Honda Adventure Roads 2024 - Οργανωμένο ταξίδι στο Μαρόκο με Africa Twin

Οι 30 συμμετέχοντες αναβάτες θα διανύσουν 2.800 χιλιόμετρα, με συνοδούς αναβάτες της ομάδας Rally του HRC!
Honda Adventure Roads 2024
Από το

motomag

28/8/2023

Μετά την παγωμένη Ισλανδία το 2022, το οργανωμένο ταξίδι περιπέτειας Honda Adventure Roads 2024 ξεκινά το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας του αυτή τη φορά στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

Η ιστορία του Honda Adventure Roads ξεκίνησε το 2017 με ένα ταξίδι 8 ημερών και 3.500 χιλιομέτρων από το Όσλο στο Nordkapp -το βορειότερο σημείο της Ευρώπης- και στο οποίο όπως θυμάστε είχε βρεθεί σε συνεργασία με το MOTO o ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος με τη Honda CRF1000L Africa Twin. Στη συνέχεια το 2019, το Honda Adventure Roads βρέθηκε στη Νότια Αφρική για 12 ημέρες, με τους αναβάτες να διασχίζουν 3.700 περιπετειώδη και απολαυστικά χιλιόμετρα. Πέρυσι τον Ιούλιο 30 αναβάτες βρέθηκαν με τις CRF1100L Africa Twin στην Ισλανδία για να πάρουν μέρος στο Honda Adventure Roads όπου οδήγησαν στις απαιτητικές συνθήκες της χώρας της φωτιάς και του πάγου. Το 2024 ο θεσμός θα επιστρέψει στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο με τους 30 συμμετέχοντες αναβάτες να ξεκινούν για μια περιπέτεια 2.800 χιλιομέτρων με τις Honda CRF1100L Africa Twin. Η εκκίνηση θα γίνει από το Agadir στη δυτική ακτή του Μαρόκου, με τους αναβάτες να κατευθύνονται ανατολικά προς τους τους αμμόλοφους του Erg Chebbi στο Gara Medouar. Στη συνέχεια θα περάσουν από τα βουνά του Άτλαντα και το φαράγγι Dades, πριν κατευθυνθούν βόρεια προς τον τελικό προορισμό τους την πόλη Nador.

Honda Adventure Roads 2024

Οι αναβάτες, οι οποίοι θα διαθέσουν το ποσό των 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο event, θα έχουν πλοηγούς τους αναβάτες της ομάδας του HRC στο Dakar (!), ενώ οι μοτοσυκλέτες CRF1100L Africa Twin θα είναι εξοπλισμένες από τη Honda με το σύστημα GPS Tripy II, με την ασφάλεια μάλιστα της ζωντανής παρακολούθησης Owaka που θα παρακολουθεί τη θέση τους ακόμη και βαθιά στην έρημο του Μαρόκου. Η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν είτε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στις CRF1100L Africa Twin, ενώ μέσα στο ποσό των 6.000 ευρώ περιλαμβάνονται τα καταλύματα (με κάποια από αυτά να είναι bivouac με σκηνές στην έρημο), η μεταφορά αποσκευών, το φαγητό, η πλοήγηση, τα καύσιμα, καθώς και η ιατρική περίθαλψη σε παν ενδεχόμενο. Σημειώστε πως η Honda έχει ήδη εκτενή εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις στο Μαρόκο, αφού από το 2017 μέχρι το 2022 διοργάνωνε εκεί το Africa Twin Morocco Epic Tour.

