Η BS Battery και η Kawasaki Bud Racing έτοιμες για τη σεζόν του 2023

Bike Alert BS Battery
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/3/2023

Για την BS BATTERY, η ενασχόληση με τις απαιτητικές Off Road δραστηριότητες βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της ανάπτυξης των προϊόντων της, μιας και οι σκληρές συνθήκες και τα απρόβλεπτα terrain, επιτρέπουν την δοκιμή της αντοχής των προϊόντων της σε ακραίες συνθήκες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Bike Alert:

“Η λήψη τεχνικών πληροφοριών από τους μηχανικούς της KAWASAKI BUD RACING και τους οδηγούς της μέσα από τους αγώνες MXGP, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο, στην προσπάθειά μας για τη μείωση του βάρους και των κραδασμών", λέει ο Romain MENDUNI, διευθυντής R&D στην BS BATTERY.

Οι αγώνες Off Road είναι πολύ απαιτητικοί, η πίστα γίνεται πιο δύσκολη κάθε λεπτό που περνάει και οι μοτοσυκλέτες μπορούν να υποστούν γρήγορα ζημιές. “Η φυσική κατάσταση των αναβατών μας και οι ικανότητές τους στην οδήγηση, είναι απαραίτητες για τη καλή απόδοση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γι' αυτό προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τις άνεση των οδηγών μας και να διευκολύνουμε τις κινήσεις τους. Η συνεργασία με την BS BATTERY υπήρξε καθοριστική για εμάς. Μειώσαμε πολύ το βάρος των μοτοσυκλετών μας χάρη στη δική του μπαταρία λιθίου BSLi-02, βελτιώνοντας την ευελιξία του αναβάτη", λέει ο Pere IBANEZ, Τεχνικός Διευθυντής της KAWASAKI BUD RACING.

"Από το 2022, είμαστε εγκεκριμένοι από το εργοστάσιο της KAWASAKI ως αρχικός προμηθευτής εξοπλισμού. Η συνέχιση της συνεργασίας μας με την KAWASAKI BUD RACING έχει όλο και περισσότερο νόημα", προσθέτει ο Benjamin SEBBAN, γενικός διευθυντής της BS BATTERY.

H αγωνιστική ομάδα KAWASAKI BUD RACING δημιουργήθηκε το 2007 και έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε διάφορά εθνικά και διεθνή ΜΧ πρωταθλήματα και κατηγορίες από την ίδρυση της. Με την υποστήριξη της BS BATTERY, η ομάδα θα συμμετάσχει σε τουλάχιστον τρία πρωταθλήματα της season 2023, η οποία ξεκινάει επίσημα στις 5 Μαρτίου με τον εναρκτήριο γύρο του Γαλλικό πρωταθλήματος Elite.

Τρεις αναβάτες θα συμμετάσχουν με την KAWASAKI BUD RACING στο γαλλικό πρωτάθλημα MX: ο Quentin Prugnières(17 ετών), ο Benjamin Garib (18 ετών) θα αγωνιστούν στην κατηγορία MX2, ενώ ο Anthony Bourdon (24 ετών) θα αγωνιστεί στην MX1.

Επίσης, στις 15 και 16 Απριλίου, η KAWASAKI BUD RACING θα συμμετάσχει στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Motocross και στην κατηγορία 250cc που συνήθως αναφέρεται ως EMX250, στην πίστα Pietramurata, στην Ιταλία!

Όσον αφορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross (MXGP), η KAWASAKI BUD RACING θα συμμετάσχει και στις δύο κατηγορίες - SX450 & SX250, με 2 αναβάτες ανά κατηγορία. Η τελική σύνθεση της ομάδας KAWASAKI BUD RACING θα ανακοινωθεί επίσημα σε λίγες εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες για παρακαλούμε να επικοινωνήσετε:

  • Λ.Αθηνών 214, 104 42, Αθήνα, Τ: 210 3413733,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30.

  • Βεϊκου 23-25, 117 42, Κουκάκι, Αθήνα, Τ: 210 9222776,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30

Site: www.bikealert.gr E-mail: [email protected]"

Ετικέτες

Η Ιταλία νομοθέτησε μπαριέρες ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές!

Από το 2019 είχε δρομολογηθεί το θέμα, στις 19 Οκτωβρίου 2026 δημοσιεύτηκε ως νόμος του κράτους
bariera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/10/2026

Το πρώτο νομοσχέδιο που προέβλεπε στην Ιταλία τη χρήση μπαριερών ασφαλείας που να καλύπτουν και τις βάσεις τους ώστε να μην είναι απειλητικές για αναβάτες δικύκλων ψηφίστηκε την 1η Απριλίου 2019 και για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια παρέμενε εκκρεμές.

Τότε ήταν η κυβέρνηση του Giuseppe Conte που είχε νομοθετήσει σχετικώς, ωστόσο αυτή η πρωτοβουλία έμεινε ημιτελής καθώς οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων μπαριέρων δεν καθορίστηκαν. Αυτό έγινε μια πενταετία μετά με υπουργική απόφαση στις 21 Ιουνίου 2024, η οποία εκδόθηκε από την κυβέρνηση της Giorgia Meloni.

Και πάλι όμως η εφαρμογή δεν προχώρησε, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που περισσότερο λειτούργησαν ως η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Τώρα η ίδια κυβέρνηση ψήφισε νέο νόμο με τον οποίο οι barriere di sicurezza stradale per i motociclisti (DSM), δηλαδή οι μπαριέρες που είναι ασφαλείς για μοτοσυκλετιστές, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο του 2027.

Αυτές χρησιμοποιούν μια έξτρα επιφάνεια που τοποθετείται κάτω από τις οριζόντιες μπαριέρες καλύπτοντας τις κάθετες μεταλλικές τους βάσεις που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των δικυκλιστών.

Μάλιστα ο νέος ιταλικός νόμος δεν μιλά μόνο για την εφαρμογή σε νέες μπαριέρες, αλλά και στην προσθήκη επεκτάσεων στις ήδη υπάρχουσες στο οδικό δίκτυο της Ιταλίας.

Το τεχνικό κριτήριο προβλέπει την ανάπτυξή τους σε δρόμους που το όριο ταχύτητας είναι ίσο ή μεγαλύτερο των 70 χιλιομέτρων ανά ώρα – στον αρχικό νόμο του Conte η πρόβλεψη ήταν για δρόμους με ακτίνα καμπυλότητας μικρότερη των 250 μέτρων.

Δίχως άλλο πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση για τους μοτοσυκλετιστές, αν και ήδη στην Ιταλία αρκετές φωνές αναρωτώνται αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί ένα έργο τόσο μεγάλης κλίμακας σε όλη τη χώρα ή αν πρόκειται απλώς για μια εύηχη προεκλογική εξαγγελία.

Παράλληλα όμως είναι και ένα λαμπρό παράδειγμα που καλό θα ήταν να βρει μιμητές και σε άλλες χώρες. Ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό σε πρώτη φάση να ενισχυθούν όλες οι υπάρχουσες μπαριέρες, η εκκίνηση της διαδικασίας ωθεί σε μια νέα κατεύθυνση, πιο ορθολογική και ασφαλή για τους αναβάτες δικύκλων, κατ’ αρχήν κατασκευάζοντας από δω και πέρα πάντα με γνώμονα τον νέο νόμο και τις προδιαγραφές του.