Honda CB1000 Hornet 2024: Ο Μπόλντορας επιστρέφει ως Hornet!

Συγχώνευση μοντέλων και ενοποίηση γκάμας
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/9/2023

Η Honda έχει έως σήμερα μια τεράστια γκάμα μοντέλων, πολλά από τα οποία έχουν σχεδιαστεί και πωλούνται αποκλειστικά σε συγκεκριμένες αγορές. Υπάρχουν μοντέλα που πωλούνται μόνο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής όπου η κατηγορία των 125 και 150 κυβικών είναι η πιο εμπορική.

Υπάρχουν πάνω από δέκα διαφορετικά μοντέλα παπιών για τις αγορές της Ασίας. Πρόσφατα έφτιαξε το πανέμορφο GB350 για την αγορά της Ινδίας και φυσικά διατηρεί στην παραγωγή κάποια τετρακύλινδρα 400άρια για την τοπική αγορά της Ιαπωνίας. Όλα αυτά τα μοντέλα έχουν εμπορικό νόημα για την Honda, όσο οι συγκεκριμένες αγορές μπορούν να τα απορροφήσουν σε μεγάλες ποσότητες. Αυτή η εξειδίκευση ορισμένων μοντέλων για συγκεκριμένες αγορές, μπορεί να χάσει το νόημά της όταν αλλάξουν οι προδιαγραφές ρύπων ή η φορολογική νομοθεσία της τοπικής αγοράς. Στην αγορά της Ιαπωνίας μπορεί να υπάρχει σταθερότητα στην νομοθεσία που αφορά την φορολογία των οχημάτων, όμως οι προδιαγραφές ρύπων για τα δίκυκλα άλλαξαν και πλέον είναι αντίστοιχες με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. όπως έγινε και στην Ινδία.

Αυτό είναι καλό και κακό για τις εταιρείες, καθώς πλέον θα πρέπει να σχεδιάζουν μοντέλα με ακριβότερα συστήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όμως την ίδια στιγμή δεν χρειάζεται να φτιάχνουν τρεις ή τέσσερεις διαφορετικές εκδόσεις κινητήρα για το ίδιο μοντέλο, κάτι που επίσης αυξάνει το κόστος παραγωγής, ειδικά σε μοντέλα που κατασκευάζονται σε μικρούς αριθμούς αντίτυπων.

Έτσι η Honda φαίνεται πως έχει μπει σε μια διαδικασία “ξεσκαρταρίσματος” της γκάμας της, όπως μας δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες δημοσιογράφους, το τετρακύλινδρο CB900F που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση του Tokyo θα βρει στην παραγωγή μεν, αλλά θα λέγεται Hornet 1000 και θα “αντικαταστήσει” το CB1000R. Παρά τον υγρόψυκτο κινητήρα της, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα έχει retro εμφάνιση που θα θυμίζει τα Bol D’or και πιθανότατα θα υπάρχει και ένα μικρότερο retro αδερφάκι του, με τον δικύλινδρο κινητήρα και το πλαίσιο του Hornet 750. Ο στόχος της Honda με αυτά τα δύο μοντέλα είναι να αντικαταστήσει ταυτόχρονα και τα CB1300 Super Four / CB1300 Super Bol D’or στην αγορά της Ιαπωνίας.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.