Περισσότερες πληροφορίες για το Honda Adventure Roads 2024 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Αύξηση της αξίας της κατά 19%, σε σύγκριση με την προηγούμενη αποτίμηση (906 εκατομμύρια ευρώ το 2021)
motomag Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Όμιλος Piaggio, ανέθεσε στην Interbrand - παγκόσμιος ηγέτης στη συμβουλευτική εμπορικών σημάτων- να διερευνήσει το πόσο αποτιμάται η αξία της εταιρείας Vespa, με την συμβουλευτική εταιρεία να αποτιμά την αξία του εμπορικού σήματος Vespa στα 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης της Interbrand έδειξαν ταυτόχρονα πως σε σχέση με το 2021 η εμπορική αξία της Vespa αυξήθηκε κατά 19% (το 2021 η εμπορική αξία άγγιζε τα 906 εκατομμύρια ευρώ), με τον Manfredi Ricca, Global Chief Strategy Officer της Interbrand να δηλώνει: “Ίσως γίνεται κατάχρηση του όρου εμβληματική, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηριστεί αυτή η μάρκα. H Vespa είναι μια μάρκα με κληρονομιά, η οποία εξελίσσεται διαρκώς. Έχει ιταλικές ρίζες, ωστόσο αγαπήθηκε παγκοσμίως. Eίναι μία premium μάρκα, που παραμένει όμως ανοιχτή σε όλους. Το έργο της αποτίμησης όχι μόνο προσδιορίζει σε αριθμούς την επιτυχία αυτής της μάρκας, αλλά δείχνει και ότι η Vespa αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της, μία μίξη κινητικότητας, έκφρασης και κουλτούρας.”

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Για τον προσδιορισμό της οικονομικής αξίας του εμπορικού σήματος Vespa, η Interbrand χρησιμοποίησε αποδεδειγμένες τεχνικές αποτίμησης, ενσωματώνοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πόρων, δεδομένων της αγοράς και ποσοτικών μελετών που διεξήχθησαν σε 10 βασικές αγορές εμπορικής αναφοράς για την Vespa (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κίνα και Ινδία). Η Vespa επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ηγετική της θέση στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ αποκτά μεγαλύτερη παρουσία στις Η.Π.Α. και την Ασία, παρουσιάζοντας ανάπτυξη ιδιαίτερα στην Ινδονησία, όπου ο όμιλος Piaggio άνοιξε πρόσφατα ένα νέο εργοστάσιο για την τοπική αγορά. Η μελέτη που διεξήγαγε η Interbrand, επιβεβαιώνει πως η Vespa δεν είναι ένα απλό scooter αλλά ένας σύγχρονος τρόπος lifestyle κάτι που αποδεικνύουν οι συνεργασίες με τις εταιρείες Christian Dior, Disney Pixar, τη Lego, την Walt Disney καθώς και τον τραγουδιστή Justin Bieber.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Σύμφωνα με τους παράγοντες δυναμικής της εταιρείας (Brand Strength Score) που αναλύθηκαν στη μελέτη της Interbrand, η Συγγένεια και η Διακριτικότητα επιβεβαιώνονται ως βασικές αρχές της Vespa. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα όχι μόνο τη βαθιά εγγύτητα που έχει η Vespa με τους πελάτες της, αλλά και την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθηματική σύνδεση μαζί τους, μέσα από ιδιαίτερα διαφοροποιημένες και καινοτόμες κινήσεις. Εν ολίγοις, η Vespa επιβεβαιώνει πως είναι μια εταιρεία μόδας-lifestyle σε δύο τροχούς, η οποία στοχεύει προς το μέλλον με μια ξεκάθαρη στρατηγική, την οποία ακολουθούν και αγαπούν εκατομμύρια παθιασμένοι αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

Η αποτίμηση της εμπορικής επωνυμίας άνω του 1 δις ευρώ αναδεικνύει τη σχέση που έχει η εταιρεία με το παγκόσμιο κοινό της καθώς επίσης πως η Vespa αποτελεί κλειδί στην επιχειρηματικότητα και όχι ζημιογόνα επιχείρηση. Επιπρόσθετα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβουμε υπόψιν είναι πως το Piaggio Group είδε φέτος τα έσοδα του να αυξάνονται κατά 25% αγγίζοντας τα 2 δις ευρώ.

Vespa – Η αποτίμηση της εταιρείας ξεπερνά το 1 δις ευρώ

 

Ετικέτες