Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στον θεσμό ‘Inspirational Mentors’

Με τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο του Ομίλου, κ. Πάρη Κυριακόπουλο
Ο κ. Πάρης Κυριακόπουλος στην inspirational mentor 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/1/2023

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MOTOΔΥΝΑΜΙΚΗ και μέλος Δ.Σ του JA Greece, κύριος Πάρης Κυριακόπουλος συμμετέχει και τη φετινή χρονιά στο θεσμό ‘Inspirational Mentors’ του μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού επιχειρηματικότητας ‘Junior Achievement Greece.

Ο θεσμός ‘Inspirational Mentors’ έχει ως στόχο να καθοδηγήσει & να εμπνεύσει μαθητές σε όλη την Ελλάδα που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους startup μέσα από τον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program». Ο διαγωνισμός τελεί για 4η συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο κύριος Κυριακόπουλος, ως Inspirational Mentor στο 2o Γενικό Λύκειο Παλλήνης, στην πρώτη συνάντηση που οργανώθηκε, γνωρίστηκε με την ομάδα των μαθητών και μοιράστηκε μαζί τους τη δική του επαγγελματική πορεία & τις προκλήσεις που αντιμετώπισε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, λαμβάνοντας την ενεργή υποστήριξη & καθοδήγηση από τον κ. Κυριακόπουλο.

Ετικέτες

Harley-Davidson - Ξεπλήρωσε δάνειο 700 εκατ. ευρώ νωρίτερα από την προθεσμία

Μια αισιόδοξη νότα για την αμερικάνικη εταιρεία που διανύει δύσκολες εποχές
Harley-Davidson αποπληρωμή δανείου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2026

Η Harley-Davidson Financial Services, η χρηματοοικονομική θυγατρική της Harley-Davidson, ανακοίνωσε ότι θα εξοφλήσει πλήρως ένα μεγάλο δάνειο που είχε πάρει από επενδυτές, λίγο νωρίτερα από όσο ήταν υποχρεωμένη να το κάνει -γεγονός που δείχνει ικανοποιητική ρευστότητα, ενώ μέσω της πιο γρήγορης αποπληρωμής η εταιρεία γλιτώνει περαιτέρω τόκους.

Το δάνειο αυτό είχε δοθεί μέσω ομολόγων συνολικής αξίας 700 εκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο επιτόκιο 5,125% και κανονικά θα έληγε “μέσα στο 2026”. Με την ανακοίνωση αυτή, η εταιρεία ενημερώνει ότι στις 15 Μαρτίου 2026 θα επιστρέψει στους επενδυτές όλο το ποσό των ομολόγων, δηλαδή το αρχικό κεφάλαιο, μαζί με τους τόκους που έχουν συσσωρευτεί μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι τα χρήματα για την αποπληρωμή θα προέλθουν από τα διαθέσιμα μετρητά που ήδη έχει στο ταμείο της. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή, τα συγκεκριμένα ομόλογα δεν θα υπάρχουν πλέον ως χρηματοοικονομικό προϊόν. Για αυτόν τον λόγο θα ζητηθεί από το χρηματιστήριο Euronext Dublin να αφαιρέσει τα ομόλογα από τη λίστα των τίτλων που διαπραγματεύονται εκεί.

Επισημαίνεται πως μια εταιρεία μπορεί να αποφασίσει να πληρώσει νωρίτερα ένα τέτοιο δάνειο για διάφορους λόγους. Συχνά αυτό συμβαίνει όταν έχει αρκετά διαθέσιμα χρήματα και θέλει να μειώσει τα χρέη της. Με την πρόωρη εξόφληση σταματά να πληρώνει τόκους στο μέλλον, άρα μειώνει το κόστος χρηματοδότησης. Μπορεί επίσης να το κάνει αν σκοπεύει να δανειστεί ξανά με καλύτερους όρους, δηλαδή με χαμηλότερο επιτόκιο, ή αν θέλει να βελτιώσει τη γενική οικονομική της εικόνα μειώνοντας το συνολικό της χρέος.

Ετικέτες