Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Τα στελέχη του εργοστασίου στην ταξίδεψαν για τα εγκαίνια
Peugeot Motocycles - Όμιλος Σαρακάκη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2023

Εδώ και μήνες έχουμε προαναγγείλει την επανέναρξη της λειτουργίας της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Όμιλο Σαρακάκη για την επίτευξη συμφωνίας με το γαλλικό εργοστάσιο.

Ωστόσο η εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The Ellinikon Experience Centre, ήρθε στον κατάλληλο χρόνο καθώς ο Όμιλος Σαρακάκη επέλεξε να μην ξεκινήσει από τα εγκαίνια αν πρώτα δεν έβρισκε λύση για τα ανταλλακτικά παλαιότερων μοντέλων που δεν είχε διαθέσει ο ίδιος στην αγορά, όπως επίσης και αν δεν ξεκινούσαν οι πωλήσεις των νέων μοντέλων του 2023.

Η γιορτινή αυτή επισημοποίηση της νέας αντιπροσώπευσης έρχεται λοιπόν ως επιστέγασμα των αρχικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει, με τους πρώτους ιδιοκτήτες του XP400 -για παράδειγμα- να έχουν κιόλας παραλάβει το νέο τους σκούτερ γράφοντας κιόλας τα χιλιόμετρα γνωριμίας.

Σημαντικότερο βέβαια όλων είναι τα βήματα που έχουν γίνει στην αθέατη πλευρά, εντός των κτηρίων του Ομίλου καθώς η έναρξη της αντιπροσώπευσης συνδέθηκε με πρόσληψη έμπειρων στελεχών που συνεπάγεται εξίσου σοβαρή επένδυση καθώς έκαναν την μετάβαση από άλλες εταιρείες. Μικρή αλλά βασική λεπτομέρεια το ζήτημα της στελέχωσης διότι όταν την γνωρίζει κανείς μπορεί πλέον να αντιληφθεί πως υπάρχει ένα σαφές και μακρινό πλάνο και δεν είναι μία ευκαιριακή κίνηση από έναν Όμιλο που έχει την ικανότητα να κινείται γρήγορα. Η απόκτηση της Peugeot Motocycles δεν ήταν κίνηση αντίδρασης απέναντι στην ευκαιρία αλλά καρτέρι και διαπραγμάτευση, που τα στελέχη του Γαλλικού εργοστασίου επιβεβαίωσαν στο ΜΟΤΟ πως κράτησε καιρό. Απάντησαν μάλιστα πως μέρα με την ημέρα είναι και πιο σίγουροι για την επιλογή τους με τα πρώτα βήματα στο πλάνο της συνεργασίας τους να εξελίσσεται ταχύτητα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμπειρία που προσφέρει το «The Ellinikon Experience Centre» ξεναγώντας ψηφιακά τους επισκέπτες στα έργα που πρόκειται να γίνουν στο πρώην αεροδρόμιο και έπειτα η κα Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη προλόγισε την παρουσίαση.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Στη συνέχεια ο κος Δήμητρης Κανατάς, Business Unit Director του Automotive Consumer Solutions αναφέρθηκε στη στρατηγική τοποθέτησης της Peugeot Motocycles στην ελληνική αγορά και τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών ενώ αποκάλυψε και την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που θα φέρει την ονομασία “Saracakis Leasing” πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά με τη διάθεση δικύκλων μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο Nicola Lepetit, Director of International Sales Division παρουσίασε το νέο Brand Identity της μάρκας που ολοκληρώνεται με το motto “Allure περιγράφοντας την γοητεία που ασκούν τα μοντέλα της μάρκας που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Την σκυτάλη πήρε ο κος Ντίνος Τσόντζος, Product Manager της Peugeot Motocycles, όπου παρουσίασε τρία από τα συνολικά πέντε νέα μοντέλα για το 2023 και έπειτα συνέχισαν ο Alessandro Polati, Global Head of Product Planning and Market Intelligence, παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του πολυσυζητημένου XP400, που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο MOTO καθώς και νέο Tweet, το κομψό και λειτουργικό scooter, ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη το οποίο διατίθεται σε 125 και 200cc και που επίσης σύντομα θα οδηγήσουμε στην Ελλάδα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο κος Κανατάς δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό που αποτελούνταν από δημοσιογράφους και εμπόρους, σχετικές με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών καθώς και το δίκτυο πωλήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως τουλάχιστον στις μεγάλες ελληνικές πόλεις Peugeot και Honda θα πωλούνται από διαφορετικά καταστήματα με ανεξάρτητο δίκτυο, όπως άλλωστε και αντιμετωπίζονται μέσα στον Όμιλο Σαρακάκη.

 

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες