπόρους της μάρκας, οι οποίοι διέθεταν ανταλλακτικά, διάφορα εξαρτήματα με το λογότυπο της H-D και είδη ρουχισμού. Εντός του “χωριού”, υπήρχαν επίσης οι νέες προσθήκες Saloon Bar και Harley Bar, όπως επίσης και δύο σκηνές που υποδέχτηκαν συνολικά 25 καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η έκθεση της Harley-Davidson περιελάμβανε τα ολοκαίνουργια CVO Street Glide και CVO Road Glide, τα οποία ανανεώθηκαν εκ βάθρων το 2024, αποτελώντας τα πιο τεχνολογικά προηγμένα τουριστικά μοντέλα της H-D, προσελκύοντας τα βλέμματα του κόσμου. Μάλιστα 1.700 αναβάτες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της εταιρείας, χάρη στο H-D Demo Zone.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Από την έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Pan America, με δική της ξεχωριστή θέση, την “ Pan America Adventure Zone”, μία τεχνική χωμάτινη διαδρομή στην καρδιά της έκθεσης. Εκεί, οι θρύλοι του Dakar, ο Ισπανός Joan Pedrero και ο Βρετανός Mick Extance, μαζί με τον Γερμανό εκπαιδευτή off-road οδήγησης Ralf Wiesenfeller, προσέφεραν όχι μόνο θέαμα με τις επιδείξεις τους, αλλά και προηγμένα μαθήματα off-road οδήγησης.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Την Παρασκευή 8/9 έλαβε χώρα το Custom Bike Show, με χορηγό την Metzeler, όπου περίπου 78 custom δημιουργίες διαγωνίστηκαν σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Τα έπαθλα ήταν για το Καλύτερο Custom στην Κατηγορία, Καλύτερο Custom στη Διοργάνωση και την Επιλογή του Κοινού. Το βραβείο της διοργάνωσης δόθηκε στον Mirko Perugini από την Ιταλία, ενώ το Σάββατο το βράδυ ο τυχερός Κροάτης Boris Zanki κέρδισε ένα Sportster S.

Harley-Davidson European Bike Week 2023

Η παρέλαση του Σαββάτου πέρασε από την Λίμνη Faak, το Villach και το Finkenstein, όπου συμμετείχαν 10.000 αναβάτες, μια από τις μεγαλύτερες παρελάσεις στην Ευρώπη!

Επόμενο ραντεβού της Harley-Davidson είναι του χρόνου, για την 30η επέτειο του Ετήσιου Ευρωπαϊκού Rally H.O.G., το οποίο θα διεξαχθεί στην Senigallia της Ιταλίας από τις 6-9 Ιουνίου 2024, με ελεύθερη είσοδο.

Το European Bike Week θα επιστρέψει στο Faak am See στις 3-8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ετικέτες

Κηφισός - Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας για ακινητοποιημένα οχήματα

Μια ακόμη προσπάθεια για περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο "ποτάμι", κυρίως τις ώρες αιχμής
Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/10/2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε, το πρωί της Δευτέρας 02/10, στην Εθνική οδό, στον Κηφισό, και ανακοίνωσε δύο νέες παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση στην περίπτωση ακινητοποιημένων οχημάτων εξαιτίας βλάβης ή ατυχήματος, στο πλαίσιο του νέου σχεδίου που εκπονήθηκε και υλοποιείται για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, Ταξίαρχο Χρήστο Παπαφιλίππου, επιθεώρησε το ένα εκ των δύο σημείων -στη Γέφυρα Βρυούλων πριν από την έξοδο της Αχαρνών, στο ύψος του ΚΤΕΛ το άλλο- όπου εγκαθίστανται γερανοφόρα οχήματα. Παράλληλα, μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, θα περιπολούν και στα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό. Στόχος είναι να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν, μικρότεροι χρόνοι απόκρισης για αποσυμφόρηση και αποφυγή ταλαιπωρίας, και να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα καλύτερης οδηγικής συμπεριφοράς, άμεσα συνυφασμένη με την βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών, εν γένει όλων των πολιτών.

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε: "Ο Κηφισός είναι ένας από τους βασικούς οδικούς άξονες. Όλοι μας έχουμε έρθει καθημερινά αντιμέτωποι με κίνηση, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις. Η Τροχαία δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα στον Κηφισό, δεν είναι μόνο ζήτημα τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι και θέμα συγκοινωνιακό, καθώς αποτελεί τη βασική οδό αρτηρίας στην Αθήνα για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις έτσι ώστε να περιορίσουμε την ταλαιπωρία, κυρίως τις ώρες αιχμής."

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Μία από τις βασικές αιτίες ταλαιπωρίας είναι τα αυτοκίνητα που ακινητοποιούνται εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, βλαβών ή συγκρούσεων. Πολλές φορές έχουμε δει να συμβαίνει κάτι τέτοιο και για ώρες να υπάρχει τεράστια ανάσχεση κυκλοφορίας. Από σήμερα, αφού συζητήσαμε με τους ανθρώπους της Τροχαίας, αποφασίσαμε να κάνουμε δύο παρεμβάσεις. Να εγκαταστήσουμε σε δύο σημεία της Εθνικής στον Κηφισό -ένα στη Γέφυρα και ένα πιο κάτω στο σταθμό των ΚΤΕΛ- γερανοφόρα οχήματα, έτσι ώστε να σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή ακινητοποίησης ενός αυτοκινήτου εξαιτίας μηχανικής βλάβης και να το απομακρύνουν στην άκρη του δρόμου. Ταυτόχρονα, μοτοσικλέτες της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κυρίως τις ώρες αιχμής αλλά και μετά, να ανεβοκατεβαίνουν και τα δύο ρεύματα, έτσι ώστε να έχουμε γρήγορη, έγκαιρη ενημέρωση, ή και μικροπαρεμβάσεις, εκεί που απαιτείται και είναι σημαντικό." 

Γερανοφόρα οχήματα και μοτοσυκλέτες στον Κηφισό

"Με τις δύο αυτές παρεμβάσεις μας στον Κηφισό φιλοδοξούμε να έχουμε γρηγορότερους χρόνους απόκρισης, όταν συμβαίνουν ατυχήματα ή ακινητοποιήσεις οχημάτων, και να αποφεύγουμε ανασχέσεις και μεγάλες καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται. Οι ενέργειες αυτές στον Κηφισό έρχονται σε συνέχεια ενός σχεδίου που εκπονήθηκε και σταδιακά υλοποιείται γύρω από τις τροχαίες παραβάσεις: την αντιμετώπιση του παράνομου παρκαρίσματος και κυρίως του διπλοπαρκαρίσματος, τα συνεχή αλκοτέστ, την επιτήρηση για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, τους ελέγχους και τις επιδόσεις προστίμου για την ηχορύπανση. Όλα αυτά έχουν σκοπό να εμπεδώσουν μια κουλτούρα καλύτερη οδηγικής συμπεριφοράς, να ενισχύσουν την πρόνοια για την οδική ασφάλεια και βεβαίως να υπηρετήσουν και το στόχο της καλύτερης ποιότητας ζωής που συνδέεται άμεσα με την κίνησή μας στους δρόμους".

Ετικέτες