BIKE ALERT HELLAS: Σάρωσε στα UX/CX με 4 βραβεία η νέα B2B πλατφόρμα των επαγγελματιών μοτοσυκλέτας

85% των συνεργείων της Ελλάδας εξυπηρετούνται αστραπιαία!
BIKE ALERT HELLAS: Σάρωσε στα UX/CX με 4 βραβεία η νέα B2B πλατφόρμα των επαγγελματιών μοτοσυκλέτας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/9/2024

Με στόχο να γίνουν ο καλύτερος συνεργάτης των συνεργείων και των επαγγελματιών μοτοσυκλέτας η BIKE ALERT HELLAS ξεκίνησε πριν από δύο σχεδόν χρόνια να αναπτύσσει τη νέα της Business to Business ιστοσελίδα, μέσα από την οποία οι πελάτες θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν άμεσα, γνωρίζοντας την πραγματική διαθεσιμότητα κάθε προϊόντος και εξαρτήματος.

Από ανταλλακτικά κινητήρα, ανταλλακτικά μοτοσυκλετών, αξεσουάρ, μπαταρίες, αναρτήσεις, αναλώσιμα τελικής μετάδοσης, φίλτρα, φρένα, φώτα κτλ και επιπρόσθετα με μία τεράστια γκάμα εταιρειών που αναφέροντας ορισμένες μόνο, θα αντιληφθεί κανείς το πλήθος των προϊόντων: ABUS / BS Battery / Bando / Bitubo / DID / Ferodo / Hiflofiltro / JT / K&N / Malossi / Polisport / Renthal / YSS, η Bike Alert είχε λοιπόν ένα τεράστιο πλήθος προϊόντων να διαχειριστεί, στην πορεία της προς την δημιουργίας της καλύτερης B2B πλατφόρμας στην Ελλάδα!

Η δημιουργία μίας εξειδικευμένης B2B σελίδας για τη μοτοσυκλέτα, ξεπερνά κατά πολύ εκείνη ενός eshop καθώς στοχεύει στον επαγγελματία που κάνει δύσκολες και καίριες ερωτήσεις, έχοντας επιτακτική ανάγκη για αμεσότητα σε κάθε βήμα. Από το να βλέπει ζωντανά το απόθεμα της αποθήκης και όχι κατά προσέγγιση, να λαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες για κάθε προϊόν, μέχρι την παρακολούθηση της παραγγελίας, την τροποποίηση, τη δέσμευση σε back order ή την επιστροφή, τα πάντα θα έπρεπε να γίνονται χωρίς κόπο, χωρίς να χρειάζεται εκμάθηση ενός ακόμη εργαλείου και κυρίως χωρίς προβλήματα, καθώς η ανοχή σε αυτά είναι μηδενική.

Για αυτό τον λόγο η BIKE ALERT HELLAS προχώρησε και στο επόμενο βήμα και δεν προσάρμοσε απλά την νέα πλατφόρμα B2B σε κάθε μέγεθος οθόνης, ένα έτσι και αλλιώς δύσκολο βήμα για αυτό το είδος ιστοσελίδων, αλλά επιπρόσθετα σχεδίασε από την αρχή την εμπειρία του χρήστη όταν εκείνος συνδεθεί στο λογαριασμό του από κινητό ή tablet.

Το αποτέλεσμα είναι να δώσει στο πελατολόγιο της, που αυτή την στιγμή ανέρχεται στο 85% των συνεργείων σε όλη την χώρα, τη δύναμη να έχουν πλήρη έλεγχο των παραγγελιών του από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Best in Automotive / Best in B2B / Best CX in Mobile

Αν όλοι οι ανταγωνιστές της BIKE ALERT που στο σύνολό τους αποτελούν τους προμηθευτές των συνεργείων στην Ελλάδα, έκαναν ένα τέτοιο βήμα, τότε όλα τα συνεργεία της χώρας θα μπορούσαν να απαντήσουν με απόλυτη ακρίβεια πότε θα έχεις το ανταλλακτικό σου, για οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Κι αυτό γιατί δεν δημιούργησαν απλά μία πύλη παραγγελιών για το πελατολόγιό τους, αλλά μπήκαν στην διαδικασία σχεδιασμού ολόκληρου του συστήματος λειτουργίας, με αποτέλεσμα να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο στην εμπειρία χρήσης B2B στην Ελλάδα!

Best B2B Experience bike alert
Best B2B Experience - Τα στελέχη της ESEPIA παραλαμβάνουν το Χρυσό βραβείο με τον εκπρόσωπο της Bike Alert, Θοδωρή Τσέλιο

Μαζί με την πλατφόρμα της TOYOTA ήταν οι μόνες από τον κλάδο αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και αναμετρήθηκαν με όλες τις υπόλοιπες του γενικού εμπορίου, πράγμα που σημαίνει πως οι επαγγελματίες της μοτοσυκλέτας που συνδέονται στην Bike Alert Hellas, δεν απολαμβάνουν μόνο την καλύτερη εμπειρία χρήστη από τον κλάδο της αυτοκίνησης, αλλά γενικά στην Ελλάδα!

Παράλληλα το bikealert.gr απέσπασε τρία ασημί βραβεία στις κατηγορίες Best in Automotive / Best in B2B / Best CX in Mobile φεύγοντας από τη βραδιά των UX/CX βραβείων με μία από τις μεγαλύτερες συγκομιδές.

