Honda Adventure Roads 2024 - Οργανωμένο ταξίδι στο Μαρόκο με Africa Twin

Οι 30 συμμετέχοντες αναβάτες θα διανύσουν 2.800 χιλιόμετρα, με συνοδούς αναβάτες της ομάδας Rally του HRC!
Honda Adventure Roads 2024
Από το

motomag

28/8/2023

Μετά την παγωμένη Ισλανδία το 2022, το οργανωμένο ταξίδι περιπέτειας Honda Adventure Roads 2024 ξεκινά το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας του αυτή τη φορά στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

Η ιστορία του Honda Adventure Roads ξεκίνησε το 2017 με ένα ταξίδι 8 ημερών και 3.500 χιλιομέτρων από το Όσλο στο Nordkapp -το βορειότερο σημείο της Ευρώπης- και στο οποίο όπως θυμάστε είχε βρεθεί σε συνεργασία με το MOTO o ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος με τη Honda CRF1000L Africa Twin. Στη συνέχεια το 2019, το Honda Adventure Roads βρέθηκε στη Νότια Αφρική για 12 ημέρες, με τους αναβάτες να διασχίζουν 3.700 περιπετειώδη και απολαυστικά χιλιόμετρα. Πέρυσι τον Ιούλιο 30 αναβάτες βρέθηκαν με τις CRF1100L Africa Twin στην Ισλανδία για να πάρουν μέρος στο Honda Adventure Roads όπου οδήγησαν στις απαιτητικές συνθήκες της χώρας της φωτιάς και του πάγου. Το 2024 ο θεσμός θα επιστρέψει στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο με τους 30 συμμετέχοντες αναβάτες να ξεκινούν για μια περιπέτεια 2.800 χιλιομέτρων με τις Honda CRF1100L Africa Twin. Η εκκίνηση θα γίνει από το Agadir στη δυτική ακτή του Μαρόκου, με τους αναβάτες να κατευθύνονται ανατολικά προς τους τους αμμόλοφους του Erg Chebbi στο Gara Medouar. Στη συνέχεια θα περάσουν από τα βουνά του Άτλαντα και το φαράγγι Dades, πριν κατευθυνθούν βόρεια προς τον τελικό προορισμό τους την πόλη Nador.

Honda Adventure Roads 2024

Οι αναβάτες, οι οποίοι θα διαθέσουν το ποσό των 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο event, θα έχουν πλοηγούς τους αναβάτες της ομάδας του HRC στο Dakar (!), ενώ οι μοτοσυκλέτες CRF1100L Africa Twin θα είναι εξοπλισμένες από τη Honda με το σύστημα GPS Tripy II, με την ασφάλεια μάλιστα της ζωντανής παρακολούθησης Owaka που θα παρακολουθεί τη θέση τους ακόμη και βαθιά στην έρημο του Μαρόκου. Η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν είτε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στις CRF1100L Africa Twin, ενώ μέσα στο ποσό των 6.000 ευρώ περιλαμβάνονται τα καταλύματα (με κάποια από αυτά να είναι bivouac με σκηνές στην έρημο), η μεταφορά αποσκευών, το φαγητό, η πλοήγηση, τα καύσιμα, καθώς και η ιατρική περίθαλψη σε παν ενδεχόμενο. Σημειώστε πως η Honda έχει ήδη εκτενή εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις στο Μαρόκο, αφού από το 2017 μέχρι το 2022 διοργάνωνε εκεί το Africa Twin Morocco Epic Tour.

Περισσότερες πληροφορίες για το Honda Adventure Roads 2024 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Benelli TRK 702/X – Σημαντική μείωση τιμής για την 700άρα crossover

Έως 850 ευρώ το όφελος για τις δύο εκδόσεις – Καλοκαιρινή ευκαιρία μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος
Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Με σημαντική μείωση στην τιμή τους που φτάνει έως και τα 850 ευρώ προσφέρει πλέον η αντιπροσωπεία της Benelli τις δύο εκδόσεις του δικύλινδρου TRK 702.

Η Benelli TRK 702 είναι μια μοτοσυκλέτα που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν πέρασε από τα χέρια μας για τη δοκιμή της έκδοσης με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών. 

H crossover της Benelli είναι μια μοτοσυκλέτα πολύ τίμια για τα χρήματα που ζητούσε τότε η αντιπροσωπεία, η οποία κερδίζει τον αναβάτη με την ευκολία και τη φιλικότητα που παρουσιάζει στην οδήγηση στο αστικό περιβάλλον και παρά τον όγκο και το βάρος της -ζυγίστηκε στα 230,5 κιλά- μπορεί να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του commuter αφού έχει εξαιρετικό ζύγισμα και δεν δυσκολεύει καθόλου στους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες ακόμη και αν το ύψος του αναβάτη είναι κάτω από 1,75 μ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Παράλληλα η TRK 702, παρά τη σχετικά μικρή ζελατίνα, έχει την ικανότητα να ταξιδεύει άνετα και ευχάριστα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, με τον κινητήρα να καταναλώνει λογικότατες ποσότητες βενζίνης (μετρήσαμε 5,5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση) και σε αυτό το πεδίο, ενώ είναι ευχάριστη και σε δρόμο με στροφές με τον αναβάτη να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πολύ σβέλτο ρυθμό.

Από τότε που δοκιμάσαμε το TRK 702 (τεύχος ΜΟΤΟ #650), η Benelli μείωσε μία φορά την τιμή του, από τα 7.980 στα 7.400 ευρώ και τώρα προχωρά σε μία ακόμη γενναία μείωση τιμής, η οποία πέφτει στα 6.600 ευρώ και κάνει τη Euro 5 μοτοσυκλέτα ευκαιρία με δεδομένο και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι το όφελος για τον ενδιαφερόμενο φτάνει τα 800 ευρώ για την έκδοση με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 850 ευρώ για την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς (19 εμπρός και 17 πίσω), με τιμή που πέφτει από τα 7.750 στα 6.900 ευρώ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Να σημειωθεί ότι ως στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα φέρει έγχρωμη TFT οθόνη πέντε (5) ιντσών με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης, full LED φωτιστικά σώματα, χούφτες τιμονιού, εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ρυθμιζόμενες μανέτες, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, δίσκους 320 χλστ. και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς και Pirelli Scorpion Rally STR.
Επιπλέον, η Benelli συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής απόκτησης του πακέτου Travel Pack που αναβαθμίζει την δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο ταξίδι, ενώ η αγορά της συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών.