Η BS Battery και η Kawasaki Bud Racing έτοιμες για τη σεζόν του 2023

Bike Alert BS Battery
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2023

Για την BS BATTERY, η ενασχόληση με τις απαιτητικές Off Road δραστηριότητες βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της ανάπτυξης των προϊόντων της, μιας και οι σκληρές συνθήκες και τα απρόβλεπτα terrain, επιτρέπουν την δοκιμή της αντοχής των προϊόντων της σε ακραίες συνθήκες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Bike Alert:

“Η λήψη τεχνικών πληροφοριών από τους μηχανικούς της KAWASAKI BUD RACING και τους οδηγούς της μέσα από τους αγώνες MXGP, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο, στην προσπάθειά μας για τη μείωση του βάρους και των κραδασμών", λέει ο Romain MENDUNI, διευθυντής R&D στην BS BATTERY.

Οι αγώνες Off Road είναι πολύ απαιτητικοί, η πίστα γίνεται πιο δύσκολη κάθε λεπτό που περνάει και οι μοτοσυκλέτες μπορούν να υποστούν γρήγορα ζημιές. “Η φυσική κατάσταση των αναβατών μας και οι ικανότητές τους στην οδήγηση, είναι απαραίτητες για τη καλή απόδοση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γι' αυτό προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τις άνεση των οδηγών μας και να διευκολύνουμε τις κινήσεις τους. Η συνεργασία με την BS BATTERY υπήρξε καθοριστική για εμάς. Μειώσαμε πολύ το βάρος των μοτοσυκλετών μας χάρη στη δική του μπαταρία λιθίου BSLi-02, βελτιώνοντας την ευελιξία του αναβάτη", λέει ο Pere IBANEZ, Τεχνικός Διευθυντής της KAWASAKI BUD RACING.

"Από το 2022, είμαστε εγκεκριμένοι από το εργοστάσιο της KAWASAKI ως αρχικός προμηθευτής εξοπλισμού. Η συνέχιση της συνεργασίας μας με την KAWASAKI BUD RACING έχει όλο και περισσότερο νόημα", προσθέτει ο Benjamin SEBBAN, γενικός διευθυντής της BS BATTERY.

H αγωνιστική ομάδα KAWASAKI BUD RACING δημιουργήθηκε το 2007 και έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διάφορά εθνικά και διεθνή ΜΧ πρωταθλήματα και κατηγορίες από την ίδρυση της. Με την υποστήριξη της BS BATTERY, η ομάδα θα συμμετάσχει σε τουλάχιστον τρία πρωταθλήματα της season 2023, η οποία ξεκινάει επίσημα στις 5 Μαρτίου με τον εναρκτήριο γύρο του Γαλλικό πρωταθλήματος Elite.

Τρεις αναβάτες θα συμμετάσχουν με την KAWASAKI BUD RACING στο γαλλικό πρωτάθλημα MX: ο Quentin Prugnières(17 ετών), ο Benjamin Garib (18 ετών) θα αγωνιστούν στην κατηγορία MX2, ενώ ο Anthony Bourdon (24 ετών) θα αγωνιστεί στην MX1.

Επίσης, στις 15 και 16 Απριλίου, η KAWASAKI BUD RACING θα συμμετάσχει στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross και στην κατηγορία 250cc που συνήθως αναφέρεται ως EMX250, στην πίστα Pietramurata, στην Ιταλία!

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross (MXGP), η KAWASAKI BUD RACING θα συμμετάσχει και στις δύο κατηγορίες - SX450 & SX250, με 2 αναβάτες ανά κατηγορία. Η τελική σύνθεση της ομάδας KAWASAKI BUD RACING θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες για παρακαλούμε να επικοινωνήσετε:

  • Λ.Αθηνών 214, 104 42, Αθήνα, Τ: 210 3413733,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30.

  • Βεϊκου 23-25, 117 42, Κουκάκι, Αθήνα, Τ: 210 9222776,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30

Site: www.bikealert.gr E-mail: [email protected]"

Ετικέτες

Η Polaris πατεντάρει κράνος που διαγιγνώσκει πότε είσαι κουρασμένος

Μένει να δούμε αν θα πάρει τον δρόμο προς την παραγωγή
polaris
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/6/2026

Η τελευταία πατέντα της Polaris υποδηλώνει ότι το μελλοντικό σου κράνος θα μπορεί να παρακολουθεί την κόπωσή σου, να ελέγχει το όχημά σου και να αποφασίζει πότε πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Polaris περιγράφει ένα modular έξυπνο κράνος εξοπλισμένο με GPS, βιομετρικούς αισθητήρες, εξοπλισμό επικοινωνίας, φώτα και αφαιρούμενες ηλεκτρονικές μονάδες. Οι μοτοσυκλετιστές θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω δικτύων, να συντονίζουν ομαδικές βόλτες και να χειρίζονται ορισμένες λειτουργίες του οχήματος απευθείας από κουμπιά τοποθετημένα στο κράνος. Όλα αυτά είναι αρκετά λογικά. Οι μοτοσυκλετιστές χρησιμοποιούν ήδη συσκευές επικοινωνίας Bluetooth, κάμερες, συστήματα πλοήγησης και εφαρμογές. Ο συνδυασμός ορισμένων από αυτές τις λειτουργίες σε μια ενιαία πλατφόρμα δεν λογίζεται ως αρνητικό.

Polaris

Βέβαια, η τεχνολογία του συγκεκριμένου κράνους δεν σταματά εκεί, αφού ένα σύστημα παρακολούθησης της κόπωσης που καταγράφει τις κινήσεις του κεφαλιού, την επιτάχυνση, τα βιομετρικά στοιχεία του αναβάτη και τη δραστηριότητα των αναρτήσεων του οχήματος θα υπολογίσει αυτό που η Polaris ονομάζει “Συνολική Μεταδιδόμενη Ενέργεια” (Total Energy Imparted). Η ιδέα είναι να προσδιοριστεί πόσο σωματικά καταπονημένος έχει γίνει ο αναβάτης με την πάροδο του χρόνου. Αν συγκεντρωθούν αρκετοί “πόντοι” κόπωσης, το σύστημα αρχίζει να εκπέμπει προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το κράνος θα μπορούσε να ζητήσει επιβεβαίωση ότι ο αναβάτης είναι σε εγρήγορση και προσέχει. Εάν ο αναβάτης δεν απαντήσει εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων, το σύστημα θα μπορούσε ενδεχομένως να τροποποιήσει τη συμπεριφορά του οχήματος, περιορίζοντας την απόδοση ή μειώνοντας την ταχύτητα.

Polaris

Πολλοί έμπειροι αναβάτες θα θεωρήσουν πως δεν πρέπει και δεν χρειάζεται ένα κράνος να πάρει μία τέτοια απόφαση, όμως είναι από τις περιπτώσεις που η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ του ανθρώπου και να προλάβει δύσκολες καταστάσεις.

Μία άλλη λειτουργία της Polaris περιγράφει συστήματα σύνδεσης για ομαδικές βόλτες που μπορούν να παρακολουθούν πόσο μακριά απομακρύνονται οι αναβάτες από έναν καθορισμένο αναβάτη και οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν οι αναβάτες απομακρύνονται υπερβολικά.

Βέβαια, μένει να δούμε αν οι παραπάνω λειτουργίες θα πάρουν τον δρόμο προς την παραγωγή, καθώς πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν μείνει στα συρτάρια και οι ιδέες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Σημαντικό πάντως είναι να αναφέρουμε πως η η Polaris δεν είναι απλώς ένας κατασκευαστής οχημάτων, αλλά κατέχει επίσης την Klim, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα του εξοπλισμού για μοτοσυκλέτες και μηχανοκίνητα σπορ.

Ετικέτες