Στον φυσικό τώρα κόσμο, η Bike Alert ολοκληρώνει αυτή την στιγμή έναν μεγάλο κύκλο επένδυσης στην Ελλάδα με καταστήματα και αποθήκες, το πρώτο στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία του.

Best B2B Experience
Best B2B Experience / Best in Automotive / Best in B2B / Best CX in Mobile

Την ανάπτυξη της B2B πλατφόρμας της Bike Alert Hellas ανέλαβε η E-Sepia που μεταξύ άλλων έχει επιμεληθεί και την κατασκευή του νέου motomag.gr που ήδη απολαμβάνετε. Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του web innovation, η E-Sepia αγκάλιασε το bikealert.gr ως μία πρόκληση που αν την έφερνε εις πέρας, θα αποτελούσε παράδειγμα για όλο τον επαγγελματικό κόσμο της χώρας! Με 4 κορυφαίες διακρίσεις και τα πρώτα σχόλια του πελατολογίου, μπορεί πλέον να πει πως έχει θέσει το πρότυπο για την εμπειρία B2B!

BIKE ALERT HELLAS: Σάρωσε στα UX/CX με 4 βραβεία η νέα B2B πλατφόρμα των επαγγελματιών μοτοσυκλέταςBIKE ALERT HELLAS: Σάρωσε στα UX/CX με 4 βραβεία η νέα B2B πλατφόρμα των επαγγελματιών μοτοσυκλέταςBIKE ALERT HELLAS: Σάρωσε στα UX/CX με 4 βραβεία η νέα B2B πλατφόρμα των επαγγελματιών μοτοσυκλέτας

Bike Alert: Επισκεφτήκαμε το κέντρο της πολυεθνικής εξαρτημάτων στο Λονδίνο! [VIDEO]

Η πολυεθνική δύναμη στα εξαρτήματα μοτοσυκλετών

Ετικέτες

MotoGP Βαλένθια, FP1: Jack Miller και Yamaha στη κορυφή

Αναμενόμενες "εκπλήξεις" στα ελεύθερα λόγω επιλογών στα ελαστικά
Jack Miller Valencia FP1 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/11/2025

Ο Jack Miller ήταν ο αναβάτης που έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά της σεζόν, βάζοντας στο τέλος ένα φρέσκο ζευγάρι ελαστικών.

Οι αναβάτες που είναι συνήθως πιο αργοί άλλαξαν τα ελαστικά τους με φρέσκα ελαστικά και οι ταχύτεροι κράτησαν αυτά που χρησιμοποιούσαν από την αρχή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Miller βρέθηκε στην κορυφή του session με χρόνο 1:30,382 που πέτυχε προς το τέλος του, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα των ελεύθερων δοκιμαστικών -μέχρι περίπου τα μισά- ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Marquez που έκανε τελικά τον 6ο χρόνο, κρατώντας τα ίδια ελαστικά.

Ο χρόνος του Miller ήταν μακριά από το απόλυτο ρεκόρ γύρου στη Βαλένθια που πέτυχε το 2023 ο Maverick Vinales (1:28,931), ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του για βρεθεί στη 19η θέση. Το ρεκόρ του Ισπανού δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Ο Αυστραλός της Prima Pramac Yamaha Team ήταν 3,2 δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro (Honda HRC Test Team) για να συμπληρώσει αυτή την μοναδική για φέτος τριάδα σε FP1.

Ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) έφερε μία ακόμη Aprilia στις πρώτες θέσεις με τον Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να κλείνει την πρώτη πεντάδα -ούτε αυτός άλλαξε ελαστικά.

Η V4 Yamaha YZR-M1 του Augusto Fernandez (Yamaha Factory Racing Team) ήταν 10η, ίσως στην πιο ελπιδοφόρα εμφάνισή της μέχρι τώρα, με το session βέβαια να μην έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα για τον λόγο που σας αναφέραμε και αυτό φαίνεται και από τον χρόνο του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) που βρέθηκε 14ος, ενώ στη 18η θέση βρέθηκε ο Marco Bezzecchi. 

Ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) είχε τον 21ο χρόνο και ήταν 2,5 δέκατα πιο γρήγορος από τον Nicolo Bulega που ζει το όνειρό του με την ευκαιρία που του έχει δοθεί -ήταν και ο μόνος που δοκίμασε σκληρό εμπρός ελαστικό-, ενώ 24ος και τελευταίος, 1,541 δλ. από την κορυφή, ήταν ο Jorge Martin επίσης στην επιστροφή του στη δράση.
 

 

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'30.382

2

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'30.705

3

Aleix ESPARGARO

Honda HRC Test Team

1'30.707

4

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'30.800

5

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'30.860

6

Alex MARQUEZ

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'30.884

7

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'30.926

8

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'30.998

9

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'31.033

10

Augusto FERNANDEZ

Yamaha Factory Racing Team

1'31.035

11

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'31.113

12

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'31.146

13

Johann ZARCO

CASTROL Honda LCR

1'31.171

14

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.204

15

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.301

16

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'31.319

17

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'31.326

18

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'31.364

19

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'31.430

20

Somkiat CHANTRA

IDEMITSU Honda LCR

1'31.454

21

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'31.528

22

Miguel OLIVEIRA

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'31.715

23

Nicolo BULEGA

Ducati Lenovo Team

1'31.766

24

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'31.923