Honda XL750 Transalp - Ανάκληση για το κεντρικό στάντ

Αφορά 453 μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν από 24/1/2023 έως και 1/12/2023
motomagHonda XL750 Transalp – Ανάκληση για πιθανό σπάσιμο του κεντρικού στάντ
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/2/2024

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, σε συνεννόηση με τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Honda στην Ελλάδα, ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε., προχωρούν σε ανάκληση 453 XL750 Transalp, στα οποία έχει τοποθετηθεί το ελαττωματικό κεντρικό σταντ, που ανήκει στον κατάλογο των εξτρά αξεσουάρ της εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως μας ενημερώνει η Γ.Γ.Β. σε ανακοίνωσή της, το σημείο έδρασης του κεντρικού σταντ δεν έχει την απαραίτητη αντοχή, με κίνδυνο να σπάσει. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια κατά την συνήθη χρήση του, το σταντ να σπάσει, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της μοτοσυκλέτας.

Σε χειρότερη -και σπανιότερη- περίπτωση το στάντ θα μπορούσε να ανοίξει απροειδοποίητα, κατά την διάρκεια την οδήγησης. Αυτό, όπως είναι λογικό, ενέχει αυξημένο κίνδυνο τραυματισμού του αναβάτη, ο οποίος δεν θα είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος στην Ελλάδα, που να σχετίζεται με το σπάσιμο του κεντρικού σταντ, το οποίο δεν αποτελεί τμήμα του βασικού εξοπλισμού της μοτοσυκλέτας, αλλά ανήκει στον κατάλογο Γνήσιων Αξεσουάρ της Honda.

Οι ιδιοκτήτες των Transalp που επηρεάζονται θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να επισκεφτούν το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο συνεργείο Honda σε αυτούς. Εκεί, θα γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος για την αντοχή του στάντ, που θα κρίνει αν απαιτείται αντικατάστασή του, η οποία δεν θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχών διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Τεχνικής Διεύθυνσης της ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ Α.Ε.Β.Μ.Ε. ή μέσω e-mail στην διεύθυνση [email protected].

Ετικέτες

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi – 36ωρο Οδοιπορικό Μοτοσυκλέτας

Η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi διοργανώνει για 27η φορά έναν θεσμό-θεμέλιο της μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας στη χώρα μας
moto guzzi 36oro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Το 27ο Οδοιπορικό θα διεξαχθεί στις 24-26 Απριλίου 2026 όπου και φέτος οι διαδρομές θα τιμούν την παράδοση και τα Ελληνικά τοπία.

To 36ωρο Οδοιπορικό προορίζεται για μοτοσυκλετιστές που αγαπούν την περιήγηση στο εκτεταμένο οδικό δίκτυο της χώρας, σε μια διαδρομή μεγάλης απόστασης που έχει στόχο να προάγει το μοτοσυκλετισμό και την οδική ασφάλεια, προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής: http://www.motoguzziclub.gr

Επικοινωνία με την οργανωτική ομάδα: [email protected]

Εγγραφές δια ζώσης στην Λέσχη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-23:00 από 18/3 έως 08/04 (ή μέχρι εξαντλήσεως αριθμού συμμετοχών)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε :

κ. Μπάμπης Γκιουλμεϊντάνογλου: 6984415755

κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος: 6978555870

κ. Χρήστος Γερόπουλος: 6937051207