Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Τα στελέχη του εργοστασίου στην ταξίδεψαν για τα εγκαίνια
Peugeot Motocycles - Όμιλος Σαρακάκη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2023

Εδώ και μήνες έχουμε προαναγγείλει την επανέναρξη της λειτουργίας της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Όμιλο Σαρακάκη για την επίτευξη συμφωνίας με το γαλλικό εργοστάσιο.

Ωστόσο η εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The Ellinikon Experience Centre, ήρθε στον κατάλληλο χρόνο καθώς ο Όμιλος Σαρακάκη επέλεξε να μην ξεκινήσει από τα εγκαίνια αν πρώτα δεν έβρισκε λύση για τα ανταλλακτικά παλαιότερων μοντέλων που δεν είχε διαθέσει ο ίδιος στην αγορά, όπως επίσης και αν δεν ξεκινούσαν οι πωλήσεις των νέων μοντέλων του 2023.

Η γιορτινή αυτή επισημοποίηση της νέας αντιπροσώπευσης έρχεται λοιπόν ως επιστέγασμα των αρχικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει, με τους πρώτους ιδιοκτήτες του XP400 -για παράδειγμα- να έχουν κιόλας παραλάβει το νέο τους σκούτερ γράφοντας κιόλας τα χιλιόμετρα γνωριμίας.

Σημαντικότερο βέβαια όλων είναι τα βήματα που έχουν γίνει στην αθέατη πλευρά, εντός των κτηρίων του Ομίλου καθώς η έναρξη της αντιπροσώπευσης συνδέθηκε με πρόσληψη έμπειρων στελεχών που συνεπάγεται εξίσου σοβαρή επένδυση καθώς έκαναν την μετάβαση από άλλες εταιρείες. Μικρή αλλά βασική λεπτομέρεια το ζήτημα της στελέχωσης διότι όταν την γνωρίζει κανείς μπορεί πλέον να αντιληφθεί πως υπάρχει ένα σαφές και μακρινό πλάνο και δεν είναι μία ευκαιριακή κίνηση από έναν Όμιλο που έχει την ικανότητα να κινείται γρήγορα. Η απόκτηση της Peugeot Motocycles δεν ήταν κίνηση αντίδρασης απέναντι στην ευκαιρία αλλά καρτέρι και διαπραγμάτευση, που τα στελέχη του Γαλλικού εργοστασίου επιβεβαίωσαν στο ΜΟΤΟ πως κράτησε καιρό. Απάντησαν μάλιστα πως μέρα με την ημέρα είναι και πιο σίγουροι για την επιλογή τους με τα πρώτα βήματα στο πλάνο της συνεργασίας τους να εξελίσσεται ταχύτητα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμπειρία που προσφέρει το «The Ellinikon Experience Centre» ξεναγώντας ψηφιακά τους επισκέπτες στα έργα που πρόκειται να γίνουν στο πρώην αεροδρόμιο και έπειτα η κα Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη προλόγισε την παρουσίαση.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Στη συνέχεια ο κος Δήμητρης Κανατάς, Business Unit Director του Automotive Consumer Solutions αναφέρθηκε στη στρατηγική τοποθέτησης της Peugeot Motocycles στην ελληνική αγορά και τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών ενώ αποκάλυψε και την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που θα φέρει την ονομασία “Saracakis Leasing” πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά με τη διάθεση δικύκλων μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο Nicola Lepetit, Director of International Sales Division παρουσίασε το νέο Brand Identity της μάρκας που ολοκληρώνεται με το motto “Allure περιγράφοντας την γοητεία που ασκούν τα μοντέλα της μάρκας που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Την σκυτάλη πήρε ο κος Ντίνος Τσόντζος, Product Manager της Peugeot Motocycles, όπου παρουσίασε τρία από τα συνολικά πέντε νέα μοντέλα για το 2023 και έπειτα συνέχισαν ο Alessandro Polati, Global Head of Product Planning and Market Intelligence, παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του πολυσυζητημένου XP400, που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο MOTO καθώς και νέο Tweet, το κομψό και λειτουργικό scooter, ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη το οποίο διατίθεται σε 125 και 200cc και που επίσης σύντομα θα οδηγήσουμε στην Ελλάδα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο κος Κανατάς δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό που αποτελούνταν από δημοσιογράφους και εμπόρους, σχετικές με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών καθώς και το δίκτυο πωλήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως τουλάχιστον στις μεγάλες ελληνικές πόλεις Peugeot και Honda θα πωλούνται από διαφορετικά καταστήματα με ανεξάρτητο δίκτυο, όπως άλλωστε και αντιμετωπίζονται μέσα στον Όμιλο Σαρακάκη.

