Η Γερμανία ψήφισε: Απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης ως το 2030

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/10/2016

Η Bundesrat, το ανώτατο νομοθετικό Σώμα των Γερμανών, ψήφισε πριν λίγες μέρες υπέρ της απαγόρευσης όλων των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030. Η συγκεκριμένη νομοθεσία καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει τους πρόσφατους φόρους που επιβλήθηκαν και τις πρακτικές συνεισφοράς των χωρών-μελών της Ε.Ε. σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές είναι για την προώθηση της μετακίνησης με μηδενικούς ρύπους, ζητώντας να καταργηθεί ουσιαστικά η χαμηλή φορολόγηση στο πετρέλαιο κίνησης εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλεί επίσης και τους Ευρωπαίους κατασκευαστές να  επανεξετάσουν τις υφιστάμενες πρακτικές φορολόγησης και δασμών, έτσι ώστε να δοθεί μια εκ νέου ώθηση στη λεγόμενη "πράσινη μετακίνηση".


Ο Oliver Krischer, από το νομοθετικό τμήμα των Οικολόγων, δήλωσε στο "Der Spiegel" αμέσως μετά την ψηφοφορία πως "αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τη συμφωνία του Παρισιού  για περιορισμό των εκπομπών ρύπων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να κυκλοφορεί κανένας κινητήρας εσωτερικής καύσης στους δρόμους μέχρι το 2030."


Στη συνέντευξη που έδωσε στην MCN ο Karl Viktor Schaller, επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της BMW Motorrad, είπε πως μπορεί να απέχουμε 10 με 15 χρόνια από την εποχή που η αστική μετακίνηση θα είναι αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Δήλωσε επίσης πως "μπορεί τελικά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα να φτάσουν σε επίπεδα αυτονομίας των 200 χιλιομέτρων, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα superbike είναι εφικτή, αλλά θα έχει πολύ περιορισμένη αυτονομία λόγω της υψηλής απόδοσης που πρέπει να διαθέτει. Ένα ηλεκτρικό GS θα χρειαζόταν μεγάλη αυτονομία και όχι τόσο υψηλές επιδόσεις. Μέχρι να καταλήξουμε σε μια ικανοποιητική λύση για την αυτονομία, θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα ώστε να επεκταθούν οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες πέρα από την αστική μετακίνηση."
Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η BMW είναι ένα από τα εργοστάσια που έχει επενδύσει αρκετά στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα της σειράς "i" όσο και στα scooter με τη σειρά C Evolution, της οποίας η εξέλιξη παρουσιάστηκε φέτος στην Intermot με δύο βελτιωμένες εκδόσεις scooter για τις οποίες διαβάσατε εδώ. Η μία μάλιστα ονομάζεται Long Range, και όπως μαρτυρά το όνομα πρόκειται για μια έκδοση στην οποία έχει δοθεί έμφαση στην αυτονομία (φτάνει τα 160 χιλιόμετρα) με μια σταθερή απόδοση 26 ίππων, χάρη στη νέα τεχνολογία μπαταριών από το ηλεκτροκίνητο i3 αυτοκίνητο της φίρμας.


Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν είναι δεσμευτικό, οπότε υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να μην πραγματοποιηθεί, αλλά μαρτυρά με τον πιο εμφατικό τρόπο τις προθέσεις των Γερμανών, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ιστορικά πολλοί γερμανικοί νόμοι έχουν επηρεάσει σημαντικά την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες