Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Τα στελέχη του εργοστασίου στην ταξίδεψαν για τα εγκαίνια
Peugeot Motocycles - Όμιλος Σαρακάκη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/6/2023

Εδώ και μήνες έχουμε προαναγγείλει την επανέναρξη της λειτουργίας της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση από τον Όμιλο Σαρακάκη για την επίτευξη συμφωνίας με το γαλλικό εργοστάσιο.

Ωστόσο η εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο The Ellinikon Experience Centre, ήρθε στον κατάλληλο χρόνο καθώς ο Όμιλος Σαρακάκη επέλεξε να μην ξεκινήσει από τα εγκαίνια αν πρώτα δεν έβρισκε λύση για τα ανταλλακτικά παλαιότερων μοντέλων που δεν είχε διαθέσει ο ίδιος στην αγορά, όπως επίσης και αν δεν ξεκινούσαν οι πωλήσεις των νέων μοντέλων του 2023.

Η γιορτινή αυτή επισημοποίηση της νέας αντιπροσώπευσης έρχεται λοιπόν ως επιστέγασμα των αρχικών βημάτων που έχουν ήδη γίνει, με τους πρώτους ιδιοκτήτες του XP400 -για παράδειγμα- να έχουν κιόλας παραλάβει το νέο τους σκούτερ γράφοντας κιόλας τα χιλιόμετρα γνωριμίας.

Σημαντικότερο βέβαια όλων είναι τα βήματα που έχουν γίνει στην αθέατη πλευρά, εντός των κτηρίων του Ομίλου καθώς η έναρξη της αντιπροσώπευσης συνδέθηκε με πρόσληψη έμπειρων στελεχών που συνεπάγεται εξίσου σοβαρή επένδυση καθώς έκαναν την μετάβαση από άλλες εταιρείες. Μικρή αλλά βασική λεπτομέρεια το ζήτημα της στελέχωσης διότι όταν την γνωρίζει κανείς μπορεί πλέον να αντιληφθεί πως υπάρχει ένα σαφές και μακρινό πλάνο και δεν είναι μία ευκαιριακή κίνηση από έναν Όμιλο που έχει την ικανότητα να κινείται γρήγορα. Η απόκτηση της Peugeot Motocycles δεν ήταν κίνηση αντίδρασης απέναντι στην ευκαιρία αλλά καρτέρι και διαπραγμάτευση, που τα στελέχη του Γαλλικού εργοστασίου επιβεβαίωσαν στο ΜΟΤΟ πως κράτησε καιρό. Απάντησαν μάλιστα πως μέρα με την ημέρα είναι και πιο σίγουροι για την επιλογή τους με τα πρώτα βήματα στο πλάνο της συνεργασίας τους να εξελίσσεται ταχύτητα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμπειρία που προσφέρει το «The Ellinikon Experience Centre» ξεναγώντας ψηφιακά τους επισκέπτες στα έργα που πρόκειται να γίνουν στο πρώην αεροδρόμιο και έπειτα η κα Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Σαρακάκη προλόγισε την παρουσίαση.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Στη συνέχεια ο κος Δήμητρης Κανατάς, Business Unit Director του Automotive Consumer Solutions αναφέρθηκε στη στρατηγική τοποθέτησης της Peugeot Motocycles στην ελληνική αγορά και τη διεύρυνση του δικτύου συνεργατών ενώ αποκάλυψε και την επόμενη επιχειρηματική κίνηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, που θα φέρει την ονομασία “Saracakis Leasing” πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά με τη διάθεση δικύκλων μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο Nicola Lepetit, Director of International Sales Division παρουσίασε το νέο Brand Identity της μάρκας που ολοκληρώνεται με το motto “Allure περιγράφοντας την γοητεία που ασκούν τα μοντέλα της μάρκας που φέτος γιορτάζει τα 125 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Την σκυτάλη πήρε ο κος Ντίνος Τσόντζος, Product Manager της Peugeot Motocycles, όπου παρουσίασε τρία από τα συνολικά πέντε νέα μοντέλα για το 2023 και έπειτα συνέχισαν ο Alessandro Polati, Global Head of Product Planning and Market Intelligence, παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του πολυσυζητημένου XP400, που έχουμε ήδη παρουσιάσει στο MOTO καθώς και νέο Tweet, το κομψό και λειτουργικό scooter, ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη το οποίο διατίθεται σε 125 και 200cc και που επίσης σύντομα θα οδηγήσουμε στην Ελλάδα.

Η Peugeot Motocycles στην Ελλάδα με τον Όμιλο Σαρακάκη σε μεγαλοπρεπή εκδήλωση

Ο κος Κανατάς δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό που αποτελούνταν από δημοσιογράφους και εμπόρους, σχετικές με μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, την διαθεσιμότητα ανταλλακτικών καθώς και το δίκτυο πωλήσεων, ξεκαθαρίζοντας πως τουλάχιστον στις μεγάλες ελληνικές πόλεις Peugeot και Honda θα πωλούνται από διαφορετικά καταστήματα με ανεξάρτητο δίκτυο, όπως άλλωστε και αντιμετωπίζονται μέσα στον Όμιλο Σαρακάκη.

 

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.