Honda XL750 Transalp - Ανάκληση για το κεντρικό στάντ

Αφορά 453 μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν από 24/1/2023 έως και 1/12/2023
motomagHonda XL750 Transalp – Ανάκληση για πιθανό σπάσιμο του κεντρικού στάντ
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/2/2024

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, σε συνεννόηση με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Honda στην Ελλάδα, ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε., προχωρούν σε ανάκληση 453 XL750 Transalp, στα οποία έχει τοποθετηθεί το ελαττωματικό κεντρικό σταντ, που ανήκει στον κατάλογο των εξτρά αξεσουάρ της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνει η Γ.Γ.Β. σε ανακοίνωσή της, το σημείο έδρασης του κεντρικού σταντ δεν έχει την απαραίτητη αντοχή, με κίνδυνο να σπάσει. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια κατά την συνήθη χρήση του, το σταντ να σπάσει, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της μοτοσυκλέτας.

Σε χειρότερη -και σπανιότερη- περίπτωση το στάντ θα μπορούσε να ανοίξει απροειδοποίητα, κατά την διάρκεια την οδήγησης. Αυτό, όπως είναι λογικό, ενέχει αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού του αναβάτη, ο οποίος δεν θα είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος στην Ελλάδα, που να σχετίζεται με το σπάσιμο του κεντρικού σταντ, το οποίο δεν αποτελεί τμήμα του βασικού εξοπλισμού της μοτοσυκλέτας, αλλά ανήκει στον κατάλογο Γνήσιων Αξεσουάρ της Honda.

Οι ιδιοκτήτες των Transalp που επηρεάζονται θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να επισκεφτούν το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Honda σε αυτούς. Εκεί, θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος για την αντοχή του στάντ, που θα κρίνει αν απαιτείται αντικατάστασή του, η οποία δεν θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχών διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. ή μέσω e-mail στην διεύθυνση [email protected].

Ετικέτες

VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί

Συνηθισμένη εικόνα στην χώρα αυτή
VIDEO: Μπλόκο για έλεγχο σε μοτοσυκλέτες, ένας διαφεύγει, ο άλλος το επιχειρεί
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2025

Χωρίς κράνος, χωρίς καθόλου εξοπλισμό τρεις μοτοσυκλέτες λαμβάνουν σήμα να σταματήσουν σε μπλόκο για έλεγχο, ένας διαφεύγει και ο δεύτερος πραγματοποιεί  μία ετεροχρονισμένη απόπειρα χωρίς επιτυχία. Μία συνηθισμένη εικόνα για την χώρα μας, που καταγράφτηκε το περασμένο Σάββατο 28/6 στην Βουλιαγμένη.

Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα δεν θα μπορεί κανείς να ανέβει στη σέλα και να βάλει μπροστά αν δεν φορά το κράνος του, όχι γιατί του επιβάλλεται, αλλά γιατί ο ίδιος δεν θα αισθάνεται άνετα να οδηγήσει χωρίς εξοπλισμό. Όπως δηλαδή συμβαίνει ήδη για ένα μεγάλο μερίδιο πραγματικών μοτοσυκλετιστών στη χώρα μας, με την ελπίδα πως θα γίνει συνήθεια για όλους. Η παιδεία είναι ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό και η μισή παιδεία λαμβάνεται στο σπίτι, ας μην περιμένουμε την έτσι κι αλλιώς αργοπορημένη πολιτεία, ας ξεκινήσει ο καθένας από τα αγαπημένα του πρόσωπα την προσπάθεια για αλλαγή.