Η BS BATTERY και o FABIO QUARTARARO μαζί για ακόμα 2 χρόνια

Fabio Quartararo BS Battery
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2023

Το 2023 σηματοδοτεί την 5η επέτειο της συνεργασίας μεταξύ του Γάλλου κατασκευαστή μπαταριών, BS BATTERY και του επίσης Γάλλου αναβάτη και Παγκόσμιου Πρωταθλητή της season 2021 στα Moto GP.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του BIKE ALERT, επίσημου εισαγωγέα της BS BATTERY:

O Quartararo θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM MotoGP με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, Monster Energy Yamaha MotoGP Team και οι πρώτες εντυπώσεις από την συνεργασία μοτοσυκλέτας και οδηγού σκιαγραφούν μια πολύ υποσχόμενη σεζόν.

Η BS BATTERY υποστηρίζει από το 2019 τον Γάλλο πιλότο με τεχνικές συμβουλές και προϊόντα (μπαταρίες, φορτιστές, testers) κατά την διάρκεια των δοκιμών αλλά και των δοκιμαστικών του πρωταθλήματος Moto GP.

O Benjamin Sebban, γενικός διευθυντής της BS Battery τονίζει:

"Υποστηρίζουμε τον Fabio από την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και την κορυφαία κατηγορία του. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, θυμάμαι πως ονειρευόμασταν ένα βάθρο στο MotoGP. Πέντε χρόνια μετά και συνδυάζοντας έναν τίτλο Παγκόσμιου Πρωταθλητή και μια δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη οδηγών, μπορώ να πω ότι το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα!

Ο Fabio έχει πίστη, αφοσίωση και θέληση να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, πραγματικά μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα! Η συνέπεια και το πάθος, μας οδηγούν από την αρχή της σχέσης μας. Η επέκταση της συνεργασίας μας ήταν απλά μια επισφράγιση της κοινής φιλοσοφίας μας! “

Η BS Battery και ο Fabio Quartararo είναι έτοιμοι για νέες συναρπαστικές προκλήσεις, ξεκινώντας με το πορτογαλικό Grand Prix – 1ος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM MotoGP™ για το 2023 – στην πίστα Autodromo International do Algarve, το τριήμερο 24 - 26 Μαρτίου 2023.

BIKE ALERT

  • Λ.Αθηνών 214, 104 42, Αθήνα, Τ: 210 3413733,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30.

  • Βεϊκου 23-25, 117 42, Κουκάκι, Αθήνα, Τ: 210 9222776,

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 09:00 έως και τις 17:30

ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση με πειραγμένο σύστημα εισροών - εκροών καυσίμων! 25 εκατομμύρια κέρδη - 20 πρατήρια!

Διέθετε συνολικά 20 πρατήρια σε όλη την Ελλάδα
ΕΛ.ΑΣ.: Εξιχνιάστηκε εγκληματική οργάνωση ιδιοκτήτων πρατηρίων με πειραγμένους μετρητές – Πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της οργάνωσης
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/1/2026

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 20 Ιανουαρίου μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ) για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, με ειδικό παράνομο λογισμικό που είχαν εγκαταστήσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων και μπορούσαν έτσι να επέμβουν στους μετρητές.

Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης διαθέτει περί τα 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα και προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός, έμενε σε διαφορετικά μέρη – συνήθως σε πολυτελή σκάφη, άλλαζε συχνά τους τηλεφωνικούς του αριθμούς, όπως συχνά αγόραζε και πολυτελή αυτοκίνητα.

1

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρατήρια καυσίμων της εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσαν παράνομο λογισμικό βρίσκονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θράκη και Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Συνολικά το παράνομο λογισμικό είχαν προμηθευτεί 20 πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη την Ελλάδα, στα 16 από τα οποία αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας για δύο έτη και έχουν σφραγισθεί από αρμόδια κλιμάκια της Α.Α.Δ.Ε.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 13 συλλήψεις μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 5 ταυτοποιημένα μέλη, τα οποία αναζητούνται.

2

Οι παραπάνω κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράβαση νόμων και αποφάσεων που αφορούν την αλλοίωση μετρητών καυσίμων και λογισμικού, την έκδοση αποδείξεων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τη φορολογία, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Το εν λόγω λογισμικό ήταν εγκατεστημένο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των πρατηρίων με ειδικές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην εντοπίζεται από τις ελεγκτικές Αρχές, ενώ έδινε τη δυνατότητα στους πρατηριούχους-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, να ορίζουν το ποσοστό καυσίμου που θα παρακρατούσε η κάθε αντλία (συνήθως 10%).

3

Το λογισμικό μάλιστα ήταν ελληνική πατέντα και την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος πραγματοποιούνταν από 2 συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι και τεχνικοί της εταιρείας που είχε δημιουργήσει το παράνομο λογισμικό, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και οι 2 ιδιοκτήτες της εν λόγω εταιρείας.

Συνολικά από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

59 κεντρικές μονάδες Η/Υ,

30 φορολογικοί μηχανισμοί,

10 πολυτελή αυτοκίνητα,

6 πιστόλια και βαλλίστρα,

175 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

πλήθος σημειώσεων, κινητών τηλεφώνων, usb stick και σκληρών δίσκων,

μητρική πλακέτα αντλίας,

το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι, η συνολική οικονομική ζημία που υπέστησαν οι καταναλωτές από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, λόγω των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων από τα εμπλεκόμενα πρατήρια και κατ’ επέκταση το σύνολο των εσόδων της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ για 5 έτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.