Honda Adventure Roads 2024 - Οργανωμένο ταξίδι στο Μαρόκο με Africa Twin

Οι 30 συμμετέχοντες αναβάτες θα διανύσουν 2.800 χιλιόμετρα, με συνοδούς αναβάτες της ομάδας Rally του HRC!
Honda Adventure Roads 2024
Από το

motomag

28/8/2023

Μετά την παγωμένη Ισλανδία το 2022, το οργανωμένο ταξίδι περιπέτειας Honda Adventure Roads 2024 ξεκινά το τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας του αυτή τη φορά στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

Η ιστορία του Honda Adventure Roads ξεκίνησε το 2017 με ένα ταξίδι 8 ημερών και 3.500 χιλιομέτρων από το Όσλο στο Nordkapp -το βορειότερο σημείο της Ευρώπης- και στο οποίο όπως θυμάστε είχε βρεθεί σε συνεργασία με το MOTO o ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος με τη Honda CRF1000L Africa Twin. Στη συνέχεια το 2019, το Honda Adventure Roads βρέθηκε στη Νότια Αφρική για 12 ημέρες, με τους αναβάτες να διασχίζουν 3.700 περιπετειώδη και απολαυστικά χιλιόμετρα. Πέρυσι τον Ιούλιο 30 αναβάτες βρέθηκαν με τις CRF1100L Africa Twin στην Ισλανδία για να πάρουν μέρος στο Honda Adventure Roads όπου οδήγησαν στις απαιτητικές συνθήκες της χώρας της φωτιάς και του πάγου. Το 2024 ο θεσμός θα επιστρέψει στην Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο με τους 30 συμμετέχοντες αναβάτες να ξεκινούν για μια περιπέτεια 2.800 χιλιομέτρων με τις Honda CRF1100L Africa Twin. Η εκκίνηση θα γίνει από το Agadir στη δυτική ακτή του Μαρόκου, με τους αναβάτες να κατευθύνονται ανατολικά προς τους τους αμμόλοφους του Erg Chebbi στο Gara Medouar. Στη συνέχεια θα περάσουν από τα βουνά του Άτλαντα και το φαράγγι Dades, πριν κατευθυνθούν βόρεια προς τον τελικό προορισμό τους την πόλη Nador.

Honda Adventure Roads 2024

Οι αναβάτες, οι οποίοι θα διαθέσουν το ποσό των 6.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στο event, θα έχουν πλοηγούς τους αναβάτες της ομάδας του HRC στο Dakar (!), ενώ οι μοτοσυκλέτες CRF1100L Africa Twin θα είναι εξοπλισμένες από τη Honda με το σύστημα GPS Tripy II, με την ασφάλεια μάλιστα της ζωντανής παρακολούθησης Owaka που θα παρακολουθεί τη θέση τους ακόμη και βαθιά στην έρημο του Μαρόκου. Η ιαπωνική εταιρεία θα προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να επιλέξουν είτε το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είτε το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη στις CRF1100L Africa Twin, ενώ μέσα στο ποσό των 6.000 ευρώ περιλαμβάνονται τα καταλύματα (με κάποια από αυτά να είναι bivouac με σκηνές στην έρημο), η μεταφορά αποσκευών, το φαγητό, η πλοήγηση, τα καύσιμα, καθώς και η ιατρική περίθαλψη σε παν ενδεχόμενο. Σημειώστε πως η Honda έχει ήδη εκτενή εμπειρία από ανάλογες διοργανώσεις στο Μαρόκο, αφού από το 2017 μέχρι το 2022 διοργάνωνε εκεί το Africa Twin Morocco Epic Tour.

Περισσότερες πληροφορίες για το Honda Adventure Roads 2024 μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

Traffic Commander και ΚΟΜΒΟΣ: Το νέο επιχειρησιακό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας [Video]

Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ με υποσχέσεις για 25 με 30% βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες από τον Σεπτέμβριο
traffic commander
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

Στις εγκαταστάσεις του Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) έγινε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουλίου 2026, η παρουσίαση του νέου ολοκληρωμένου επιχειρησιακού συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ουσιαστικά πρόκειται για το ευρύτερο πλάνο, μέρος του οποίου είναι η ομάδα ΚΟΜΒΟΣ που είχε προαναγγείλει μια μέρα πριν ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το Traffic Commander αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και έχει στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο Αττικής μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, της ανάλυσης δεδομένων και της άμεσης επιχειρησιακής εικόνας.

Το σύστημα Traffic Commander διαχειρίζεται καθημερινά περίπου 50.000 κυκλοφοριακά συμβάντα, αξιοποιώντας πληροφορίες από 24 διαφορετικές πηγές δεδομένων – κάμερες, περιπολικά της Τροχαίας, drones κ.ά. – τις οποίες συνδυάζει σε μία ενιαία επιχειρησιακή εικόνα για τους αξιωματικούς του ΘΕΠΕΚ.

Μάλιστα στην τελετή παρουσίασης αποκαλύφθηκε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) δώρισε 10 υπερσύγχρονα drones αξίας 125.000 ευρώ, τα οποία θα δίνουν από αέρος εικόνα στο ΘΕΠΕΚ.

Ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του Traffic Commander, αστυνομικός υποδιευθυντής Αναστάσιος Καλαϊτζίδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα νέο επιχειρησιακό εργαλείο διαχείρισης της κυκλοφορίας, το οποίο αναπτύχθηκε εσωτερικά από μηχανικούς λογισμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόσθετη δαπάνη ανάπτυξης, με στόχο να παρέχει κοινή επιχειρησιακή εικόνα, ανάλυση και συντονισμό. Όπως εξήγησε, το Traffic Commander συλλέγει και συνδυάζει δεδομένα από δεκάδες διαφορετικές πηγές, μετατρέποντας τα επιμέρους στοιχεία σε μία ολοκληρωμένη εικόνα της κυκλοφορίας και υποστηρίζοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, ενώ υπογράμμισε ότι "δεν είναι ένας ακόμη χάρτης κυκλοφορίας. Είναι ένα σύστημα που μετατρέπει την εικόνα της πόλης σε επιχειρησιακή γνώση και την επιχειρησιακή γνώση σε αποτελεσματικότερη δράση".

Το νέο σύστημα λειτουργεί συμπληρωματικά με την ομάδα ΚΟΜΒΟΣ (Κεντρική Ομάδα Μέτρων Βελτίωσης Οδικής Συμφόρησης), ενώ έχει σχεδιαστεί ώστε να εξελίσσεται συνεχώς, με την ενσωμάτωση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, νέων πηγών δεδομένων και πρόσθετων επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Η ομάδα αυτή είχε ανακοινωθεί μια μέρα πιο πριν από τον κ. Χρυσοχοΐδη, απασχολώντας 150 αστυνομικούς με 40 μοτοσυκλέτες που θα είναι επιφορτισμένοι με την επιτόπου εφαρμογή των δράσεων που αποφασίζονται στο ΘΕΠΕΚ μέσω του Traffic Commander, λειτουργώντας ως η εκτελεστική πτέρυγα του όλου επιχειρησιακού σχεδιασμού.