 

Ετικέτες

Benelli TRK 702/X – Σημαντική μείωση τιμής για την 700άρα crossover

Έως 850 ευρώ το όφελος για τις δύο εκδόσεις – Καλοκαιρινή ευκαιρία μέχρι εξαντλήσεως αποθέματος
Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/6/2025

Με σημαντική μείωση στην τιμή τους που φτάνει έως και τα 850 ευρώ προσφέρει πλέον η αντιπροσωπεία της Benelli τις δύο εκδόσεις του δικύλινδρου TRK 702.

Η Benelli TRK 702 είναι μια μοτοσυκλέτα που είχε καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις όταν πέρασε από τα χέρια μας για τη δοκιμή της έκδοσης με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών. 

H crossover της Benelli είναι μια μοτοσυκλέτα πολύ τίμια για τα χρήματα που ζητούσε τότε η αντιπροσωπεία, η οποία κερδίζει τον αναβάτη με την ευκολία και τη φιλικότητα που παρουσιάζει στην οδήγηση στο αστικό περιβάλλον και παρά τον όγκο και το βάρος της -ζυγίστηκε στα 230,5 κιλά- μπορεί να παίξει κάλλιστα τον ρόλο του commuter αφού έχει εξαιρετικό ζύγισμα και δεν δυσκολεύει καθόλου στους ελιγμούς με πολύ χαμηλές ταχύτητες ακόμη και αν το ύψος του αναβάτη είναι κάτω από 1,75 μ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Παράλληλα η TRK 702, παρά τη σχετικά μικρή ζελατίνα, έχει την ικανότητα να ταξιδεύει άνετα και ευχάριστα με ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, με τον κινητήρα να καταναλώνει λογικότατες ποσότητες βενζίνης (μετρήσαμε 5,5 λτ./100 χλμ. μέση κατανάλωση) και σε αυτό το πεδίο, ενώ είναι ευχάριστη και σε δρόμο με στροφές με τον αναβάτη να είναι σε θέση να αναπτύξει έναν πολύ σβέλτο ρυθμό.

Από τότε που δοκιμάσαμε το TRK 702 (τεύχος ΜΟΤΟ #650), η Benelli μείωσε μία φορά την τιμή του, από τα 7.980 στα 7.400 ευρώ και τώρα προχωρά σε μία ακόμη γενναία μείωση τιμής, η οποία πέφτει στα 6.600 ευρώ και κάνει τη Euro 5 μοτοσυκλέτα ευκαιρία με δεδομένο και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει.

Έτσι το όφελος για τον ενδιαφερόμενο φτάνει τα 800 ευρώ για την έκδοση με τις χυτές αλουμινένιες ζάντες των 17 ιντσών και αυξάνεται ακόμη περισσότερο στα 850 ευρώ για την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς (19 εμπρός και 17 πίσω), με τιμή που πέφτει από τα 7.750 στα 6.900 ευρώ.

Benelli TRK 702 2025 μείωση τιμής

Να σημειωθεί ότι ως στάνταρ εξοπλισμό η μοτοσυκλέτα φέρει έγχρωμη TFT οθόνη πέντε (5) ιντσών με ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, φωτιζόμενους διακόπτες, δύο θύρες φόρτισης, full LED φωτιστικά σώματα, χούφτες τιμονιού, εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά του φέρινγκ, ρυθμιζόμενες μανέτες, σχάρα και χειρολαβές συνεπιβάτη, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες, δίσκους 320 χλστ. και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Pirelli Angel GT για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς και Pirelli Scorpion Rally STR.
Επιπλέον, η Benelli συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα προαιρετικής απόκτησης του πακέτου Travel Pack που αναβαθμίζει την δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο ταξίδι, ενώ η αγορά της συνοδεύεται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών.